Israëlische arabieren in Judea & Samaria zijn voor de Palestijnen blijkbaar geen ‘illegale kolonisten’

Israëlische arabieren wonen graag in Judea & Samaria

Israëlische Arabieren kopen huizen op de Westelijke Jordaanoever. Waarom zijn het geen “illegale kolonisten”?

Haaretz bericht:

“Arabische Israëli’s in onroerend goed op de Westelijke Jordaanoever is een andere trend die de afgelopen jaren is begonnen. In zekere zin is het vergelijkbaar met investeringen in onroerend goed in het buitenland die ook in Israël zijn ontstaan. Een specifieke trend zijn investeringen door Israëlische Arabieren in Turks vastgoed. Nu de prijzen in Israël enorm stijgen, is het geen wonder dat Turkije of de Westelijke Jordaanoever als goede alternatieven worden gezien.

“De prijsverschillen zijn zeker aantrekkelijk. Een appartement van 100 vierkante meter in een chique wijk in Ramallah zou tussen de 350.000 en 400.000 shekels kunnen kosten (ongeveer $ 105.000-120.000). In Jericho kun je een villa van 200 vierkante meter kopen met een tuin van 750 vierkante meter met een zwembad voor een miljoen shekels. In andere steden zijn de prijzen nog lager. Een appartement in Nablus dat 150.000-200.000 sikkels kost, zou een redelijke oplossing kunnen zijn voor een Arabische familie uit Galilea wiens zoon medicijnen studeert aan de al-Najah Universiteit in Nablus, vooral omdat de prijzen op de Westelijke Jordaanoever stijgen.

“De stroom van Israëlische Arabieren studenten naar campussen op de Westelijke Jordaanoever is een andere reden om daar onroerend goed te kopen. Sommige schattingen schatten het aantal Arabisch-Israëlische studenten daar op 9.000, waarvan 5.000 aan de American University in Jenin, waar de afgelopen jaren particuliere woongebouwen zijn verschenen, bedoeld voor verhuur aan studenten. Sommige appartementen zijn daar gekocht door Arabische Israëli’s.”

Hier wonen dus Israëlische (Arabische) burgers die onroerend goed kopen en huren in Palestijnse gebieden. Geen protesten. Geen levenslange gevangenisstraf voor de verkopers. Er wordt niet gesproken over ‘Israëlische kolonisten’. 

De zogenaamde Apartheidsmuur is een illusie en is in werkelijkheid voor het grootste deel een hekken waar de Palestijnen die voorbij de Groene Lijn gewoon doorstappen om in Israël te werken omdat ze daar beter betaald worden én omdat er jobs zijn [beeldbron: +972Mag]

Omdat ze niet Joods zijn

Hoeveel meer bewijs heb je nodig om te begrijpen dat Palestijnen en hun aanhangers antisemitisch zijn? Al hun beweringen dat ze alleen tegen Israëli’s zijn en niet tegen Joden, blijken leugens te zijn door hun stilzwijgen over Israëlische Arabieren die bedrijven kopen, huren of openen aan de andere kant van de Groene Lijn.

Bovendien weerlegt het feit dat Israëlische Arabieren in Judea & Samaria wonen de andere absurde beschuldiging dat Israël “apartheid” tegen de Palestijnen praktiseert. 

Laten we doen alsof een van deze Israëlische Arabieren deelneemt aan een rel en gearresteerd worden voor het gooien van een brandbom. Hij zou geen proces krijgen voor een militaire rechtbank, maar voor een Israëlische rechtbank – net als elke andere Israëlische burger. De wetten die op hem van toepassing zijn, zijn de wetten van Israël.

Wat bewijst dat alle beschuldigingen van “racisme” tegen Israël leugens zijn.

Dit is waarom je niet veel hoort over de Israëlische Arabieren die woningen hebben in Nablus, of in Ariel, of in French Hill of Beit Safafa – helemaal voorbij de Groene Lijn. Omdat ze het verhaal vernietigen van Israël dat Arabieren discrimineert. Ze weerleggen de beweringen dat alleen Joden in “nederzettingen” wonen of de leugen dat er “alleen-Joodse wegen” zijn. 

Palestijnse Arabieren studeren aan de Universiteit van Ariel in het ‘bezette’ Samaria [op de West Bank]

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli Arabs are buying houses in the West Bank. Why aren’t they “illegal settlers”?” van 29 april 2022 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Israëlische arabieren in Judea & Samaria zijn voor de Palestijnen blijkbaar geen ‘illegale kolonisten’

  1. We moeten eens ophouden ‘iets te vinden van wat ‘de palestijnen’ vinden/denken/menen.

    Zij worden alleen geboren om als kanonvoer te sterven voor ‘de palestijnse zaak’, wat betekent het uitmoorden van zoveel mogelijk Israeli’s & Joden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.