Ondanks wereldwijde leugens heeft Israël de waarheid aan zijn kant

Ik heb heel lang gedacht dat de public relations – problemen van Israël een groot probleem waren voor de Joodse staat. Maar naarmate ik ouder word, realiseer ik me dat velen in de media gewoon niet om de waarheid geven.

Laten we Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh nemen, die vorige week in Jenin werd vermoord. Israël kreeg de schuld van haar moord, na een vuurgevecht tussen gewapende Palestijnen en IDF-soldaten. Israël werkte om zijn burgers te beschermen tegen een golf van terreuraanslagen die sinds maart aan 19 mensen het leven heeft gekost.

Terwijl Israël opriep tot een gezamenlijk onderzoek, weigerde de Palestijnse Autoriteit mee te werken en weigerde ze de kogel te delen die haar doodde. Gezien het feit dat Palestijnse schutters in het gebied zijn zien schieten, is het redelijk om aan te nemen dat het verbergen van de kogel een manier kan zijn voor de PA om de ware identiteit van haar moordenaar te verbergen.

De media die zich haastten om het verhaal te verslaan, praten ook nooit over de golf van terreur tegen Israëlische burgers, noch over de financiële en andere prikkels die Palestijnse leiders hun volk geven om Joden te doden.

Zoals premier Naftali Bennett opmerkte: “De Palestijnen in Jenin werden zelfs gefilmd terwijl ze opschepten: ‘We hebben een soldaat geraakt; hij ligt op de grond.’ Er is echter geen enkele IDF-soldaat gewond geraakt, wat de mogelijkheid doet rijzen dat Palestijnse terroristen degenen waren die de journalist hebben neergeschoten.

Tegen die achtergrond zag de begrafenis van Abu Akleh lelijke conflicten tussen de politie en de aanwezigen van de begrafenis. De Israëlische politie moest ingrijpen nadat Arabische relschoppers de kist hadden ingenomen.

Het is heel eenvoudig: Israël heeft gelijk om zichzelf te beschermen. Israël heeft gelijk als het ervoor zorgt dat duizenden Palestijnse Arabieren die geweld wilden gebruiken, werden tegengehouden.

De zionistische ideoloog Ze’ev Jabotinsky had gelijk in 1911, toen hij schreef:

“In plaats van buitensporige verontschuldigingen en in plaats van de beschuldigers de rug toe te keren – aangezien er niets is om voor te verontschuldigen en niemand om zich tegenover te verontschuldigen – is het al lang geleden reageren op alle huidige en toekomstige beschuldigingen, verwijten, vermoedens, laster en beschuldigingen door simpelweg onze armen te vouwen en luid, duidelijk, koud en kalm te antwoorden: ‘Loop naar de hel!’”

Israël als natie is een modern wonder. Het land overleeft en gedijt met vijanden die erop uit zijn haar te vernietigen. Dat is de ware oorzaak van het conflict.

Bronnen:

 • naar een artikel van Ronn Torossian “Despite Worldwide Lies, Israel Has Truth on Its Side” van 16 mei 2022 op de site van The Algemeiner en een artikelZe’ev Jabotinsky: Israel’s Enemies Should Go To Hell!” van 30 maart 2015 op de site van The Jewish Press
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Ondanks wereldwijde leugens heeft Israël de waarheid aan zijn kant

 1. De waarheid? Een totáál ovebodig begrip!

  Het gaat erom je boodschap zo veel/duur mogelijk te verkopen.

  Het draait (zoals alles) gewoon om de centen & carriere en daar doen ze allemaal aan mee….de media, politici, Hollywood met oude ‘has been’s Susan Sarandon, Richard Gere, popstars zoals haatopa Roger waters & vrienden, de Hadad popjes etc.etc.

  Israel moet ophouden met de waarheid te leuren want:
  1) ze word sowieso niet geloofd.
  2) niemand maalt erom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.