Mahmoud Abbas heeft in Jenin zijn ‘gouden kogel’ gevonden

“With a little help from my friends of the Press” … in Pallywood

Bekijk deze namen … Terry Lloyd … Paul Moran … Gary Rado … Michael Kelly … enzovoort. Dit zijn enkele van de tientallen gevechtsverslaggevers die onlangs zijn omgekomen terwijl ze dit of dat conflict, ergens in de wereld, berichtten.

Ze behoren tot de ongeveer honderd mensen die elk jaar worden gedood wanneer ze in de vuurlinie worden gevangen. De kans is groot dat je nog nooit van ze hebt gehoord.

Ze kwamen. Zij zagen. Ze rapporteerden … en toen was het voorbij voor hen. Ze werden gerouwd door de mensen die het dichtst bij hen stonden, privé, respectvol … maar voor de levenden gaat het leven door.

Maar hier is een overleden gevechtsverslaggever wiens naam, Shireen Abu Akleh, nu overal in het nieuws wordt gespetterd… alsof ze uniek is. Dat komt omdat deze Al-Jazeera-verslaggever werd geraakt in een vuurgevecht tussen de IDF en Palestijnse Arabieren, en de haast om te oordelen valt, zonder bewijs, tegen de Israëli’s.

De oorlogsmist deed zich voor toen de IDF in het door de Arabieren bezette Jenin was om nesten van terroristen uit te roeien. Jenin, in de regio van Samaria, is eigenlijk, oorspronkelijk, de bijbelse levitische stad Ein-Ganim, bolwerk van de Israëlitische stam Issachar. Joodser dan dat wordt het niet.

Maar Jenin is nu in handen van zo’n 40.000 Palestijnse Arabieren en wordt bestuurd door Mahmoud Abbas en zijn Palestijnse Autoriteit, die geluk hadden bij de Oslo-akkoorden.

Abbas heeft niet altijd zoveel geluk. Gewoonlijk neemt hij, om zijn mede-islamisten op te hitsen, zijn toevlucht tot opruiende retoriek volgens de gebruikelijke canard over Joden die naar de al-Aqsa-moskee komen. Dat is een manier om aan te zetten tot meer bloedvergieten, en vaak werkt het, zoals we zien aan de recente golf van moorden op Israëlische burgers.

Jaren eerder, tijdens de Mohammad al-Dura-hoax, zagen Palestijns-Arabische leiders de perfecte kans, en grepen die, om de lucifer aan te steken die leidde tot een bloeddorst van de intifada. Dan breekt de hel los door een valse melding. De mobs worden ontstoken.

De al-Dura leugen werd in circulatie gebracht met het doel om het IDF (het Israëlische) leger te besmeuren en in diskrediet te brengen. Dit ondanks het feit dat een Franse rechtbank (veel later) zal oordelen dat het al-Dura verhaal een complete kwakkel was.

In een reflex kiezen de media hun kant en geven ze de Joden de schuld. Op het toneel zelf vertellen we het verhaal in een boek door de ogen van een twijfelende grote New Yorkse journalist.

Geleidelijk en uiteindelijk wordt hij zich dramatisch bewust van de misleidingen; Laster van Arabisch bloed en corruptie in de media die de ene kant bevoordeelt boven de andere. Zo horen we een BBC-correspondent die over een Hamas-bijeenkomst vertelt: “Journalisten vechten schouder aan schouder samen met het Palestijnse volk.”

Het was inderdaad zo tijdens en na de fabricage van al-Dura The Atlantic krant, een links tijdschrift, de de onschuld van de Israëli’s bewees. Maar toegevoegd … helaas “zullen mensen geloven wat ze willen geloven.”

Niemand weet dit beter dan Mahmoud Abbas. Een journalist werd gedood tijdens dodelijke actie tussen Arabieren en Israëli’s. Dat is zijn gouden kogel om zijn bendes op te hitsen, de media te overtuigen en huilend naar het Internationaal Strafhof te gaan.

De Israëli’s zijn altijd voorzichtig om burgerslachtoffers te vermijden. Dat is een feit. De Palestijnse Arabieren richten en schieten rechtstreeks op burgers. Ook dit is een feit. Maar Abbas weet hoe hij dit spel moet spelen.

Daarom weigert hij mee te werken met de Israëli’s om erachter te komen wie die kogel heeft geschoten. De kans is dus groot dat het afkomstig is van een Arabisch geweer. Zelfs als het anders is, kennen gevechtsjournalisten de risico’s. Dingen gebeuren.

In feite zou de dame in kwestie vandaag de dag nog leven als haar mede-Arabieren niet bezig waren met het doden van mensen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Jack Engelhard “Mahmoud Abbas found his golden bullet” van 13 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.