België: Wie is geobsedeerd: De VRT, Gandoul of beiden?

Op vrijdag 29 april 2022 was het weer zover. Op de Afspraak. Juist een dag na Jom Hasjoa, de dag van de herdenking van de Sjoa en natuurlijk een sabbatavond. Ivan De Vadder liet Fouad Gandoul weeral mee aan de gesprekstafel schuiven.

Wie is deze illustere onbekende, zo geëerd door de heer De Vadder? Volgens zijn Linkedin is hij “rechter in sociale zaken” en “fiscaal expert” bij het ACV Limburg. Hij wordt voorgesteld als columnist. 

Fouad Gandoul

Wat zijn Linkedin niet vermeldt en wat evenmin door VRT-icoon De Vadder wordt verteld is dat de man mede-oprichter is van de VZW “Empowering Belgian Muslims” de organisatie waarvan hij vanaf 2013 tot op de dag van vandaag secretaris is.

De vereniging heeft trouwens op Gandouls privé-adres haar thuisbasis. Volgens onderzoeker Bilal Benyach is het duidelijk dat er door de deelname van moslimbroeder Michael Privot, Fatima Zibouh of ene Mahinur Ozdemir een reukje aan de zaak zit.

KifKif

Maar er is meer… Fouad Gandoul was in zijn jonge jaren bijzonder actief bij de vzw KifKif. Een vzw die een racistisch en antisemitisch pad insloeg en die door leden van de AEL (Arabisch Europese Liga) was geïnfiltreerd. Gandoul was moderator van hun forum tijdens de volgende gebeurtenissen:

“Op het forum van de website van Kif Kif, kan men dan revisionistische en negationistische stellingen vinden.” 25 mei 2007, https://antisemitisme.be/nl/publicatie-van-negationistische-stellingen-op-het-forum-van-kif-kif/ En:

“Op het forum van de website van Kifkif werd een antisemitische tekst gepubliceerd door een van de forumleden. Dat was trouwens niet voor het eerst.“ 13 augustus 2007, https://antisemitisme.be/nl/antisemitische-teksten-op-de-internetsite-van-kifkif/,

De huidige co-voorzitter van Groen, Dany Neudt, was op dat ogenblik de mede-oprichter en afgevaardigde bestuurder van Kif Kif vzw. Door zowel Gandoul als door Neudt werd niet alleen laattijdig ingegrepen tegen deze antisemitische en negationistische teksten maar ze verzetten zich tegen het protest erop van Centrum voor Gelijke kansen. Dat werd gedocumenteerd na e-maillekken.

Vervolgens eiste zelfs de Koning Boudewijn Stichting dat hun logo van de site van Kifkif.be zou verwijderd worden.

Maar het bleef niet bij modereren met Fouad Gandoul. Hij nam zelf deel aan het forum en plaatste daar zelf negationistische teksten zoals onderstaande die door vroegere forumbezoekers bezorgd werden en bevestigd door anderen:

En ook dit voorbeeld:

Werd na dergelijke negationistisch getinte teksten de rode loper voor hem uitgerold om moderator te worden bij Kifkif?

Jeugdzonden, decennia na bereiken meerderjarigheid

Verder wijzen we op het statement van Gadoul dat: ‘Dyab Abou Jahjah ons redde van de radicalisering’ (Knack 03/02/2015). Abou Jahjah die meermaals opriep tot “la valise ou le cercueil” voor alle Joden in Israël.

Daarmee openbaarde Abou Jahjah zich als vrijwel het enige individu in het Westen die opriep om 6 miljoen Joden of ethnisch te “cleansen” of desnoods uit te moorden. Als de heer Gandoul oordeelt dat dergelijke oproep “ons redt van radicalisering”, wat zijn dan volgens zijn denkpatroon wél oproepen tot radicalisering?

Abou Jahjah, werd een tijd geleden gespot met een machinegeweer AK47 Kalashnikov poserend in Libanon.

Men zou kunnen denken dat het hier om “jeugdzonden” gaat maar Gandoul had toen al een masterdiploma op zak, naar men mag verhopen toch enig bewijs van een bereikte maturiteitsstatus.

Maar in de jongste aflevering van de Afspraak (vrijdag 29/4/22) komt de duivel uit de doos. Nadat hij MR-voorzitter Bouchez met alle zonden van Israël had beladen (gemakkelijk zo even op TV en achter de rug van de betrokkene), beschuldigde hij in één adem Conner Rousseau van racisme naar aanleiding van diens uitspraken over Molenbeek: “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België.” 

Daarbij overviel Gandoul de onweerstaanbare drang om het over de Pelikaanstraat te hebben en “dat men zich daar ook niet in België zou voelen”. Nu Rousseau, wonend op 25 km van Antwerpen kent de Pelikaanstraat niet, Gandoul uit Genk, 90 km ver, kent die nu wel, want hij weet zeer goed dat daar nogal wat Joden woonachtig zijn. “De Jodenbuurt” verduidelijkte hij even voor de kijkers.

