Hamas dreigt met raketten en geweld als Israël Joden toestaat de Tempelberg te beklimmen

Religieuze Joden bezoeken de Tempelberg, op de achtergrond de vergulde Rotskoepel

Hamas en de Islamitische Jihad, Palestijnse terroristische groeperingen in de Gazastrook, dreigden woensdag met geweld te ontketenen als Israëlische Joden de Tempelberg van Jeruzalem mogen beklimmen op Israëls Onafhankelijkheidsdag.

Volgens een bericht in de Arabische krant Al-Araby Al-Jadeed heeft de militaire vleugel van Hamas lanceerinrichtingen ingezet en voorbereid op raketaanvallen, terwijl het bewustzijn heeft vergroot voordat het nieuwe instructies ontvangt om actie te ondernemen als Joodse bezoeken aan de Tempelberg worden gebracht op Onafhankelijkheidsdag.

Hamas en andere Palestijns-Arabische organisaties dreigen met het lanceren van raketten op Israël en riepen moslims in Israël en Judea en Samaria op om naar de Al-Aqsa-moskee te komen en te voorkomen dat Joden het zouden bezoeken.

Verschillende joodse religieuze groeperingen zijn van plan om donderdag de plaats van de vlampunt te beklimmen. “Israël speelt met vuur als het Joden toestaat morgen in te breken in de al-Aqsa-moskee. Dit vuurspel zal de regio meeslepen in een escalatie waarvoor Israël verantwoordelijk zal zijn”, zei Hamas in een verklaring.

“We herhalen onze oproep aan ons heldhaftige volk om te mobiliseren in de gezegende Al-Aqsa-moskee en in de stad Jeruzalem, om onze identiteit en onze religie te verdedigen, en om de bezetting te laten weten dat pogingen om Al-Aqsa in afzonderlijke gebedstijden en -ruimtes, en om te judaïseren, zullen onze heilige plaatsen niet onbeantwoord blijven, en zullen hun kwaadaardige doelen niet bereiken’, luidde de verklaring verder.

De Islamitische Jihad heeft ook een verklaring afgegeven voorafgaand aan de viering van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag, waarin staat: “We zullen niet aarzelen om al-Aqsa en Jeruzalem te verdedigen, en we waarschuwen voor de gevolgen van de oproepen van de kolonisten om de moskee binnen te vallen. We roepen op tot al-Aqsa om de kolonisten te komen confronteren.”

De Israëlische politie is de afgelopen weken herhaaldelijk slaags geraakt met Palestijnse demonstranten op het Al-Aqsa-moskeecomplex.

Leden van de Israëlische veiligheidstroepen houden de wacht, terwijl een groep orthodoxe joden het al-Aqsa-moskeecomplex in Jeruzalem betreedt, tijdens de jaarlijkse vasten- en herdenkingsdag Tisha B’Av (Negende van Av), ter herdenking van de vernietiging van oude Joodse tempels, sommige 2000 jaar geleden, op 18 juli 2021. (Foto door AHMAD GHARABLI / AFP)

Bronnen:

 • naar een artikelHamas threatens violence if Israel allows Jews to ascend Temple Mount” van 4 mei 2022 op de site van i24News
 • naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas in message to Israel: The rocket launchers are ready for action” van 5 mei 2022 op de site van Israel National News (INN)

2 gedachtes over “Hamas dreigt met raketten en geweld als Israël Joden toestaat de Tempelberg te beklimmen

 1. De angst slaat mij om het hart als ik dit zo lees allemaal.
  Ik gebruik het krachtigste wat bestaat ; Het gebed, ik roep tot G,d de schepper van hemel en aarde , de G,d van Israël om bescherming en ingrijpen en bescherming van zijn volk! Uw G,d is mijn G,d uw volk mijn volk.
  Houdt moed de Messias komt spoedig !!!

  Like

 2. Hamas, de nieuwe huisbaas van de Tempelberg…..door jaren van idiote politiek door de verschillende Isralische regeringen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.