Israël’s Herdenkingsdag met ceremonie aan de Kotel aka Westelijke Muur

Israëlische soldaten staan ​​stil tijdens een ceremonie ter gelegenheid van de herdenkingsdag voor de gevallen soldaten en slachtoffers van terreur, bij de Westelijke Muur in de oude stad van Jeruzalem, op 3 mei 2022

Israel’s Memorial Day (Yom HaZikaron) begon dinsdagavond om 20.00 uur officieel met het geluid van de sirene gedurende één minuut, gevolgd door een ceremonie bij de Westelijke Muur in de oude stad van Jeruzalem.

De nationale feestdag eert gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terrorisme een dag voor de viering van Onafhankelijkheidsdag, dit jaar de 74e van de Joodse staat.

President Isaac Herzog herhaalde in een toespraak op het Western Wall Plaza de opmerkingen die premier Naftali Bennett eerder op de dag had gemaakt , waarbij beide leiders opriepen tot eenheid.

Onze zonen en dochters, die sneuvelden ter verdediging van onze staat, vochten samen en vielen samen. Ze vroegen niet, en ook niemand vroeg hen wie rechts en wie links was. Wie was religieus. Wie was seculier. Wie was joods en wie niet. of aan jou. Ze vielen als Israëli’s en verdedigden Israël.

Stafchef van de Israel Defense Forces (IDF), Aviv Kochavi, sprak ook tijdens het evenement bij de Westelijke Muur. Woensdagochtend om 11.00 uur klinkt een tweede sirene van twee minuten door het hele land, gevolgd door herdenkingsdiensten op de 52 militaire begraafplaatsen van Israël.

In de 12 maanden die zijn verstreken sinds de laatste Memorial Day-sirene, zijn 56 IDF-soldaten omgekomen tijdens actieve dienst, plus 84 anderen die zijn overleden aan complicaties die volgden op hun verwondingen. Het aantal gesneuvelde soldaten sinds 1860 dat de pre-state Yishuv en Israël verdedigde, staat op 24.068.

Bovendien werden het afgelopen jaar 33 Israëli’s toegevoegd aan de lijst van terreurslachtoffers, plus vier anderen die stierven aan de verwondingen die ze bij dergelijke aanvallen hadden opgelopen. Volgens het National Insurance Institute zijn sinds de oprichting van de staat zo’n 3.199 burgers gedood bij vijandelijkheden.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael’s Memorial Day Starts With Moment of Silence, Western Wall Ceremony” van 3 mei 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Siren Announces Israel’s Memory Day Tuesday Night” van 3 mei 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.