Onderzoek: Helft van Israëliërs vreest een nieuwe Holocaust

Niets duurt eeuwig … behalve Jodenhaat [aka antisemitisme]. Vanaf 19 september 1941 worden in Oostenrijk Joden verplicht een gele Davidster op te spelden. Zo’n speciaal herkenningsteken – aka de Judenhut – moesten ze ook al in 1267 dragen. Hierboven een groep Joodse meisjes in Wenen tijdens WOII [beeldbron: USHMM]

Een onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft van het Israëlische publiek zich zorgen maakt over een nieuwe Holocaust.

De peiling, georganiseerd door de Pnima-groep, was bedoeld om bijzonder gevoelige vragen te peilen over de publieke herinnering aan de Holocaust, evenals de angsten over het nucleaire project van Iran en herhaalde dreigementen om de Joodse staat te vernietigen.

De resultaten toonden aan dat 47 procent van de Israëli’s bang was voor een nieuwe Holocaust, hoewel de resultaten verschilden in verschillende demografische groepen: vrouwen kwamen er angstiger uit dan mannen, de jongeren meer dan oudere burgers en de religieuze gemeenschap meer dan seculiere joden.

De gegevens toonden ook aan dat de meeste Israëli’s denken dat de manier waarop Yom HaShoah (Holocaust Remembrance Day) wordt herdacht, ingrijpende veranderingen zal ondergaan naarmate de generatie die de Holocaust heeft overleefd, uiteindelijk verdwijnt.

De peiling kwam toen een ander onderzoek , uitgevoerd door het Center for the Study of Contemporary European Jewry aan de Universiteit van Tel Aviv, aantoonde dat het wereldwijde antisemitisme recordhoogtes had bereikt. Het VK, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Duitsland behoorden tot de landen die in het rapport worden genoemd.

Bronnen:

 • naar een artikelFear another Holocaust, as another study shows global antisemitism at record high” van 28 april 2022 op de site van Campaign Against Antisemitism

2 gedachtes over “Onderzoek: Helft van Israëliërs vreest een nieuwe Holocaust

 1. Hij die Israël verstrooide zal het verzamelen en hoeden als een Herder zijn kudde.

  Like

 2. De natte droom van de ”beschaafde wereld” is inderdaad een nieuwe Holocaust om te beeindigen wat in 40/45 is begonnen, maar (gelukkig) nooit is voltooid.

  Vervang Oekraine met Israel (Gd. beware) en let maar op hoe hulpbeid de wereld zal zijn.

  M.a woorden, Israel zal altijd alléén t.o. een vijandige, Jodenhatende wereld staan en zal hieruit de énige consequentie moeten trekken……ijzersterk & onafhankelijk en zich niets aantrekken van wat haar “”” beschaafde vrienden””” daarvan vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.