IDF arresteert 12 terreurverdachten na dodelijke schietaanval in Ariel, Samaria

Ariel, Samaria. De 23-jarige Vladi Golev werd door een terrorist van de Al Aqsa Martelaren Brigades (Al Fatah) vermoord terwijl hij de joodse gemeente bewaakte

Israëlische veiligheidstroepen brachten zondagochtend de huizen in kaart van de twee vermoedelijke Palestijnen die betrokken waren bij het dodelijk neerschieten van een bewaker bij de ingang van een Joodse nederzetting voor mogelijke sloop, en arresteerden in totaal 12 terroristen tijdens invallen in een aantal dorpen in de Westoever.

De Israëlische premier Naftali Bennett zei tijdens de kabinetsvergadering van zondag:

“Tijdens Shabbat werd de 23-jarige bewaker Vyacheslav Golev vermoord in Ariel. Hij werd vermoord terwijl hij zijn lichaam gebruikte om zijn verloofde te beschermen, die samen met hem de controlepost van de gemeenschap bewaakte en haar leven redde. zei de Israëlische premier Naftali Bennett tijdens de kabinetsvergadering van zondag. Dit geweldige stel was net aan het begin van hun leven samen; het is hartverscheurend.”

Zaterdagavond arresteerde de IDF, in een gezamenlijke operatie met de Israel Security Agency (ISA) in de stad Qarawat Bani Hassan, Youssef Sameeh Assi en Yahya Marei, de twee terroristen die beschuldigd worden van het uitvoeren van de dodelijke aanval bij de ingang van Ariel. De schietpartij laat op vrijdagavond brengt het aantal Israëliërs dat de afgelopen weken door Palestijnse aanvallers is gedood op een totaal van 15.

“We zullen Vyacheslav herinneren, samen met al onze helden”, zei Bennett. “Deze golf van terrorisme vereist dat de hele veiligheidsorganisatie de maximale inspanning levert.”

Tijdens de invallen op zondagochtend in de dorpen Qarawat Bani Hassan, Hizma, Mikra en Sanur in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, hebben troepen van de IDF, de ISA en de grenspolitie verdachten gearresteerd en illegale wapens in beslag genomen, zei het Israëlische leger. IDF-soldaten hebben ook een man aangehouden die ervan wordt verdacht te hebben geholpen bij de terroristische aanslag van vrijdag.

In het vluchtelingenkamp Jalazone laaiden een aantal gewelddadige rellen op, waarbij tientallen demonstranten stenen naar IDF-soldaten gooiden, aldus het leger. De IDF zei dat soldaten reageerden met middelen om de rellen te verspreiden en vuurwapens gebruikten, zonder dat er gewonden vielen. Tijdens de invallen arresteerden IDF-troepen nog eens vijf verdachten van terroristische activiteiten en namen ze pistolen, een geweer en een Carlo-machinepistool in beslag.

We staan ​​aan het begin van de week van herdenking en onafhankelijkheid, een week die altijd tumultueus en moeilijk is“, zei Bennett, voor Yom HaZikaron en Ha’atzmaut. “Er gaat bijna geen dag voorbij dat we niet worden herinnerd aan onze voortdurende strijd om in veiligheid en rust in ons land te leven.

Bennett bedankte de IDF, de ISA en de Israëlische politie voor hun operaties en inspanningen in de afgelopen weken.

Dit zijn mensen die in lange weken nauwelijks thuis hebben gezien. Ze bevinden zich op de naadlijn, in Jeruzalem, in Jenin, in het noorden en in het zuiden. Ook wij hebben de taak om deze golf te verslaan. Wij – de regering van Israël en de burgers van Israël – moeten u ook onze dankbaarheid tonen, u steunen en u alle steun en instrumenten geven om te slagen.

“Ik vraag me af of de moslims net zo opgelucht zijn wanneer de Joodse feestdagen voorbij zijn zoals wij dat zijn wanneer de Ramadan voorbij is” (Asher Schwartz)

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “IDF Arrests 12 Terror Suspects After Deadly Shooting Attack in Ariel” van 1 mei 2022 en een artikel “Arrests After Palestinian Group Claims West Bank Terror Attack” van 30 april 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “Vyacheslav shielded his fiancee from the terrorists – with his own body” van 30 april 2022 en een artikel van Elad Benari “Terror attack in Samaria: Vyacheslav Golev, security guard, shot dead at entrance to Ariel” van 29 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.