Biden waarschuwt Israël tegen ‘vrijheid van religieuze beleving’ op de Tempelberg

Joden bezoeken de Tempelberg in Jeruzalem. Op de achtergrond de Al Aqsa Moskee

De regering-Biden heeft aangekondigd dat de president binnen enkele maanden Israël zal bezoeken. Bidens laatste spraakmakende bezoek aan de Joodse staat in 2010 eindigde toen hij een diplomatiek incident organiseerde en weigerde zijn hotelkamer een uur te verlaten om een ​​evenement met Benjamin Netanyahu bij te wonen. De Israëli’s hebben weinig reden om optimistisch te zijn over deze Biden-expeditie.

Nadat islamitische relschoppers de Pesach (Joodse Pasen) hadden verstoord door geweld te plegen op de Tempelberg, de heiligste plaats in het jodendom, drong de Amerikaanse regering er bij alle partijen op aan terughoudend te zijn, provocerende acties en retoriek te vermijden en de historische status-quo op de Haram al-Sharif/Tempelberg te behouden. ” De “provocatie-actie” is in dit geval het Joods gebed.

Het is 2022 en het Witte Huis waarschuwt Joden dat hun gebeden “provocerend” zijn.

Het “historische status quo” die Biden eist dat joden zich hieraan houden, bestaat alleen omdat de islamitische verovering niet-moslimminderheden, met name joden, het recht ontnam om op hun heilige plaatsen te bidden. 

Dat is hetzelfde als zwarte mensen die achter in bussen in Alabama rijden vertellen dat ze het ‘historische status-quo’ moeten accepteren, of Oekraïne aansporen om een ​​’historische status-quo’ te accepteren waarin het wordt geregeerd door Moskou. Of suggereren dat Washington, DC, orders van koningin Elizabeth moet aannemen.

Achter de schermen hebben de regering-Biden en haar functionarissen de Israëlische regering gewaarschuwd om te stoppen met praten over “vrijheid van religieuze beleving” en zich te onderwerpen aan islamitisch suprematie.

Zoals een verslaggever  beschreef : “zich bewust van hoe praten over ‘vrijheid van aanbidding’ kan worden geïnterpreteerd, hebben Amerikaanse functionarissen geprobeerd Israël ertoe aan te zetten de uitdrukking niet te gebruiken en zich in plaats daarvan uitsluitend te concentreren op het bevestigen van hun toewijding aan de status-quo op de heilige plaatsen van Jeruzalem.”

Vrijheid van aanbidding vereist geen interpretatie. Maar hier betekent het dat de Israëli’s moslims toestaan ​​de Tempelberg te controleren ondanks het feit dat ze de plaats illegaal hebben ingenomen tijdens de brute invasie en etnische zuivering van Israël, en dat af en toe joden ook de heiligste plaats in het jodendom mogen betreden en bezoeken – niet om in het openbaar te bidden, maar alleen om er voet op te zetten.

Stel je voor dat islamitische indringers het Vaticaan hadden ingenomen, de Sint-Pietersbasiliek in een moskee hadden veranderd en dat de Italiaanse regering na de herovering de moslims de basiliek liet houden, maar af en toe een handvol katholieken toestond om het te bezoeken, zonder te bidden, alleen om stuitte op rellen. En met internationale veroordeling van de “provocerende” actie om niet-moslim bezoekers toe te laten.

Hoe moslims een Byzantijnse christen kerk veroveren en omturnen in een moskee aka de Al Aqsa Moskee op de Tempelberg in Jeruzalem:

al-aksa-1893a


Plaatje van de binnenzijde van de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem uit 1893. De moskee is van oorsprong een christen Byzantijnse kerk. met name de Kerk van de Heilige Maagd. Na de verovering van Jeruzalem in 638 na Christus, werd Jeruzalem ge-islamiseerd en werd onder andere de christelijke kerk door de moslimveroveraars in 705 na Chr. omgebouwd tot de huidige Al Aqsa moskee. 

De oorspronkelijke pilaren die nog te zien zijn op het plaatje hierboven, raakten in 1927 en 1936 zwaar beschadigd door aardbevingen. Echter, in 1938 doneerde de Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini, een bondgenoot van Adolf Hitler vóór en tijdens WOII, een scheepslading marmer afkomstig uit de steengroeven in het Italiaanse Carrara. Het centraal plafond werd opnieuw bekleed en de Byzantijnse bogen en stenen vloer werden eveneens vervangen met Mussolini’s Carrara marmer (plaatje hieronder) ….

Dat is de situatie in Jeruzalem, en wat Biden zegt, is dat het niet ver genoeg gaat.

In Istanbul betekende het einde van de islamitische heerschappij de transformatie van de Hagia Sophia in de neutrale status van een museum, totdat het wrede islamitische regime van Recep Tayyip Erdoğan besloot het weer in een moskee te veranderen. Neutraliteit op de Tempelberg ligt niet eens op tafel. Israël eist niet de terugkeer van de Tempelberg. Het zegt alleen maar dat iedereen daar naartoe moet kunnen gaan. Niet alleen de afstammelingen van de indringers en kolonisatoren die er nu over heersen.

Joodse bezoekers van de Tempelberg mogen daar niet bidden. Dat voorrecht is voorbehouden aan de islamitische kolonisten die het controleren. Er mogen geen joodse gebedenboeken naar de site worden gebracht en geen niet-moslim mag daar hardop bidden. In een recente uitbreiding van ‘religieuze vrijheid’ oordeelde een rechter dat een joodse man de religieuze vrijheid had om daar rustig te bidden, zolang er geen uiterlijk teken van was.

