Hoe misleide westerlingen de Palestijnse leugens helpen verspreiden

Palestijnse journalisten houden een wake bij kaarslicht in de Gazastrook ter nagedachtenis van Al-Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, die werd gedood tijdens een vuurgevecht tussen Palestijnse terroristen en Israëlische soldaten in de stad Jenin in Samaria op 11 mei 2022 (beeldbron: Abed Rahim Khatib/Flash90)

De reguliere media kiezen er over het algemeen voor om de Palestijnen te geloven, ook al liegen ze routinematig over Israël. Deze leugens zijn oorlogswapens, ingezet om aan te zetten tot geweld en massamoord.

Een Palestijns-Arabische journalist van Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, werd deze week doodgeschoten in een vuurgevecht tussen Hamas en de Israëli’s in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever.

Westerse nieuwsmedia meldden aanvankelijk kritiekloos de bewering van Hamas overgenomen dat de Israëli’s haar hadden neergeschoten, waarbij ze gretig Al Jazeera’s bewering dat de Israëli’s haar “in koelen bloede” hadden “vermoord”, herhaalden.

Toen de Israëli’s zeiden dat Abu Akleh in plaats daarvan misschien door Palestijns geweervuur ​​zou zijn gedood, namen journalisten dit met tegenzin op in hun berichtgeving, terwijl ze de opruiende maar niet-ondersteunde Palestijnse beschuldiging uitgebreid bleven herhalen.

Op dit moment weten we nog steeds niet wie Abu Akleh heeft vermoord. Maar iedereen die eerlijk is, zou zeggen dat de Israëli’s eerder de waarheid vertellen.

Ze zeiden dat, nadat ze Jenin waren binnengegaan om terroristen uit te roeien die verantwoordelijk waren voor een recente golf van moorddadige aanslagen, hun troepen onder “substantieel vuur” waren gekomen. Na bestudering van de bewijzen die ze hadden, leek het alsof Abu Akleh was geveld door een Palestijnse kogel.

Dit kwam omdat in een video van de scène Arabieren horen schreeuwen: “We sloegen een soldaat; hij ligt op de grond.” Aangezien er echter geen Israëlische soldaat gewond was geraakt, bestond het vermoeden dat dit Abu Akleh was.

Bovendien bevat het vertaalde commentaar van Honest Reporting op deze video nog een cruciale regel. Na het geschreeuw over een soldaat op de grond, klinkt er nog een schreeuw: “Het is een vrouw.”

Hamas, die haar lichaam onmiddellijk verwijderde, verwierp de suggestie van Israël voor een gezamenlijk onderzoek om vast te stellen wie haar heeft vermoord en weigert de kogel af te geven die ze uit haar lichaam hebben verwijderd, terwijl ze erop stond dat de Israëli’s het dodelijke schot losten.

De Israëli’s hebben daarentegen geen beweringen gedaan die ze niet kunnen onderbouwen. Ze hebben gewezen op het voor de hand liggende feit dat de waarheid niet kan worden vastgesteld tenzij Hamas-agenten relevant bewijs naar voren brengen. Het feit dat ze weigeren mee te werken suggereert dat ze iets te verbergen hebben.

Een van de redenen dat de genocidale Palestijns-Arabische agenda zo effectief het westerse hart heeft veroverd, is dat het slachtoffers bewapent waarvoor de Palestijnse Arabieren zelf actief of intrinsiek verantwoordelijk zijn, maar waarvoor ze Israël de schuld geven.

De reguliere media kiezen er over het algemeen voor om de Palestijnen te geloven, ook al liegen ze routinematig over Israël. Deze leugens zijn oorlogswapens, ingezet om aan te zetten tot geweld en massamoord. En de westerse media verplichten het.

In 2000 beweerden Franse tv-beelden dat de 12-jarige Mohammed al-Dura stierf onder een regen van Israëlische kogels op de “Westelijke Jordaanoever”. In feite had het tv-station uit de beelden een gedeelte geknipt waarin de jongen – die enkele ogenblikken eerder dood was verklaard – duidelijk levend en ontroerend te zien was.

