Nieuw ILF-rapport hekelt partijdigheid van VN-commissie tegen Israël

Het International Legal Forum (ILF), samen met een wereldwijde coalitie van meer dan 25 organisaties, heeft maandag een groot diepgaand rapport uitgebracht onder de titel “Fixed Inquiry: The Biased UN Commission Against Israel”.

Daarin hekelt het rapport de voortdurende hetze die geleid wordt door Navi Pillay’s VN Commissie van de Mensenrechtenraad tegen Israël en noemt het “uitzonderlijk ongekend, onrechtvaardig en dat elke onpartijdigheid of enige wettelijke basis mankeert.

De UNHRC-resolutie tot oprichting van de Commissie, die naar verluidt werd opgesteld in de nasleep van Israëls zelfverdedigingscampagne tegen Hamas, die in mei 2021 ongeveer 4.500 raketten op Israëlische burgers afvuurde, noemde niet eens Hamas, een internationaal erkende Palestijnse terreurgroep, of het recht van Israël op zichzelf. -verdediging.

In plaats daarvan zal de Commissie, die naar verwachting in juni haar eerste bevindingen bekendmaakt, de Joodse staat ten onrechte ter veroordeling uitkiezen, terwijl ze Palestijnse terreurgroepen een vrije doorgang geeft, die zojuist een nieuwe golf van geweld hebben ingezet, waarbij ten minste 18 Israëlische doden zijn gevallen sinds maart van dit jaar. Bovendien zal de Commissie een absurde carte blanche krijgen om Israël tot in de eeuwigheid te onderzoeken, zelfs vóór de oprichting ervan in 1948.

Een groot aantal tweeledige leden van het Congres hebben al geschreven aan staatssecretaris Antony Blinken, waarin ze hun ernstige bezorgdheid uiten over de vooringenomenheid van de Commissie en haar discriminerende uitsluiting van Israël.

ILF-voorzitter en CEO, Arsen Ostrovsky, zei:

“Deze commissie maakt een complete aanfluiting van het internationale recht en komt neer op een totale aanval op de Joodse staat. Het onderstreept alleen maar de aanhoudende, systematische en meedogenloze vooringenomenheid van de UNHRC tegen de staat Israël, die consequent gelijkheid voor het VN-orgaan wordt ontzegd en vanaf het begin schuldig wordt verklaard. Als het om de UNHRC gaat, maakt Israël geen schijn van kans.”

Op 27 mei 2021 nam de VN-Mensenrechtenraad een resolutie aan om “dringend een permanente, onafhankelijke, internationale onderzoekscommissie (CoI) op te richten om in het bezette Palestijnse gebied, inclusief Oost-Jeruzalem, en in Israël alle vermeende schendingen te onderzoeken. en schendingen van de internationale mensenrechtenwetgeving in de aanloop naar en sinds 13 april 2021.”

Navi Pillay op Jodenjacht

In het bijzonder uitten de ondertekenaars van het rapport “diepe bezorgdheid” over de benoeming van Navi Pillay door de UNHRC tot voorzitter van deze commissie, gezien haar “langdurige vooringenomenheid en vijandigheid jegens Israël”, nadat zij Israël al schandalig een “apartheidsregime” had genoemd. en beschuldigde de Joodse staat van “oorlogsmisdaden” en “misdaden tegen de menselijkheid”. 

Pillay heeft ook openlijk gepleit voor boycots tegen Israël en had banden met organisaties en individuen die zijn aangesloten bij het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dat door de VS, de EU, Canada, Israël en anderen is aangewezen als terreurgroep.

Ostrovsky zei: “De benoeming van Navi Pillay als voorzitter maakt een complete farce van de eigen regels en richtlijnen van de UNHRC over onderzoekscommissies, die ‘een bewezen staat van dienst van onafhankelijkheid en onpartijdigheid’ vereisen, iets wat Pillay aantoonbaar mist, en als gevolg daarvan, zou zich onmiddellijk moeten terugtrekken.”

Dore Gold, voormalig Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties en momenteel de voorzitter van het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA), die het voorwoord van dit rapport schreef, merkte op dat, met de benoeming van Navi Pillay als hoofd van deze “onderzoekscommissie” tegen Israël zou het “de zoveelste [VN]-entiteit worden die gebaseerd is op vals spel en niet op strikte internationale legaliteit met een beetje eerlijkheid.”

Ostrovsky suggereerde: “In plaats van dat de UNHRC zijn aandacht richt op daadwerkelijke dringende mensenrechtenschendingen over de hele wereld, verspilt het opnieuw miljoenen dollars en middelen om zijn meedogenloze obsessie met Israël voort te zetten, en ondermijnt het daarbij de eigen doelstellingen van de Raad. geloofwaardigheid, terwijl het de vrede in de regio belemmert en alleen maar verder antisemitisme over de hele wereld aanwakkert.”

De ondertekenaars van het rapport concluderen: “Iedereen die echt geeft om de rechtsstaat, gerechtigheid en het bevorderen van vrede in het Midden-Oosten, zou deze Commissie moeten oproepen vanwege haar inherente vooringenomenheid en weigeren haar enige vorm van legitimiteit of geloofwaardigheid te geven.”

Israël heeft aangekondigd dat het niet zal meewerken aan het VN-onderzoek, en merkt op dat Pillay “de beschamende smaad” heeft onderschreven die Israël als apartheidsnatie bestempelt en de boycotbeweging tegen Israël steunt.

De UNHRC is berucht om zijn langdurige vooringenomenheid tegen Israël. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump trok zich hierdoor in 2018 terug uit de UNHRC .

Vorig jaar keerde de regering-Biden echter terug naar de organisatie , ook al erkende ze haar “onevenredige focus” op Israël.

Bronnen:

  • naar een artikelNew report calls out biased UN commission against Israel” van 18 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)

Een gedachte over “Nieuw ILF-rapport hekelt partijdigheid van VN-commissie tegen Israël

  1. Navi Pillay, een oerlelijke mens van buiten & binnen die haar taak als onafhankelijk rechter verkwanselt door haar Jodenhaat.

    De UN, UNHRC blijft trouw aan haar principes om dit soort foute types op top posities te plaatsen.

    UNHCR, een mensenrecht organisatie die niets voor mekaar krijgt op het gebied van mensenrechten, honger & armoede in de wereld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.