Een gefluisterd gebed heeft de moslimwereld, terreurgroepen en de regering-Biden woedend gemaakt.

In reactie op de uitspraak verklaarde het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken dat “deze beslissing wordt beschouwd als een schending van de islamitische heiligheden en van de Al-Aqsa-moskee, die een puur islamitische gebedsplaats is.”

Jordan hekelde het Joodse gebed als een “duidelijke provocatie” voor moslims. Hamas waarschuwde dat het “verzet klaar en voorbereid is om agressie af te weren”. De agressie van stil gebed.

“Dergelijke onwettige beslissingen vormen een ongekende aanval op de onvervreemdbare religieuze rechten van de islamitische natie en haar erfgoed, een provocatie van de gevoelens van moslims over de hele wereld en een schending van de vrijheid van aanbidding en de heiligheid van heilige plaatsen”, zei de secretaris. -generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking was opgetogen.

Met ‘vrijheid van aanbidding’ bedoelde de islamistische functionaris dat alleen moslims mogen aanbidden, terwijl niemand anders mag bidden omdat niemand anders godsdienstvrijheid heeft.

Joden bezoeken de Tempelberg, op de achtergrond de Rotskoepel

Hij voegde eraan toe dat het stille bidden van Joden een “ernstige schending van het internationaal recht, het internationaal humanitair recht en relevante VN-resoluties” was.

De Verenigde Naties kennende is er waarschijnlijk een resolutie die stille Joodse gebeden veroordeelt.

In plaats van het erover eens te zijn dat iedereen het recht zou moeten hebben om te bidden, gaf de regering-Biden de schuld aan Israël en steunde ze de oproepen voor een ‘status-quo’, wat een eufemisme is voor het verbieden van joods gebed.

Tijdens de Pesach-rellen dit jaar werden Hamas- en PLO-vlaggen gehesen vanaf het dak van de moskee die de Tempelberg bezet (door de islamitische kolonisten de Al-Aqsa-moskee genoemd), en relschoppers gooiden met stenen en riepen op tot jihad. Dit alles vond plaats terwijl Joodse gebeden plaatsvonden bij de Westelijke Muur. Verschillende joodse gelovigen werden ook aangevallen in de straten van de oude stad.

Dit waren geen willekeurige gewelddaden. De Palestijnse Autoriteit en haar leiders, waaronder president Mahmoud Abbas, hadden er bij moslimrelschoppers op aangedrongen om naar de heilige plaats te gaan en deze te “verdedigen” tegen de Joden.

In plaats van Abbas te veroordelen, komt de regering-Biden achter Israël aan.

Bidens plaatsvervangend adjunct-secretaris voor Israëlische en Palestijnse Zaken Hady Amr, die ooit  beweerde : “Ik werd geïnspireerd door de Palestijnse intifada”, werd naar Israël gestuurd.

Israëlische functionarissen die Amr hebben ontmoet, hebben beschreven dat hij tegen hen schreeuwde en hen uitscheld.

In New York City kwamen boze moslimbendes bijeen  om “Palestijns verzet” (een eufemisme voor terrorisme) “met alle mogelijke middelen” te steunen.

En de regering-Biden staat achter de boze jihadistische bendes in Israël en Amerika.

De regering van Biden is het met de dwepers eens dat Joden niet in staat zouden moeten zijn om hun eigen heilige plaats te bezoeken en daar in stilte te bidden. Biden-functionarissen begrijpen dat het openlijk veroordelen van “vrijheid van aanbidding” ongemakkelijk zou zijn, en daarom gebruiken ze het eufemisme van “historische status-quo”.

Hoewel presidentiële bezoeken aan andere landen vrolijke aangelegenheden kunnen zijn, zijn bezoeken op hoog niveau aan Israël meestal de openingsronde van een drukcampagne om concessies af te dwingen aan islamitische terroristen.

Toenmalig vice-president Joe Biden met keppel, in Jeruzalem begin maart 2010

Het bezoek van Biden in 2010 markeerde het begin van een geïntensiveerde haatcampagne tegen de Joodse staat door de regering-Obama. Het bezoek van Biden in 2022 zal waarschijnlijk meer van hetzelfde zijn.

Daarom juicht niemand in Israël.

De situatie op de Tempelberg is een perfecte samenvatting van het hele conflict, waarin het Witte Huis en zijn Europese bondgenoten islamitische eisen, hoe obsceen gewelddadig, onverdraagzaam en irrationeel ook, behandelen als de enige weg naar vrede, terwijl ze de Israëlische acties de schuld geven, ongeacht hoe onschuldig of nederig – zelfs stil gebed – voor het uitlokken van islamitisch geweld en het schenden van de status-quo.

Biden gelooft niet dat Joden het recht hebben om te bidden – gelooft hij dat ze het recht hebben om te bestaan?

Bronnen:

 • naar een artikel van Daniel Greenfield “Biden warns Israel against ‘freedom of worship’” van 2 mei 2022 op de site van The jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Biden waarschuwt Israël tegen ‘vrijheid van religieuze beleving’ op de Tempelberg

 1. De man is écht helemaal de weg kwijt!

  I.p.v. de palestijnse raddraaiers die hun, naar eigen woorden ”heilige plaats’ gebruiken als voetbalveld, wapendepot & oorlogsgebied, roept hij Israel op om de vrijheid van religie te waarborgen.

  Wanneer Israel deze boodschap serieus neemt, word ze daar weer voor bestraft.

  Vrijheid van religie is namelijk bedoeld voor alle religies en niet alléén voor Moslims.

  M.a.w. Israel, de Jood onder de Naties kan het bij domme Jodenhaters & ignorante politici & journalisten nooit goed doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.