Instagram verwijdert bericht van anti-Israël model Bella Hadid

Londen op 8 december 2017. Topmodel Bella Hadid tijdens het protest tegen de aankondiging van Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël [@hadidnews / Instagram]

Topmodel Bella Hadid heeft een post op Instagram laten verwijderen, nadat ze (wederom) content had geschreven waarin de staat Israël werd bekritiseerd.

Isabella Khair Hadid werd geboren uit een moslimvader uit Noord-Israël die later naar de Verenigde Staten verhuisde. Haar vader, Mohamed Hadid, is een Palestijnse Jordaanse vastgoedontwikkelaar, terwijl haar moeder, Yolanda Hadid (geboren van den Herik), een voormalig Nederlands model is.

Via haar vader beweert Hadid af te stammen van de 18de eeuwse Daher Al Omer (Zahir al-Umar), Prins van Nazareth en Sjeik van Galilea ten tijde van de Ottomaans/Turkse bezetting van het Heilig Land.

Ze heeft geen reactie geplaatst op de terroristische aanslag van vorige week in Elad waarbij drie mannen, allemaal vaders van jonge kinderen, om het leven kwamen. In plaats daarvan beschuldigde ze de Israëlische regering er vrijdag van om duizenden Palestijnen uit hun huizen te verdrijven.

“Vanavond is mijn bericht verwijderd”, schreef ze later op Instagram, terwijl ze haar 51 miljoen volgers toesprak en eraan toevoegde: “Ik hou van je.”

Het Israëlische supermodel Bar Refaeli had Hadid eerder uitgedaagd over haar anti-Israëlische houding, door een bericht te schrijven over de Elad-aanval waarin Hadid werd getagd en haar rechtstreeks aangesproken (in het Engels): “Wil je het opnieuw posten?”

Ondertussen heeft Swarovski-Israël afstand genomen van het wereldwijde merk en kritiek geuit op het moederbedrijf omdat het Hadid als zijn nieuwe ‘gezicht’ had gekozen. Het voegde eraan toe dat het niet zou meewerken aan het besluit.

“De Crystalino Group, de importeur en eigenaar van de Swarovski-keten in Israël, vraagt ​​om verduidelijking dat het zich categorisch distantieert van de selectie van Bella Hadid als het gezicht van het merk”, aldus het bedrijf in een aankondiging. “Het bedrijf zal Hadid geen enkele rol laten spelen bij het adverteren van het merk in Israël, en we doen ons uiterste best om haar te laten vervangen.”

De Israëlische deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, Michael Ben David, heeft zich aangesloten bij het protest tegen Hadid en heeft aangekondigd dat hij de Swarovski-sieraden die hij tijdens de televisiewedstrijd had moeten dragen, niet zal dragen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Yehonatan Gottlieb “Instagram removes post by anti-Israel model Bella Hadid” van 8 mei 2022 op de site van Israel National News
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Instagram verwijdert bericht van anti-Israël model Bella Hadid

  1. Bella Hadid……..een mooie vrouw met met het verstand van een visstick, die zich daarom beter bezig kan houden met het aan/uit trekken van kleren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.