Toch werd het beeld van dat kind dat zich aan zijn vader vastklampte, enkele ogenblikken voordat hij ‘stierf’, gebruikt als de iconische rekruteringssergeant voor talloze moorden op Israëli’s, Joden uit de diaspora en westerlingen.

Ondertussen was Jenin zelf het toneel van de beruchte bloedsmaad in 2002, toen de westerse media wilde Palestijnse beweringen recycleerden dat de Israëli’s een koelbloedig bloedbad hadden gepleegd onder duizenden Palestijnse Arabieren.

Deze bewering werd gebruikt om de Arabische en moslimwereld aan te zetten tot nog meer hysterie; maar het was vals. Wat in Jenin had plaatsgevonden, was eigenlijk een bloedige strijd, waarin Israëlische soldaten (zoals altijd) probeerden degenen uit te roeien die verantwoordelijk waren voor bomaanslagen en andere terreuraanslagen waarbij meer dan 100 Israëli’s waren omgekomen.

In die strijd waren niet meer dan 52 Arabieren – de meesten van hen gewapende mannen – omgekomen. Maar de westerse media hebben hun fout of de dodelijke gevolgen ervan nooit erkend.

Door zulke goedgelovigheid, onwetendheid of kwaadwilligheid hebben de westerse media zichzelf tot handlangers van een duivelse agenda gemaakt.

“‘Elf dagen in mei’, anti-Israel propaganda in een cinema in uw buurt”

‘Elf dagen in mei’

Dit is opnieuw te zien in Elf dagen in mei, een nieuwe film over de “Operatie Guardian of the Walls” van vorig jaar in de Gazastrook toen Israël de terroristische infrastructuur van Hamas bombardeerde om de raketaanvallen te stoppen die gericht waren op het doden van Israëlische burgers.

Destijds beweerden de media dat de Israëlische strijdkrachten een groot aantal burgers hadden gedood, van wie een groot deel kinderen waren. Dit was het omgekeerde van de waarheid.

Het feit was dat het 11-daagse Israëlische bombardement op Gaza, waarbij een hoeveelheid munitie werd ingezet die zo groot was dat het in de handen van een ander leger een enorme tol dode burgers zou hebben achtergelaten, bijna niemand heeft gedood. Het spervuur ​​produceerde een veel kleiner aantal dode burgers voor strijders dan ooit is bereikt door Amerikaanse, Britse of andere strijdkrachten.

Volgens het Israëlische Meir Amit Terrorisme- en Informatiecentrum waren 234 Gazanen gedood – van wie bijna de helft Hamas- of Palestijnse Islamitische Jihad-strijders waren. Van de 95 doden die geen banden hadden met terroristen, waren er 52 kinderen – van wie er negen werden gedood doordat Hamas’ eigen raketten tekortschoten.

Toch bevat Eleven Days in May , verteld door Kate Winslet en geregisseerd door de in Gaza wonende filmmaker Mohammed Sawwaf en de Britse filmmaker Michael Winterbottom, hartverscheurende interviews met de families van de dode kinderen. Deze interviews zijn schromelijk gedecontextualiseerd om een ​​manipulatieve Hamas-propagandafilm te vormen die gericht is op het demoniseren van Israël.

Het is niet alleen dat de Israëli’s grotesk worden voorgesteld als brute en harteloze kindermoordenaars. De film erkent niet dat sommige van deze kinderslachtoffers tieners waren die tot Palestijnse terreurgroepen behoorden; sommigen waren de kinderen van Hamas-terroristen die het doelwit waren en die hun kinderen in gevaar hadden gebracht; en sommigen werden gedood door Hamas’ eigen raketten die hun doel niet bereikten.

Hamas, Israël en Elf Dagen Oorlog met Dr. Jonathan Schanzer

De Britse Jewish Chronicle heeft nu onthuld dat Sawwaf een keiharde Hamas-aanhanger is. In 2014, zo meldt David Rose, eerde de media-afdeling van Hamas hem met een speciale prijs voor “het tegengaan van het zionistische verhaal” en het “doordringen van de Europese publieke opinie” door zijn werk.

