De stoppen bij Amnesty International zijn volledig doorgeslagen

Bij onze huidige tweet van de dag moet je je eerst meermaals in de ogen wrijven om geschokt vast te stellen dat hij daadwerkelijk van de organisatie “Amnesty International” afkomstig is. Hij bestaat slechts uit één tekstblok, waarin steeds opnieuw herhaald wordt:

Journaliste gedood

Daarmee valt de organisatie, die ooit met een waardevolle bedoeling begonnen is, opnieuw op met een Israël hatend standpunt. En oogst daarmee binnen korte tijd bijna 80.000 “likes” kreeg op Twitter. De aanleiding daartoe wordt in een vervolg tweet verklaard:

“De Palestijnse journaliste van Al-Jazeera, Shireen Abu Akleh, werd op 11 mei tijdens de berichtgeving over een razzia van het Israëlische leger in een vluchtelingenkamp in de stad Jenin in het noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever in het hoofd geschoten. De Israëlische autoriteiten moeten een einde maken aan onwettige dodingen, opzettelijke verwondingen, willekeurige arrestaties, foltering en andere mishandelingen, vervolging en collectieve bestraffing van Palestijnen, waaronder veel kinderen.”

Was de Al Jazeera-reporter een ongelukkig slachtoffer of een nobele martelaar? Ironisch genoeg heeft ze mogelijk meer schade aan Israël aangericht door te worden neergeschoten door een Palestijnse schutter dan ooit als een ‘Palestijnse journalist’

Israël-haat, die Fake News verbreidt

Zodoende onderscheidt Amnesty zich nauwelijks meer van de “Israël kindermoordenaar”-schreeuwers van de jaarlijkse Al-Quds mars in Berlijn.

Daarbij komt dat niet duidelijk is wie de journaliste werkelijk heeft doodgeschoten. Veel betrouwbaardere bronnen berichten dat ze werd doodgeschoten door Palestijnen, die zelfs in een video zeiden een soldaat betrapt te hebben, terwijl het de journaliste was:

Bronnen:

 • naar een artikel van David Berger “Dreht Amnesty jetzt völlig durch?” van 12 mei 2022 op de site van Philosophia Perennis in een vertaling door E.J. Bron op de site van de auteur

Een gedachte over “De stoppen bij Amnesty International zijn volledig doorgeslagen

 1. Shamnesty International, het moderne anti Joden tribunaal, waar zoveel moderne Gutmenschen, ignoranten, & primitieve Jodenhaters gaarne mee schermen.

  Net zoals veel van de Internationale Humanitaire NGO’s hebben ze niets te verkopen zonder Israel.

  Daar kunnen ze hun primitieve Jodenhaat kwijt, want met feiten of waarheid hebben al hun bizarre beschuldigingen niets te maken.

  Deze NGO’s zijn niets anders dan rapporteurs van wat zij menen te zien zonder enig bewijs, een oplossing te geven of een conflict te vermijden.

  Maar zolang zij gelegitimeerd worden door miljoenen volgers, met net zo een bizarre versie van de waarheid kunnen ze gewoon hun gang blijven gang.

  Om enkele van de huidige problemen op te lossen moeten er vele overbodige Internationale instantie verdwijnen die alleen maar conflicten koesteren voor hun eigen gesmeerde boterham…..van VN tot Amnesty & alles ertussen in.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.