Na de moord op Israëlische bewaker in Ariel drijft het leger de controle weer op

Ariel, Samaria. De 23-jarige Vladi Golev werd door een terrorist van de Al Aqsa Martelaren Brigades (Al Fatah) vermoord terwijl hij de joodse gemeente bewaakte

Israëlische veiligheidstroepen hebben zaterdag hun aanwezigheid in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, versterkt en arrestaties verricht na de moord op een bewaker in een Joodse nederzetting.

De Al-Aqsa Martelaren Brigades, een van de belangrijkste militante groepen op de Westelijke Jordaanoever, heeft de verantwoordelijkheid voor de terreuraanslag opgeëist. 

Het Israëlische leger (IDF) zei dat Vyacheslav (Vladi) Golev, de bewaker dienst had aan de ingang van de Joodse gemeente Ariel in Samaria op vrijdagavond toen aanvallers het vuur openden. Hulpdiensten bevestigden dat de man van in de twintig aan zijn verwondingen is overleden.

Soldaten op zaterdag versterkten hun aanwezigheid, vooral bij de ingang van de naburige Palestijnse gemeenschap van Salfi, merkte de IDF op. De IDF voegde eraan toe dat veiligheidstroepen arrestaties hebben verricht en wapens in beslag hebben genomen in Bruqin, ook in de buurt, en in het vluchtelingenkamp Balata.

De Al Aqsa Martelaren Brigades (Al Fatah), opgericht door wijlen Yasser Arafat, staan reeds jaren op de lijst van verboden terreurorganisaties van zowel de Verenigde Staten als van de Europese Unie

De Al-Aqsa-Martelaren Brigades, die de gewapende vleugel is van de Fatah-factie van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op Vladi Golev:

We eisen de verantwoordelijkheid op voor de heroïsche operatie in de kolonie Ariel waarbij een zionistische officier werd gedood, als reactie op schendingen begaan door de bezettingsregering in Jeruzalem.

Bronnen:

 • naar een artikelArrests After Palestinian Group Claims West Bank Terror Attack” van 30 april 2022 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikelVyacheslav shielded his fiancee from the terrorists – with his own body” van 30 april 2022 en een artikel van Elad Benari “Terror attack in Samaria: Vyacheslav Golev, security guard, shot dead at entrance to Ariel” van 29 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Een gedachte over “Na de moord op Israëlische bewaker in Ariel drijft het leger de controle weer op

 1. Na zoveel jaar van de idiote politiek van pappen & nathouden blijkt voor de zoveelste keer dat deze niet werkt.

  Alléén een strenge politiek zonder uitzonderingen of speciale omstandigheden en strenge straffen, die de héle familie van terroristen met bloed aan hun handen meeneemt, gaat werken.

  De rest van gevangen genomen terroristen worden op een streng regime gezet. Géén luxe voeding, leer/leesboeken, telefoon, TV, computer en bezoek alléén binnen de wettelijke toelating en geen seconde meer, bloedgeld geld van de PA word geconvesceerd, geen palestijnse arbeiders in Israel, iedere ilegale palestijn automatisch voor 20 jaar de bak in, etc.etc.

  Israelische Arabieren worden aan dezelfde regels gehouden.

  Israel zal een besluit moeten nemen!!!!!!.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.