Serie: ‘Vervaele Verveelt Nooit’ (deel 1)

Israëlbasher Geert Vervaele, een vrijwilliger bij Pax Christi Vlaanderen, in februari 2022 bij de voorstelling van zijn omstreden boek ‘Ik weiger te haten’ [beeldbron: Pax Christi]

De onderwerpen die in deze fel gesmaakte serie worden behandeld,  komen er naar aanleiding van de vragen en opmerkingen die opduiken bij de lezing van de verzamelde anti-Israel-vrijdagspreken “Ik weiger te haten” van het rondtrekkend PVDA-Paterke E.H. Geert Vervaele (alias Abu Chmar).

Vervaele is BA in Palestinian Irony, Pax Christi University, Nablus, Palestine. Vervaele is een prominent lid van de Bond van de Heilige Maagd van Hamas (BHMH). In 2021 werden zijn verzamelde homilieën uitgegeven bij de gerenommeerde wetenschappelijke uitgeverij Kritak.

Vervaeles opmerkelijk penetrante inzichten zijn zodanig stijlvol verwoord dat Pax Christi hem op een uitputtende missioneringsronde doorheen heel Vlaanderen voert — een cruciaal onderdeel van hun nieuwe Vijfjarenplan.

Vervaele boekt hiermee nu al successen: na zijn wervende preken kan de Bond van de Heilige Maagd van Hamas, een vrucht van de interreligieuze dialoog, de toestroom van kandidaatleden nauwelijks aan.

Opgewekt op reis

Onder Vervaeles impuls zijn zelfs de Palestina-bedevaarten, beter gekend onder de noemers “Inleefreis” (voor beginners), “Solidariteitsreis” (voor gevorderden) en “Fact Finding Mission” (voor alumni van de Pax Christi University of leidinggevende NGO-activisten) sterk in populariteit gestegen.

De geassocieerde reisbureaus worden sinds het laatste Gaza-conflict van mei 2021 gecoördineerd door de BHMH, o.l.v. het internationaal geprezen Midden-Oosten-expertenduo Ludo Abicht & Brigitte Herremans.

Israëlbashers Ludo Abicht en Brigitte Herremans. De laatste werd in september 2016 door Israël het land uitgezet, wegens haar subversieve activiteiten in Israël en in de Palestijnse gebieden en haar openlijke sympathie voor de antisemitische boycot-Israëlbeweging BDS. Ze werd door Israël tien jaar lang opgelijst als persona non grata [beeldbron: VLinks]

Wat nu al in BHMH-kringen “Vervaeles opwekkingsbeweging” genoemd wordt, mag inderdaad beschouwd worden als een ware opsteker voor het Palestine Institute for Public Diplomacy (PIPD),waarvan de afdeling in ons land geleid wordt door PVDA-PTB in nauw overleg met de gekende NGO’s.

De West-Vlaamse gedrevenheid van deze Palestijnse Hasbara-apologeet heeft in ons land alvast politiek zijn vruchten afgeworpen. Het al hechte linkse anti-Israëlfront heeft dank zij Abu Chmar, na hogergenoemde tegenslagen, echt weer een nieuwe adem gekregen.

Dat is het onmiskenbare resultaat van Vervaeles missioneringsmarathon, waarmee hij in korte tijd BV werd. (Nvdr: het is niet duidelijk of de auteur met BV verwijst naar ‘Bekende Vlaming’ of naar het gebruik van deze abbreviatie door Martien Pennings daarmee op zijn gekende blog (hier) meestal naar het epitheton ornans ‘Brakke Varkenlul’ verwijst.)

Door de Belgische staat gesubsidieerde NGO’s die van Israëlbashen hun métier hebben gemaakt

Genomineerd

De woordvoerder van de Pax Christi University in Nablus, gaat op vraag van de ‘Palestijnse president voor het leven’, E.H. Vervaele niet enkel voordragen voor de in humanitaire kringen zo begeerde “Arafat-Jihad-Penning” maar ook voor de komende Nobelprijs voor de Vrede.

Volgens geruchten binnen Beweging.net – maar die zijn voorlopig nog onbevestigd – zou Vervaele op aandringen van Els Vanhoof, die hierover met haar PvdA-collega’s de violen gelijk gestemd zou hebben, in 2024 een prominente politieke rol in de CD&V toebedeeld krijgen.

In een volgende bijdrage aan “Vervaele Verveelt Nooit” bestuderen we een van zijn ontelbare markante scherpzinnigheden.

Bronnen:

Serie: “Vervaele Verveelt Nooit

  • naar een artikel “Serie: “Vervaele Verveelt Nooit” (aflevering 1)” van 29 april 2022 op de site van Israel Ongecensureerd
  • naar een artikel “Serie: “Vervaele Verveelt Nooit” (deel 2 poging tot verdrijving van demonen)” van 2 mei 2022 op de site van Israel Ongecensureerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.