IDF-artillerie richt zich op Zuid-Libanon na raketaanval

Artillerie eenheid van de IDF

De IDF richtte zich zondagavond op locaties in Zuid – Libanon met artillerievuur nadat een raket vanuit Zuid-Libanon op Noord-Israël in de buurt van de stad Shlomi was afgevuurd, volgens de IDF-woordvoerderseenheid.

Het leger zei dat de raket is geland in open gebied nabij Kibbutz Matzuva, dicht bij de grens, zonder schade of verwondingen te veroorzaken; geen waarschuwingssirenes klonken en leger zegt alarmniveaus ‘normaal’.

IDF-artillerie vuurde tientallen granaten af ​​op open gebieden in Zuid-Libanon en in de buurt van de plaats waar de raket werd gelanceerd. Een niet-gespecificeerd “infrastructuur” -doel werd ook geraakt.

De raket die zondagavond vanuit Zuid-Libanon werd afgevuurd, viel in een open gebied. Er klonk geen raketsirene en de Iron Dome werd niet geactiveerd. De Libanese krant Al-Akhbar  meldde dat de raket was afgevuurd tussen al-Ma’aliyah en Qlaileh in het zuiden van Libanon, ten zuiden van Tyrus.

IDF-woordvoerder Ran Kochav vertelde maandag aan KAN Reshet Bet radio dat de IDF gelooft dat de raket is afgevuurd door Palestijnse facties en dat “dit verband houdt met de Ramadan-periode en de gebeurtenissen op de Tempelberg.” Geen enkele factie heeft de verantwoordelijkheid genomen voor het raketvuur. IDF Stafchef Aviv Kohavi zal maandagochtend een situatie-evaluatie houden.

Het raketvuur uit Libanon komt nadat vorige week verschillende raketten werden afgevuurd vanuit de Gazastrook naar Zuid-Israël te midden van spanningen bij de al-Aqsa-moskee en de Tempelberg.

Vorig jaar werden er raketten afgevuurd vanuit Libanon tijdens Operatie Guardian of the Walls in mei, opnieuw in juli en opnieuw in augustus.

Na de raketbeschietingen in juli verklaarde premier Naftali Bennett dat Israël raketbeschietingen vanuit Libanon niet zou tolereren.

“Ik zeg dit scherp en duidelijk: we zullen niet toestaan ​​dat de soevereiniteit en veiligheid van Israël wordt geschaad”, zei Bennett. “Wie ons kwaad probeert te doen, zal een pijnlijke prijs betalen.”

Kohavi verklaarde destijds: “We zullen openlijk of heimelijk, of beide samen, reageren op alle schendingen van onze soevereiniteit vanuit Libanon – wie het ook is.”

De IDF gelooft dat Palestijnse militanten de raketten in mei en juli en augustus hebben afgevuurd. Na de reactie van de IDF op het raketvuur in augustus vuurde Hezbollah bijna 20 raketten af ​​op het noorden van Israël.

Bronnen:

  • naar een artikel van Emanuel Fabian “IDF fires dozens of shells at targets in Lebanon after rocket attack on Israel” van 25 april 2022 en een artikel van Tzvi Joffre “IDF artillery targets southern Lebanon after rocket fire” van 25 april 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.