Terreurgroepen in Gaza vuren andermaal 3 raketten af; Israël sluit grensovergang

De grensovergang van Erez voor voetgangers was reeds gesloten sinds donderdag 21april maar dat wordt verlengd

Israël zei dat het zondag de enige grensovergang (voor voetgangers) aan de grens met de Gazastrook zal sluiten nadat militanten in de Palestijnse enclave drie raketten op de Joodse staat hadden afgevuurd.

De eerste twee raketten storten neer in open terrein zonder veel schade. De derde raket raakte niet ver en stortte neer op het grondgebied van Gaza zelves.

“Na de raketten die gisteravond vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied werden afgevuurd, werd besloten dat de grensovergang naar Israël voor Gazaanse kooplieden en arbeiders via de Erez Crossing komende zondag niet zal worden toegestaan”, zegt COGAT, een eenheid van het ministerie van Defensie die verantwoordelijk is voor Palestijnse burgerlijke zaken, zei op zaterdag.

Volgens Ynetnews zal het besluit om het gangpad te openen worden onderzocht op basis van de beoordeling van de situatie.

Geweld tussen Palestijnen en Israëlische autoriteiten op de heilige plaats van Jeruzalem – de Tempelberg voor joden en de al-Aqsa-moskee voor moslims – heeft de vrees gewekt dat het escaleert tot een breder Israëlisch-Palestijns conflict.

Terwijl sommige analisten geloven dat Hamas, de dominerende terreurorganisatie in, geen herhaling wil van de 11-daagse oorlog van afgelopen mei met Israël, zeggen andere veiligheidsexperts dat de groep precies dat doel nastreeft.

Op vrijdag werden twee raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook, waarvan één landde in open terrein in Israël en de andere in de enclave, waarbij een Palestijnse man gewond raakte.

Eerder deze week werden twee andere raketlanceringen gedetecteerd in het zuiden van Israël, nabij de grens met Gaza. Hoewel geen enkele groep de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opeiste , zei Hamas na een van hen dat het “de vinger aan de trekker hield”.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael closes crossing to Gazans after rocket attacks” van 23 april 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelIsrael shutters Gaza pedestrian crossing after three more rockets fired at south” van 23 april 2022 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Terreurgroepen in Gaza vuren andermaal 3 raketten af; Israël sluit grensovergang

  1. Twee keer heb ik Gaza mogen bezoeken toen het nog onder Israëlisch bestuur stond,het is een zeer grote te voorziene fout geweest om Gaza af te staan aan deze islamitische terroristen!! Deze islamitische terreurorganisaties zijn pas tevreden als alle Joodse inwoners uit Israël verdwenen of gedood zijn !! Islam en vrede is spijtig genoeg een contradictie!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.