Bereidt PA-chef Abbas zijn zoon Yasser Abbas voor om zijn job over te nemen?

Manama, Bahrein, 9 mei 2022. De koning van Bahrein heeft de zoon van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, Yasser, maandag ontvangen in zijn paleis in Manama

Een interessant verhaal is verschenen in de Palestijnse media:

“De koning van Bahrein heeft de zoon van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, Yasser Abbas, maandag ontvangen in zijn paleis in Manama. De Bahreinse media meldden dat koning Hamad bin Isa Al Khalifa Yasser Mahmoud Abbas ontving, als de persoonlijke vertegenwoordiger van president Mahmoud Abbas, president van de staat Palestina, in aanwezigheid van ambassadeur Taha Muhammad Abdul Qader, de ambassadeur van de staat Palestina bij de Koninkrijk van Bahrein. Het officiële Palestijnse persbureau heeft het nieuws van de benoeming of de receptie niet gepubliceerd.”

Yasser Abbas is een corrupte, multi-miljonair zakenman die een reeks bedrijven controleert, waaronder Falcon Tobacco, het bedrijf dat alle Amerikaanse sigarettenverkoop in Palestijnse gebieden controleert. Gewoon toeval, dat weet ik zeker.

De jongere Abbas leek nooit geïnteresseerd te zijn in politiek, maar Mahmoud Abbas is nu al bijna twee weken niet meer in het openbaar gezien , en door zijn zoon aan te stellen als zijn “persoonlijke vertegenwoordiger” lijkt het alsof hij eindelijk een opvolgingsplan overweegt dat een dictator.

Corrupt tot op het bot, de familie van de 87-jarige Mahmoud Abbas, president van de PA. Van links naar rechts (vooraan): zoon Yasser Abbas, echtgenote Amina Abbas, zoon Tareq Abbas en schoondochter Nisreen Abbas. Een derde zoon Mazen Abbas stierf in 2001 in Doha, Qatar op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval [beeldbron: Atef Safadi/Pool]

Yasser Abbas

De Palestijnse Autoriteit is door en door corrupt. Dit blijkt bijvoorbeeld als de handel en wandel van de familie van de Palestijnse president Mahmoud Abbas onder de loep wordt genomen. Zo zijn de zonen van Abbas erg rijk, en zitten ze in allemaal door overheidsgeld en ontwikkelingshulp gesubsidieerde activiteiten.

Bijvoorbeeld de oudste zoon van president Abbas bezit het bedrijf Falcon Tobacco, dat het monopolie heeft op de verkoop van Amerikaanse sigaretten in de Palestijnse gebieden. Door gebrek aan concurrentie kan Yasser de sigarettenprijzen dus kunstmatig hoog houden, betaald door de Palestijnse Jan Modaal.

Daarnaast bezit Yasser de Falcon Holding Group, een groot Palestijnse zakelijk conglomeraat. De aannemerstak daarvan heeft onder andere de riolering aangelegd voor de stad Hebron op de Westbank. Met deze opdracht was bijna 2 miljoen dollar gemoeid, betaald met ontwikkelingshulp van de Amerikaanse regering.

Ook bezit Yasser Abbas de Project Construction Management Company, dat zich bezig houdt met het bouwen van wegen en scholen voor de Palestijnse Autoriteit. Ook deze firma kreeg opdrachten betaald met Amerikaanse ontwikkelingshulp: bijna 300.000 dollar tussen 2005 en 2008.

Zijn jongere broer heeft ook diverse ondernemingen. Een daarvan is het PR bureau Sky Advertising. Ook dat profiteerde van Amerikaanse ontwikkelingshulp: in 2009 kreeg het voor $ 1 miljoen de opdracht om de publieke opinie van de Verenigde Staten te versterken in de Palestijnse gebieden.

Deze vriendjespolitiek in de top van de Palestijnse Autoriteit komt opnieuw onder de aandacht omdat een voormalig financieel adviseur van Yasser Arafat is aangeklaagd voor corruptie. Die is daarop met de tegenclaim gekomen dat het juist president Abbas zelf is die $ 100 miljoen voor zichzelf heeft ‘weggesluisd’.

Nederland geeft jaarlijks meer dan 100 miljoen euro belastinggeld aan de corrupte- en ondemocratische Palestijnse Autoriteit. Het is de vraag hoeveel van dit belastinggeld in de handen van de corrupte familie van Abbas terecht komt.

Schokkende video onthult die corruptie binnen de Palestijnse Autoriteit

Bronnen:

 • naar een artikelIs Abbas grooming his son to take over?” van 10 mei 2022 op de site van Elder of Ziyon
 • naar een artikelHet Palestijnse sigaretten monopolie” van 19 juni 2012 op de site van Likoed Nederland
 • naar een artikel van David Bedein “For Palestinian leaders, a legacy of corruption” van 25 oktober 2019 op de site van The Jewish Journal
 • een artikel op deze blogZoon van Abbas verwikkeld in witwassen van terreurfondsen voor Hamas en Islamitische Jihad” van 25 mei 2019 en een artikelDe schandelijke, rijke levensstijl van de Palestijnse leiders [Daniel Greenfield]” van 14 juni 2012
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Bereidt PA-chef Abbas zijn zoon Yasser Abbas voor om zijn job over te nemen?

 1. Quote: De Bahreinse media meldden dat koning Hamad bin Isa Al Khalifa Yasser Mahmoud Abbas ontving, als de persoonlijke vertegenwoordiger van president Mahmoud Abbas, president van de staat Palestina, ???? Unquote.

  Leg even uit?
  De STAAT Palestina ?
  M.Abbas, president van de staat Palestina?
  Heb ik iets gemist?
  Ook al blijft men steeds maar dromen daar….er is geen Staat Palestina.
  Punt uit.
  Er komt geen “ twee Staten oplossing “!
  Keep on dreaming Abbas & Co.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.