Hamas-leider Yahya Sinwar dreigt duizenden synagogen over de hele wereld aan te vallen

De 60-jarige Hamasleider Yahya Sinwar is sinds februari 2017 de Nr. 2 van Hamas in de Gazastrook

Hamas’ Gaza-leider Yahya Sinwar hield gisteren een toespraak van een van uur waarin hij dreigde duizenden synagogen over de hele wereld aan te vallen.

Verwijzend naar een grote foto van de Israëlische politie die reageerde op rellen en aanvallen in de Al Aqsa-moskee die achter hem werd getoond, zei Sinwar: “Wie de beslissing neemt om deze foto te laten herhalen, de schending van Al-Aqsa – die heeft besloten om de schending van duizenden synagogen over de hele wereld.” 

Hij waarschuwde dat dit zou kunnen gebeuren als Israëli’s voet op de Tempelberg zetten op Israëls Onafhankelijkheidsdag of Jeruzalemdag. Dit jaar wordt Jom Ha’Atzmaut aanstaande donderdag 5 mei gevierd. Jeruzalemdag valt op 29 mei.

Tot nu toe heeft geen enkele mensenrechtengroep de minste bezorgdheid geuit over de dreiging. Evenmin hebben de zogenaamde “experts” op het gebied van antisemitisme Linda Sarsour of Rashida Tlaib of Marc Lamont Hill of Peter Beinart, die allemaal hebben deelgenomen aan panels over antisemitisme.

Hamasleider Yahya Sinwar, bijgenaamd De Kannibaal,  zei op vrijdagavond 6 april 2018: “Gaza zal de Palestijnse kwestie terug in de politieke arena brengen. Demonstraties zullen blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen, we zullen hun harten uitrukken en hun levers opvreten en we zullen bidden in Jeruzalem.”

Absurd genoeg beweerde Sinwar ook dat Hamas er niet in geïnteresseerd is om hier een religieuze oorlog van te maken. Dat is echt grappig van een organisatie wiens oprichtingsdocumenten doordrenkt zijn van oproepen tot de jihad, die “martelaarschapsoperaties” prijzen en wiens vele overlijdensberichten zijn doorspekt met beelden van het paradijs in afwachting van hun mujahedin (“heilige krijgers”).

Met name lijkt Hamas enigszins in verlegenheid gebracht door deze flagrante Jodenhaat. Terwijl dat deel van de toespraak werd benadrukt in de Hamas-georiënteerde Felesteen – krant en de Al Qassam – website, transcribeerde de Hamas.ps-website dat deel van de toespraak niet – en de Engelse Hamas-site noemde de toespraak helemaal niet vanaf dit schrijven. 

Maar de Engelse nieuwssite Al Manar van Hezbollah maakte dat deel van de toespraak tot de kop:

Wanneer degenen die beweren mensenrechtenactivisten te zijn en die doen alsof ze pal staan ​​tegen antisemitisme, nadrukkelijk een directe dreiging tegen joden wereldwijd door genocidale jihadisten negeren, is het moeilijk om aan de conclusie te ontsnappen dat ze hetzelfde doel delen als de jihadisten. 

Intussen heeft de terroristische organisatie Hamas op maandagochtend een enorme poster op de Tempelberg ontrold, met daarop een Arabische terrorist die een grond-luchtraket (RPG) draagt.

Het display, onthuld door de terreurgroep ter gelegenheid van Eid al-Fitr (ook het Suikerfeest genoemd) aan het einde van de maand Ramadan, bevatte de tekst: ‘De islamitische oppositiebeweging Hamas wenst het Palestijnse volk een fijne vakantie.

Bronnen:

  • naar een artikelGenocidal jihadist leader of Hamas threatens Jews worldwide. Human rights groups and “antisemitism experts” are silent” van 1 mei 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.