De ‘Empowering Belgium Muslims’-secretaris vertoont tekenen van een obsessie: uit de ruim 140.000 straten in België, nadat hij even probeerde Beringen te gebruiken als vergelijking, gaat hij gezwind en onverdroten naar de Pelikaanstraat in Antwerpen.

Het zou en moest welbewust bij de Joden zijn, die dan de indruk zouden geven dat men in Jeruzalem is. De vergelijking van St-Jans Molenbeek met “de Jodenbuurt” die de heer Gandoul poneert is des te erger, want Molenbeek heeft zijn plaats op de wereldkaart verworven na de aanslagen in Madrid, Londen, Parijs en Brussel door personen uit de jihadistische kweekvijver rond “Les étangs noirs” aldaar. “What’s in a word?”.

Hind Fraihi heeft dat zeer goed gedocumenteerd in haar boek “Undercover in Klein-Marokko”. De grote verschillen met de “Jodenbuurt” in de Pelikaanstraat die mijnheer Gandoul natuurlijk onder de mat veegt zijn ondermeer dat er geen Joden uit de Pelikaanstraat of uit “de Jodenbuurt” bekend staan als terroristen die onschuldige doden op hun geweten hebben. Integendeel Joden werden wel het slachtoffer van dodelijke aanslagen gepleegd door antisemieten vanuit een islamistisch milieu.

Ook leven er in “de Jodenbuurt” grote groepen andere Belgen, zowel christenen, moslims als “ongelovigen en uit alle rang en stand. Maar in Molenbeek werd de allerlaatste Joodse winkelier, een kapper, weggepest (en hoe!) door personen van dezelfde origine als de heer Gandoul.

VRT zond op 7 april 2022 een zelfgemaakte parodie uit op ‘Schindler’s List’ onder de titel “Geen Cent Wafers in tijden van oorlog” [bron]

Chronische aandoening

Gandoul is dus na zovele jaren nog niet genezen van zijn Jodenbashing. Dat de VRT hem regelmatig uitnodigt is wellicht juist te verklaren wanneer men de balans aan Jodenhatelijkheden van de zender kent. De schandalige parodie op de Jodenvervolging met een fragment uit de film Schindler’s List geeft een zeer recent idee van die heersende sfeer bij de VRT.

Dat deze man kan aantreden als “rechter in sociale zaken”, al gaat het om arbitragerecht, is al even onbegrijpelijk. Zouden Isabel Albers van De Tijd en Conner Rousseau van Vooruit het appreciëren dat de VRT hen met een dergelijk negationistisch getinte man, aan de gesprekstafel plaatst?

Je hoeft geen waarzegger te zijn om te weten dat de heer Gandoul zich nu een slachtofferrol zal aanmeten en de Joodse, pardon de zionistische lobby, gaat aanklagen omdat ze hem willen monddood maken.

Wel iemand die er een dergelijke agenda op nahoudt hoort niet welkom te zijn bij een openbare omroep en dat weten ze maar al te goed op de August Reyerslaan. Bij de RTBF zou dat niet gebeuren.

VRT, de Joden en Israël

Maandagavond, 7 januari 2013. Nieuwsanker van de Vlaamse omroep Kathleen Cools haalt op klassieke wijze uit naar een vermeende Joodse Lobby in België in het duidingsprogramma Terzake op Canvas televisie. Ca. 1,5 miljoen Vlamingen volgen vanuit hun huiskamer belangstellend het nieuws. Want telkens als Israël en/of de Joden ter sprake komen veert iedereen onmiddellijk recht.

Rechts op de achtergrond zie je op het TV scherm sprekend vanuit Israël, Ankie Rechess-Spitzer. Ankie, een journaliste van Nederlandse origine, is de weduwe van André Spitzer, één van de elf atleten, die door de Palestijnse splintergroep Zwarte September werden vermoord tijdens de Olympische Spelen in München 1972. Niemand in Vlaanderen nam aanstoot aan het suggestieve ‘Joodse Lobby’ onder het beeld van de van geen kwaad bewuste Ankie. [bron]

Bronnen:

  • naar een artikelWie is geobsedeerd: De VRT, Gandoul of beiden?” van 1 mei 2022 op de site van Israël Ongecensureerd

Een gedachte over “België: Wie is geobsedeerd: De VRT, Gandoul of beiden?

  1. De Vadder, VRT, Cools met door hen gerehabiteerde tereur gasten zoals Gandoul & Abu Jahjag zijn wereldberoemd in Vlaanderen maar laten met hun keuzes van gasten, onderwerpen & statements precies zien hoe totaal irrelevant & ignorant ze zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.