Peiling: 75% van de Israëlische Arabieren vindt dat Israël geen recht op soevereiniteit heeft

Een delegatie jonge Israëlische Arabieren neemt deel aan de strijd tegen de apartheidsleugen en de BDS-laster. Uit peilingen blijkt dat 51 procent van de Arabieren er trots op is Israëli te zijn [beeldbron: Ynet]

Arabische Israëli’s worden voortdurend geconfronteerd met vragen over politieke en nationale loyaliteit, en de meerderheid van hen heeft weinig vertrouwen in de Israëlische wetshandhavingsinstanties, zo blijkt uit een onderzoek van de op defensie gerichte NGO Habithonistim.

Arabische Israëli’s zijn voortdurend in conflict met vragen over politieke en nationale loyaliteit, aangezien de meerderheid van hen weinig vertrouwen heeft in de Israëlische wetshandhavingsinstanties, zo blijkt uit een onderzoek van Habithonistim-Protectors of Israel, een beweging van Israëlische defensiefunctionarissen die pleiten voor de toekomstige veiligheidsbehoeften van Israël. Maandag.

Met de eerste verjaardag van Operatie Guardian of the Walls (10-21 mei 2021) en tegen de achtergrond van toenemende veiligheidsspanningen, bleek uit de peiling dat 69% van de Joodse Israëli’s zich zorgen maakt over wat de toekomst in petto heeft voor de Joodse staat, en 67% gelooft in strengere maatregelen – waaronder boetes en het gebruik schieten met scherp – moet worden gebruikt om rellen en wrijving tussen Joden en Arabieren te voorkomen.

Het onderzoek, dat het Israëlische gevoel van veiligheid en bestuur onderzocht onder een steekproef van 1068 Joden en Arabieren van 18 jaar en ouder, leidde verder af dat 75% van de Arabische burgers van het land gelooft dat Joden geen recht hebben op soevereiniteit in het land Israël, terwijl slechts 25% geeft aan dit recht te hebben gegeven.

In het stadje Arraba in Galilea in het noorden van Israël wonen zo’n 25.000 Israëlische Joden en Arabieren broederlijk naast elkaar. De Israëlisch-Arabische gemeenschap van Arraba in het Lager-Galilea heeft meer dan zes dokters per duizend inwoners. Het Vrijheidsbeeld in Arraba toont wat het zegt: bruggenbouwers [beeldbron: Israel21c]

Echter, op de vraag waar hun loyaliteit zou liggen in het geval van een existentiële strijd tussen Israël en de Arabische staten, zei 26% van de Arabische Israëli’s dat ze de Joodse staat zouden steunen, 23% zou de Arabische agressors steunen en 51% zei dat ze geen enkele van de strijdende partijen zou steunen.

De peiling toonde verder aan dat Arabische Israëli’s weinig of geen vertrouwen hebben in de wetshandhavingsinstanties van het land: 66% van alle Israëli’s zei dat ze de Israëlische politie wantrouwen, en binnen de Arabische sector steeg het cijfer tot 73%.

Ongeveer 71% van de Arabische Israëli’s zei dat ze weinig of geen gevoel van persoonlijke veiligheid hebben, terwijl 44% van de Joodse Israëli’s hetzelfde zei.

Wat betreft het plan van premier Naftali Bennett om een ​​nationale garde te vormen om de openbare veiligheid te vergroten, bleek uit de peiling dat 66% van het publiek de stap steunt, waaronder 44% van de Arabische Israëli’s, van wie 37% bereid zou zijn om zich bij zijn gelederen te voegen in het geval dat van rellen – een verklaring die werd herhaald door 54% van de Joodse Israëli’s.

Gevraagd naar de rellen in 2021 in de gemengde steden van Israël, zei 53% van de Arabische Israëli’s en 88% van de Joodse Israëli’s dat de oorzaak nationaal en/of religieus was. Ongeveer 22% van de Arabische Israëli’s zei te geloven dat de rellen werden aangewakkerd door sociaal-economische redenen.

Een onbevreesde moslima onthult de waarheid over Israël. In deze zeldzame video sprak een islamitische Israëlische vrouw Sara Zoabi in het Arabisch met haar broeders die de staat Israël prijzen en verheerlijken naar aanleiding van Onafhankelijkheids Dag.

Wat betreft welke maatregelen moeten worden gebruikt om dergelijke rellen de kop in te drukken, als ze in de toekomst plaatsvinden, hebben Joodse Israëli’s maatregelen voor het beheersen van menigten opgesomd (72%), intrekking van burgerrechten en staatsuitkeringen (70%) en het opleggen van boetes en andere strafmaatregelen (67%).

Slechts 28% van de Arabische Israëli’s noemde boetes en strafmaatregelen als de juiste manier van handelen, en 20% zei dat ze geloofden dat het intrekken van burgerrechten en staatsuitkeringen de meest effectieve maatregel zou zijn.

Wat betreft de berichtgeving over het geweld in de gemengde Arabieren en in Judea en Samaria, antwoordde 70% van de Joden dat er vooringenomen berichtgeving was in het voordeel van het Arabische publiek. Verrassend genoeg was 33% van het Arabische publiek het ook eens met deze stelling.

Wat betreft de berichtgeving in de media over de rellen van vorig jaar in Judea en Samaria en de gemengde steden, zei 70% van de Joodse Israëli’s dat ze denken dat de berichtgeving de Arabische sector bevoordeelde, net als 33% van de Arabische Israëli’s.

“We staan ​​nu aan de rand van een verontrustende realiteit, zei Habithonistim-directeur Brig. Gen. (Res.) Amir Avivi. “Het verlies van het bestuur in de Negev, een politieke breuk onder het publiek, een gevoel van persoonlijke onzekerheid, de naderende nucleaire deal en de golf van terrorisme die door Hamas uit Judea en Samaria is aangezet – dit zijn allemaal uitdagingen die ons, als defensiefunctionarissen, vereisen om te mobiliseren om deze alarmerende realiteit weer te geven.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Hanan Greenwood “Poll: 75% of Arab citizens believe Jews have no right to sovereignty in Israel” van 10 mei 2022 op de site van The Algemeiner
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Peiling: 75% van de Israëlische Arabieren vindt dat Israël geen recht op soevereiniteit heeft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.