Duitse politie onderzoekt folders waarin wordt opgeroepen tot ‘liquidatie’ van joden tegen 2023

De Duitse politie onderzoekt de verspreiding van grof antisemitische pamfletten waarin werd opgeroepen tot de eliminatie van alle Joden onder de inwoners van een stad in de zuidelijke deelstaat Beieren.

De folders werden in privébrievenbussen geplaatst in een woonwijk van Markt Schwaben, ongeveer 22 kilometer ten oosten van de stad München. Ontvangers zeiden dat het handgeschreven blad een reeks bizarre samenzweringstheorieën naar voren bracht, waaronder het de schuld geven van de COVID-19-pandemie aan een Joods complot. 

De pamfletten beweerden ook dat Adolf Hitler een joodse afkomst had – een in diskrediet geraakte bewering die het meest recentelijk werd geuit door de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov , resulterend in wijdverbreide veroordeling door Israëlische en wereldleiders.

De Suddeutsche Zeitung , die een kopie van de folder zag, meldde dat één element “van begin tot eind door de tekst loopt: agressieve Jodenhaat, tot aan de oproep om alle Joden wereldwijd te ‘liquideren’ tegen eind 2023. .” Er was geen handtekening of andere herkenningstekens zichtbaar op de folder, waardoor een ontvanger opmerkte dat de anonimiteit van de auteur bewees dat “haat en lafheid hand in hand gaan”.

Felix Balandat, analist bij het Onderzoeks- en Informatiecentrum voor Antisemitisme in Beieren (RIAS), benadrukte dat de gewelddadige boodschap van de folders een eerste zorg was.

“Je kunt zien dat de auteur een flagrante drang heeft om zijn antisemitisme te verspreiden door de moeite te nemen om [de folders] in brievenbussen te verspreiden,” zei Balandat. “De antisemitische fantasieën van vernietiging in de tekst zijn bijzonder alarmerend.”

Balanadat voegde eraan toe dat “antisemitisme aanzet tot actie en uiteindelijk willen antisemieten maar één ding: dat er geen Joden meer in de wereld zijn.”

Een van de ontvangers van de folder heeft zaterdag aangifte gedaan bij de lokale politie, die nu onderzoek doet naar een incident van haatzaaien. In maart van dit jaar veroordeelde een districtsrechtbank een COVID-19-demonstrant op beschuldiging van haatzaaien nadat hij het vaccinatiebeleid van de Duitse regering had vergeleken met de benarde situatie van joden onder het nazibewind.

Demonstratie in München op 9 mei 2021 draagt ​​een bord dat de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus vergelijkt met de gruweldaden van Josef Mengele, de nazi-dokter die bekend staat als de ‘Engel des Doods’. Foto: @robertandreasch/Twitter

Bronnen:

  • naar een artikelGerman Police Investigate Leaflets Calling for ‘Liquidation’ of Jews by 2023” van 4 mei 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Barbara Mooser “Judenhass:”Alarmierende Vernichtungsphantasien” van 3 mei 2022 op de site van Süddeutsche Zeitung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.