Op sociale media heeft Sawwaf de lancering van raketten op burgerdoelen gevierd en in feite opgeroepen tot vernietiging van Israël. Over deze film zei hij: “Israël wordt nooit gestraft of afgeschrikt door de internationale gemeenschap, en blijft dus oorlog na oorlog voeren op deze arme en belegerde strook.”

Zulke opmerkingen zouden een weggevertje moeten zijn. Toch gedragen westerse journalisten zich alsof zulke mensen betrouwbare en eerlijke gesprekspartners zijn. De film is geprezen als een meesterwerk.

Westerse journalisten geloven routinematig in deze propaganda, niet in de laatste plaats omdat Palestijnse terroristen het verhaal beheersen. Persbureaus die mediaberichten uit Gaza leveren, maken gebruik van Arabische stringers wiens leven afhangt van het volgen van de Hamas-lijn.

Blogger David Collier, die heldhaftig door de riolen van antisemitisme waadt om het aan de kaak te stellen, merkt op dat de Islamitische Universiteit in Gaza (waar Sawwaf student was) eenheden heeft die zijn toegewijd om van studenten Hamas-propagandasterren te maken. Gaza produceert Hamas-activisten die vermomd zijn als journalisten, liefdadigheidswerkers, NGO-personeel, medische experts en eindeloze “mensenrechtenactivisten” met hun imago zorgvuldig witgewassen om een ​​westers publiek te bedriegen.

Deze verzegelde infrastructuur van leugens stelt westerse nuttige idioten in staat te beweren dat ze onbetwistbaar worden gedreven door geweten en mededogen. Daarom kon Winslet zo idioot zeggen over Elf dagen in mei: “Dat mijn deelname aan deze film zou kunnen worden geïnterpreteerd als een publiek standpunt innemen over de rechten en onrecht van een van ’s werelds meest tragische en hardnekkige conflicten is nooit bij me opgekomen.”

Natuurlijk niet. Geesten zoals die van haar zijn gesloten voor de realiteit. De leugens en verdraaiingen over Israël in hun hoofden bestaan ​​ook in de hoofden van iedereen in hun sociale en culturele kring. Geen enkele persoon in die cirkel zal die leugens in twijfel trekken, want zodra ze dat zouden doen, zouden ze zich erbuiten bevinden.

Zelfs als de leugens als zodanig worden ontmaskerd, maakt dit geen verschil. De beelden werken. Het verhaal blijft hangen. Israël verliest – en zal dat blijven doen, tenzij en totdat het stopt met verdedigen en inhalen, en in plaats daarvan de controle over het verhaal grijpt.

Bronnen:

 • naar een artikel van Melanie Phillips “How Western dupes help propagate murderous Palestinian lies” van 12 mei 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • een artikel op deze blogPalestijnse journaliste van Al Jazeera doodgeschoten tijdens gewelddadige rellen in Jenin” van 11 mei 2022 en een artikelPalestijnse journaliste wellicht gedood door schutters van de Al Quds Brigades (PIJ)” van 12 mei 2022 en een artikel Mahmoud Abbas heeft in Jenin zijn ‘gouden kogel’ gevonden” van 14 mei 2022
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Hoe misleide westerlingen de Palestijnse leugens helpen verspreiden

 1. Met een ding moet ik “de palestijnen” complimenteren. Zij weten hoe propaganda PR werkt én kennen het denken van de suffe Westerling.

  Het zijn deze Westerse pionnen die het geheime wapen zijn, de ruggegraat/legitimatie van de palestijnen saga & leugens.

  Géén enkele BS gaat te ver. Ieder krom verhaal word rechtgedraait, waarbij Israel/Joden als automatische schuldigen worden aangewezen.

  Waar hebben wij deze tactiek eerder gezien? Juist!
  Van Jezus tot Holocaust, alles loopt volgens hetzelfde scenario.

  En dus, feliciteerd palestijnen! Jammer dan dat jullie nog stééds naar Israel moeten komen voor werk en ‘jullie staat’ alleen maar in jullie hoofden bestaat…….en daar ook zal blijven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.