Palestijnse vluchtelingen: een obstakel voor de vrede gecreëerd en bestendigd door de VN

Bij het plaatje hierboven (cijfers van UNRWA zelves!). Op nauwelijks vier jaar tijd is het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot bijna 6 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid.

Het geboortecijfer bepaalt letterlijk hoeveel vluchtelingen er jaarlijks bijkomen die automatisch Palestijns ‘vluchteling’ worden. Geen enkele andere vluchtelingengroep in de wereld heeft OOIT van een dergelijke voorkeursbehandeling genoten. Hiermee hoopt de UNRWA ooit de ultieme wens van de nazaten van Palestijnse vluchtelingen te vervullen met name de Terugkeer naar het land van Israël, dat herdoopt zou worden naar het islamitische Kalifaat Palestina, bij voorkeur zonder Joden erin.

Het werkelijke aantal Palestijnse vluchtelingen van de Arabisch-Israëlische oorlog, aanvankelijk geschat door de UNRWA op ca. 750.000, wordt tegenwoordig geschat op om en nabij de 30.000,  op voorwaarde dat dezelfde regels en vluchtelingenstatus zouden toegepast worden als de UNHCR, het hoofdagentschap inzake vluchtlingen van de Verenigde Naties.

Het Hulp- en Werkagentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) heeft zijn staf en afdelingen opgeblazen sinds 1949. Tewerkgesteld met het zorgen voor ontheemde Arabische mensen uit de Arabische oorlog van 1948-49 tegen de oprichting van Israël, heeft het agentschap doorgezet diensten verlenen aan kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de oorspronkelijke vluchtelingen die in Libanon, Syrië, Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Gaza blijven wonen.

Het onderzoeken van de bemanning van UNRWA geeft een goed inzicht omtrent het grove misbruik van de vrijgevigheid van de wereld. UNRWA’s eigen statistieken [PDF-file] per 11 juli 2017 onthullen het volgende (klik op het plaatje voor een groter beeld):

Opmerkelijk is vooral dat van het totaal van 5.869.733 door de UNRWA geregistreerde Palestijnse vluchtelingen er 2.4 miljoen wonen in de Palestijnse gebieden ofte 41,5 % die op eigen bodem leven waarvan 997.173 vluchtelingen (24,5 %) in 8 vluchtelingenkampen in Gaza, hoewel dat quasi autonoom bestuurd wordt door Hamas.

Daarnaast leven er 1.435.616 Palestijnse vluchtelingen in 17 vluchtelingenkampen (17 %) in de Arabische gebieden in Judea & Samaria (Area A & B) die bestuurd worden door de Palestijnse Autoriteit (PA). De overige 3,5 miljoen Palestijnse vluchtelingen ca. 58,5 %, wonen in 49 vluchtelingenkampen van Jordanië (39%), 12 vluchtelingenkampen in Libanon (9 %) en in 9 kampen in Syrië (10,5 %).

Om al deze ‘vluchtelingen’ te bedienen runt UNRWA een staf medewerkers van 30.799 personen, heeft een jaarbudget van 760 miljoen dollars (werkjaar 2017), betaalt en zorgt voor gratis schoolonderwijs van 515.260 kinderen, en 256.765 Palestijnen genieten gratis gezondsheidszorg van de UNRWA, cijfers die jaarlijks toenemen met 2 tot 3 procent.

Vergelijk dat met de cijfers van hoofdorganisatie voor vluchtelingen van de VN, met name de UNHCR, die voor het jaar 2017 rekent op een jaarbudget van 7,7 miljard dollars, zorgt voor 68,5 miljoen vluchtelingen van alle nationaliteiten (behalve Palestijnen), een staf heeft van 11. 517 medewerkers, gevestigd is in 128 landen. Opmerkelijk: UNHCR heeft vorig jaar 102.800 vluchtelingen hervestigd. Sinds 1948 werd door de UNRWA niet één Palestijnse vluchteling hervestigd.

Vice-minister voor Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likoed) sprak op 12 september 2017 op de Conferentie van Voorzitters van de Belangrijkste Joodse Organisaties in de Verenigde Staten Met betrekking de VN organisatie UNRWA. De vice-premier zei dat de Verenigde Naties “een mythe creëren dat de Palestijnen verondersteld worden vluchtelingen te zijn, terwijl ze dat in feite niet zijn.”

“Het internationaal recht spreekt over één generatie vluchtelingen. En daarna moeten ze natuurlijk opnieuw worden hervestigd. Echter, de Palestijnen spreken over vijf generaties  vluchtelingen van na de oorlog van 1948 – de oorlog die ze zelf begonnen. Ze vielen Israël  aan, ze probeerden er zich van te verzekeren dat Israël niet meer voorkwam op de kaart van het Midden-Oosten en ze verloren vervolgens de oorlog.

Ze accepteren dit feit niet… Ze voeden hun kinderen, hun kleinkinderen, hun achterkleinkinderen op met het idee dat ze vluchtelingen uit Israël zijn… Dit is iets dat moet stoppen, want de manier waarop de VN zich in het algemeen bezighoudt met het vluchtelingenprobleem is dat ze daar het agentschap UNHCR (VN-Hoge Commissaris voor Vluchtelingen) voor hebben en…  ze proberen ervoor te zorgen dat er elk jaar minder vluchtelingen bijkomen. De Palestijnen zijn de enige bevolking in de wereld waarvan het aantal vluchtelingen blijft toenemen.”

Het aantal Palestijnse vluchtelingen blijft gestaag toenemen (oranje lijn) terwijl die van andere naties en vluchtelingen uit oorlogsgebieden komen en gaan …

In het begin van de jaren 1950 de Arabische vluchtelingenstatus erfbaar gemaakt en werd het vluchtelingenschap eeuwigdurend gemaakt. Waarom hebben de Arabische gastlanden deze ‘Palestijnen’ nooit willen integreren in hun maatschappijen? Waarom kregen zij geen gelijke rechten en werden ze nooit genaturaliseerd, zoals wij in het Westen bijvoorbeeld wel met onze Marokaanse, Turkse, Italiaanse vluchtelingen en tegenwoordig Syrische hebben gedaan en nog doen?

De reden is eenvoudig:

“… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven.”
 [Ralph Galloway in augustus 1958, toenmalig UNRWA chef, zoals hij door Terence Prittie werd geciteerd in ‘The Palestinians: People, History, Politics’; pag. 71 bron]

Een gedachte over “Palestijnse vluchtelingen: een obstakel voor de vrede gecreëerd en bestendigd door de VN

  1. Het enorme ‘succes’ van de VN als vredesduif word weer pijnlijk duidelijk in het debakels van het Rusland – Oekraine cionflict.

    Israel is de lijm die deze hélé corrupte, malafide, overbodige organisatie bij elkaar houd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.