74.000ste immigrant aan de vooravond van 74ste verjaardag van de heroprichting van de Joodse staat

Het enige correcte antwoord op eeuwenoude Jodenhaat: Israël, GO TO ISRAEL!

Nefesh B’Nefesh (NBN), in samenwerking met het Israëlische Ministerie van Aliyah en Integratie, het Joodse Agentschap voor Israël, Keren Kayemeth LeIsrael en JNF-USA, verwelkomde woensdagochtend de 74.000ste Oleh.

Charley Smith, 34, maakte woensdag alijah (geïmmigreerd naar Israël) vanuit Florida, herenigd met zijn vrouw, Shaked, en hun zoon, Adar, die eerder deze maand in Israël aankwamen. Zijn aankomst komt slechts een week voordat Israël zijn 74e Onafhankelijkheidsdag viert.

“Terwijl we de wonderbaarlijke 74e verjaardag van de oprichting van de staat Israël vieren, zijn we verheugd om onze 74.000ste oleh (immigrant – red.) te verwelkomen”, zei Rabbi Yehoshua Fass, mede-oprichter en uitvoerend directeur van Nefesh B’Nefesh. 

“We zijn ongelooflijk trots op deze mijlpaal en blijven toegewijd om iedereen die alijah maakt de middelen en ondersteuning te bieden die nodig zijn om het beste te integreren in de Israëlische samenleving, en de ontwikkeling van onze jonge staat te bevorderen.”

Het Amerikaanse gezin Charley Smith, met zijn vrouw Shaked en hun zoontje Adar, willen met hun twee honden Gever en Pamela in Kfar Saba (Kefar Sava) gaan wonen

Oorspronkelijk afkomstig uit Minneapolis, Minnesota, begon Charley’s connectie met Israël op jonge leeftijd nadat zijn ouders, Michael en Shelli Smith, naar Israël waren gereisd voor een jonge leiderschapsmissie. Als gevolg van de invloed van zijn ouders groeide Charley’s passie voor het jodendom, en zijn band met Israël werd versterkt tijdens het semester dat hij op de middelbare school in Kibbutz Tzuba doorbracht.

Charley ontmoette zijn vrouw, Shaked, terwijl hij in 2014 een Birthright-reis bemande en zij was een van de IDF-soldaten die zich bij diezelfde reis voegden. Charley en Shaked hielden daarna contact en bezochten elkaar gedurende meerdere jaren in hun respectievelijke landen. In 2017 verhuisde Shaked naar de Verenigde Staten, en daar trouwde het paar.

“Het was iets dat me altijd aan het haken was, sinds de eerste keer dat ik op de middelbare school in Israël zat”, legde Charley uit met betrekking tot zijn alijah. Hij voegde eraan toe: “Toen Shaked naar de VS verhuisde, wilde ze niet een van die Israëli’s zijn die nooit meer terug naar Israël verhuizen. Het is ongelooflijk speciaal om hier eindelijk te zijn, en we kijken ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk in ons leven te beginnen en onze familie hier in Israël te laten groeien.”

De Smiths zijn van plan om in Kfar Saba te gaan wonen, samen met hun twee honden, Gever en Pamela.

Hierboven Kefar Sava (Kfar Saba) in 1913, is tegenwoordig een grote stad met ruim 110.000 inwoners. In mei 1948, toen de Israëlische onafhankelijkheid werd uitgeroepen, telde Kfar Saba ongeveer 5.500 inwoners

Bronnen:

  • naar een artikelNefesh B’Nefesh welcomes its 74,000th new immigrant ahead of Israel’s 74th birthday” van 27 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.