Mexicaans stel organiseerde huwelijk hernieuwings ceremonie op Hitlers verjaardag

29 april 2022 in Tlaxcala, Mexico

Joodse en antiracisme-groepen in Mexico slaan alarm nadat een stel daar vorige week trouwde op een bruiloft met een nazi-thema.

Het huwelijk van het paar, dat alleen met hun voornamen is geïdentificeerd, Fernando en Josefina, vond plaats op 29 april in Tlaxcala, Mexico, naar aanleiding van de 77ste verjaardag van het huwelijk van Adolf Hitler en Eva Braun.

Op foto’s van het huwelijk is de bruidegom gekleed als een nazi-SS-officier en is op de brug te zien bovenop een Volkswagen-kever die is geverfd in een camouflagepatroon, gedrapeerd met een nazi-vlag en een nepkenteken heeft gekregen met SS-symbool.

Fernando, van wie de Mexicaanse media zeiden dat hij een ambtenaar is, zei dat het paar het nazi-thema koos omdat ze Hitler vereren.

“Ik begrijp dat Hitler voor veel mensen staat voor genocide, racisme en geweld. Mensen, aan de andere kant, oordelen zonder alle feiten te hebben’, vertelde de bruidegom aan de Mexicaanse nieuwszender Milenio

Hitler was een vegetariër die zijn land van hongersnood redde en het land dat tijdens de Eerste Wereldoorlog verloren was gegaan aan zijn volk teruggaf. Zijn vrienden en familie waren dol op hem. We werden ertoe gebracht te geloven dat Hitler een racist was, maar hij kwam Jesse Owens begroeten op de Olympische Spelen van 1936.

Fernando en Josefina

De foto’s gingen viraal op sociale media, wat leidde tot veroordeling door lokale autoriteiten en leiders van de Joodse gemeenschap.

“Mexicaanse wetten verbieden antisemitisme”, tweette de National Council to Prevent Discrimination, een regeringsgroep die bekend staat als CONAPRED. “Daarom spreken wij ons uit tegen deze uiting van onverdraagzaamheid en alle vormen van discriminatie.

Ambtenaren van de Latijns-Amerikaanse afdeling van het Simon Wiesenthal Centrum hadden aanvankelijk kritiek geuit op de regering omdat ze niet sneller actie had ondernomen om de bruiloft te veroordelen.

Ariel Gelblung, de Latijns-Amerikaanse directeur van de groep, zei in een verklaring dat de bruiloft het bewijs was dat Mexico de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance moet overnemen en “in zijn wetgeving moet opnemen om dergelijk hatelijk gedrag te voorkomen”. 

(Tientallen landen hebben de IHRA-definitie aangenomen, die controversieel is omdat het sommige kritiek op Israël als antisemitisch bestempelt; landen met de definitie hebben nog steeds te maken met antisemitisme.)

Mexicaanse media hebben aanvullende details over het paar gemeld, waaronder dat hun zoon Reinhard is vernoemd naar Reinhard Heydrich, een nazi-generaal, en dat hun dochter Hanna is vernoemd naar een vrouw in het pilotenteam van Hitler die een van de laatste mensen was die hem levend zag. en bleef haar hele leven een bewonderaar. 

Het paar was burgerlijk getrouwd op de verjaardag van Hitler en Braun in 2016 en hield dit jaar een religieuze ceremonie, waarbij ze de lokale media vertelden dat ze nog een jaar zouden hebben gewacht als ze geen katholieke mis voor 29 april hadden kunnen boeken.

Adolf Hitler en Eva Braun, huwden op 29 april 1945 in de Führerbunker in Berlijn. Een dag later schoot hij zijn kersverse bruid dood en schoot daarna zichzelf een kogel door zijn hoofd

Bronnen:

  • naar een artikel van Caleb Guedes-Reed “Mexican couple hosted a Nazi-themed wedding — their second ceremony on Hitler’s anniversary” van 5 mei 2022 op de site van Tje Jewish Telegraphic Agency (JTA)
  • naar een artikel “‘Hasta que Hitler los separe’: organizan boda con temática ‘nazi’ en Tlaxcala” van 2 mei 2022 op de site van Milenio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.