PMW eist arrestatie van PA TV-imam die een oproep deed om Joden uit te roeien

Pro-Palestinisme heeft niets te maken met het streven naar een autonome Palestijnse staat maar draait de facto om de uitroeiing van de Joden in het Heilig Land

Toen Jeruzalem vorige week escalerende schermutselingen zag tussen Palestijnse relschoppers en de Israëlische politie, zond de Palestijnse Autoriteit TV de oproep van een imam uit voor de “uitroeiing” van Joden, zei een Israëlische mediawaakhond PMW op zondag.

Het gebed geleid door een Palestijnse imam werd op 17 april uitgezonden op PA-televisie, volgens de Palestijnse Media Watch (PMW), terwijl de rellen voortduurden op de Tempelberg van Jeruzalem tijdens de islamitische heilige maand Ramadan.

“Geef ons de overwinning op de ongelovigen”, zei de imam volgens een PMW-vertaling. “Allah, verblijd ons met de verovering en bevrijding van de Al-Aqsa-moskee. Allah, laat ons tot de eersten behoren die binnenkomen, de veroveraars, de aanbidders en degenen die ‘Allahu Akbar’ binnen [de moskee] roepen naar U, Meester van het Universum.”

“Allah, verblijd ons met de uitroeiing van de kwaadaardige Joden, o Meester van het Universum, en [de uitroeiing] van hun hypocriete aanhangers die het kwaad in hun hart hebben”, vervolgde hij.

Het Ramadan-gebed werd uitgesproken in de Al-Ain-moskee in El-Bireh, in de buurt van Ramallah. PMW zei dat het de Israëlische politie op de hoogte had gebracht van de beelden wegens zijn “expliciete aansporing tot moord”, en ook verzocht om de arrestatie van het hoofd van PA TV en de Palestijnse Broadcast Corporation.

Israël herhaalde zondag zijn toewijding aan de status-quo op de Tempelberg, waarbij minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid de beweringen van PA-functionarissen en Arabische staten als “nepnieuws” afkeurde en het Joodse gebed op de plaats de schuld gaf van de schermutselingen.

Gebed voor Ramadan door Imam. Dit Ramadan-gebed werd opgedragen in de Al-Ain Moskee in El-Bireh, nabij Ramallah, en uitgezonden op PA TV:

“Geef ons de overwinning op de ongelovigen… Allah, verblijd ons met de verovering en bevrijding van de Al-Aqsa Moskee. Allah, laat ons tot de eersten behoren die binnenkomen, de veroveraars, de aanbidders en degenen die ‘Allahu Akbar’ in [de moskee] roepen naar U, Meester van het Universum. Allah, verblijd ons met de uitroeiing van de kwaadaardige Joden, o Meester van het Universum, en [de uitroeiing] van hun hypocriete supporters die het kwaad in hun hart hebben.”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Authority TV Airs Imam’s Call for ‘Extermination of the Evil Jews’: NGO” van 24 april 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Itamar Marcus “PMW demands arrest of PA TV imam for calling to exterminate the Jews” van 24 april 2022 en een artikel“Allah, delight us with the extermination of the evil Jews,” imam on PA TV” van 17 april 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.