Syrië zegt 4 soldaten gedood, 3 gewond bij Israëlische aanval in de buurt van Damascus

Syrische studenten zwaaien met Syrische, Russische en Palestijnse vlaggen onder een reclamebord met het portret van de Russische president Vladimir Poetin tijdens een demonstratie ter ondersteuning van Rusland, na de Russische invasie van Oekraïne, op de campus van de universiteit van Aleppo in de Syrische stad op 10 maart 2022 (Foto door AFP)

Vier Syrische soldaten werden gedood en drie raakten gewond bij een Israëlische aanval in de vroege ochtenduren van woensdagochtend in de buurt van de hoofdstad Damascus, aldus de Syrische staatsmedia. Het was de derde vermeende Israëlische aanval in Syrië deze maand.

De door de staat gerunde omroep zei dat de Syrische luchtverdediging reageerde op de Israëlische aanval. “Onze luchtverdediging werd geconfronteerd met een Israëlische agressie boven de rand van Damascus”, zei het persbureau SANA.

Syrische staatsmedia citeerden een niet-geïdentificeerde Syrische militaire functionaris die zei dat er grond-grondraketten waren afgevuurd vanuit Noord-Israël op militaire posities in de buurt van Damascus.

De functionaris beweerde dat de meeste Israëlische raketten waren neergeschoten en dat het Syrische leger nog steeds bezig was met de “resultaten van de agressie”.

Het Syrische leger beweert binnenkomende raketten neer te schieten na bijna elke vermeende Israëlische aanval, die Israëlische militaire functionarissen en civiele defensieanalisten grotendeels afdoen als loze opschepperij.

SANA heeft een video vrijgegeven waarin wordt beweerd dat een luchtverdedigingsraket door de nachtelijke hemel schiet. In een latere verklaring zei de omroeporganisatie dat vier soldaten werden gedood, drie gewond raakten en dat er “enige materiële verliezen” waren veroorzaakt.

Syrië meldde eerder deze maand twee andere Israëlische aanvallen in de buurt van Damascus, waaronder een zeldzame luchtaanval overdag.

Na de vermeende aanval overdag, meldden lokale media explosies in de buurt van de stad Masyaf, waarvan wordt aangenomen dat deze wordt gebruikt als basis voor Iraanse troepen en pro-Iraanse milities en die de afgelopen jaren herhaaldelijk het doelwit is geweest van aanvallen die aan Israël worden toegeschreven.

Begin maart kwamen bij Israëlische aanvallen in de buurt van Damascus twee officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde om het leven. De Garde zwoer de moorden te wreken en lanceerden vervolgens aanvallen op wat volgens hen een Israëlisch ‘strategisch centrum’ was in de autonome regio Koerdistan van Irak.

In de regel geeft het Israëlische leger geen commentaar op specifieke aanvallen in Syrië, maar heeft het toegegeven honderden vluchten uit te voeren tegen door Iran gesteunde groepen die proberen voet aan de grond te krijgen in het land. Het zegt ook wapenleveranties aan te vallen waarvan wordt aangenomen dat ze bestemd zijn voor die groepen.

De Israëlische aanvallen zijn doorgegaan in het Syrische luchtruim, dat grotendeels wordt gecontroleerd door Rusland, zelfs sinds Moskou zijn invasie van Oekraïne begon.

Israël staat op gespannen voet met Rusland omdat het Oekraïne steeds meer steunt . Premier Naftali Bennett heeft echter vermeden Rusland rechtstreeks te bekritiseren, in een poging de Israëlische bewegingsvrijheid in de lucht van Syrië te behouden.

Los daarvan is dinsdag een Israëlische militaire drone neergestort in Syrië. De Israëlische strijdkrachten zeiden dat het incident wordt onderzocht. Er is geen gevoelige informatie verloren gegaan door de crash en er was geen risico dat er inlichtingen uit het apparaat zouden worden gehaald, aldus het leger.

Bronnen:

 • naar een artikel van Emanuel Fabian “Syria says 4 soldiers killed, 3 hurt in Israeli strike near Damascus” van 27 april 2022 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Syrië zegt 4 soldaten gedood, 3 gewond bij Israëlische aanval in de buurt van Damascus

 1. Je zou het liefste willen hebben dat vandaag het 1000 jarige vredesrijk zou aanbreken,zonder geweld,met liefde voor DE LEVENDE GOD ,die ZICHZELF heeft gegeven door YESHUA HAMASHIACH(JEZUS) de KONING der koningen!!
  Dan mogen de mensen,waarschijnlijk verplicht HEM eer bewijzen!!
  HIJ zal dan vanuit het aardse JERUZALEM de gehele aarde regeren!!
  Prachtig als deze periode mag aanbreken,zonder oorlog maar ook zonder de transhumanisthe agenda van de huidige satanische leiders!!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft)

  Brabosh bedankt voor jouw trouwe noeste arbeid,wie Israël zegent is gezegend!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.