Israël heropent grensovergang naar Gaza nadat rust aan de grens is terug gekeerd

De grensovergang van Erez voor voetgangers was reeds gesloten sinds donderdag 21april maar dat wordt verlengd

Israël zal zijn enige grensovergang vanuit Gaza voor arbeiders twee dagen na sluiting heropenen, zei het Israëlische ministerie van Defensie maandag, na een stilte in het raketvuur vanuit de Palestijnse enclave.

“Na een veiligheidsbeoordeling is besloten… dat vanaf morgen… arbeiders en kooplieden weer Israël vanuit Gaza mogen binnenkomen via de Erez Crossing”, zei COGAT, een eenheid van het Israëlische Ministerie van Defensie die verantwoordelijk is voor Palestijnse Burgerzaken.

De grensovergang van Erez oversteekplaats wordt gebruikt door 12.000 Palestijnen met een vergunning om Israël binnen te komen voor werk.

“Het openen van de grensovergang voor kooplieden en arbeiders en de andere civiele maatregelen die tegen de Gazastrook worden toegepast, zijn afhankelijk van de voortdurende instandhouding van een stabiele veiligheidssituatie in het gebied”, zei COGAT.

Op zaterdag kondigde COGAT aan dat het Erez zou sluiten nadat militanten in Gaza gedurende vier opeenvolgende dagen projectielen op Israël hadden afgevuurd , te midden van een tweede weekend van zware botsingen op het vlampunt van de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem.

De onrust , die kwam toen het Joodse Pesachfeest overlapte met de islamitische heilige maand Ramadan , leidde tot angst voor een breder conflict, bijna een jaar nadat soortgelijk geweld in al-Aqsa leidde tot een 11-daagse oorlog tussen Israël en het in Gaza gevestigde militanten.

Er zijn sinds zaterdagochtend geen raketten meer afgevuurd vanuit Gaza. 

In de nacht van zondag op maandag werd vanuit Libanon een projectiel afgevuurd op het noorden van Israël, zei het Israëlische leger. Niemand eiste de verantwoordelijkheid voor die brand op en het Israëlische leger reageerde door artilleriegranaten af ​​te vuren op Libanon.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael reopens Gaza crossing after calm returns to border” van 25 april 2022 en een artikel “Israel closes crossing to Gazans after rocket attacks” van 23 april 2022 op de site van i24News

Een gedachte over “Israël heropent grensovergang naar Gaza nadat rust aan de grens is terug gekeerd

  1. Idioten.

    Dit scenario is bekend bij Hamas en werd door hen meegeschreven.

    Zo ga je écht de boel niet veranderen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.