Iraans oud-parlementslid: ‘Het was altijd onze intentie om een atoombom te ontwikkelen’

Voormalig lid van de Iraanse Majles (parlement), Ali Motahari, zei in een interview op 24 april 2022 op ISCA News (Iran) dat toen Iran begon met het ontwikkelen van zijn nucleaire programma, het doel was om een ​​atoombom te bouwen.

Hij zei dat het niet nodig is om er omheen te draaien, en dat de bom zou zijn gebruikt als een ‘middel tot intimidatie’ in overeenstemming met een koranvers over het slaan van ‘angst in de harten van de vijanden van Allah’.

Hij zei dat het atoombomprogramma ‘een uitgemaakte zaak’ zou zijn geweest als Iran het geheim had gehouden totdat een kernproef was uitgevoerd, zoals Pakistan deed, en hij legde uit dat in een dergelijk geval Iran ‘in overweging zou zijn genomen’ ‘ door de wereld zelfs meer dan het nu is.

Op de vraag of dit publiekelijk zeggen de lopende JCPOA-onderhandelingen negatief zal beïnvloeden, antwoordde Motahari: ‘Niemand merkt wat ik zeg.’ Hij zei ook dat hij namens zichzelf spreekt, en niet in een officiële hoedanigheid.

Later in het interview zei Motahari dat sommige mensen vertrouwen op het koranvers over het zaaien van angst in de harten van Allah’s vijanden om de bouw van een atoombom toe te staan, maar dat de huidige positie van de Iraanse opperste leider Ali Khamenei is dat het verboden is om een ​​atoombom te bouwen.

Ali Motahari: ‘Toen we met onze nucleaire activiteit begonnen, was ons doel inderdaad om een ​​bom te bouwen. Het is niet nodig om er omheen te draaien.

Bronnen:

  • naar een artikelEx-Iranian MP: It was always Iran’s intention to build a nuclear bomb” van 25 april 2022 en een artikelUS close to admitting failure of Iran nuclear talks, Israeli officials claim” van 26 april 2022 en een artikelWhite House says Iran is ‘a few weeks or less’ from bomb breakout” van 27 april 2022 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelFormer Iranian Majles Member Ali Motahari: When Iran Started Its Nuclear Program, Our Goal Was To Build A Bomb” van 24 april 2022 op de site van op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.