Media verdoezelt Palestijnse ontheiliging van Al-Aqsa-moskee

In een tijd waarin steeds meer journalisten hebben besloten objectiviteit en waarheid te mijden ten gunste van partijdige belangenbehartiging, is de naakte promotie van de Palestijnse zaak door de Guardian een voorbeeld van hoe lage media-organisaties het kunnen stellen zonder de ethische vangrails die lange tijd de Palestijnse zaak hebben geregeerd . beroep.

De Britse outlet versterkt niet alleen kritiekloos het Palestijnse verhaal bij elke gelegenheid, maar publiceert vaak – door oorzaak en gevolg te vervagen en elementen van het verhaal weg te laten die de Palestijnen in een negatief daglicht zouden stellen terwijl de Israëlische kwaadwilligheid wordt toegeschreven – routinematig artikelen die de Joodse staat belasteren .

Het laatste voorbeeld betreft een videoverslag van 15 april en een artikel dat werd gepubliceerd over Palestijns geweld op het terrein van de Tempelberg. Hier is de samenvatting van de video door The Guardian , waarin lezers worden geïnformeerd dat de “gevechten” begonnen toen de Israëlische politie de moskee binnenging.

Een  Guardian- artikel over het incident, door Ben Lynfield en Oliver Holmes, begon met dezelfde formulering:

Doktoren zeggen dat meer dan 150 Palestijnen gewond zijn geraakt bij botsingen die uitbraken toen de Israëlische oproerpolitie de al-Aqsa-moskee van Jeruzalem binnenging, in het meest significante geweld op de heilige plaats sinds soortgelijke scènes vorig jaar tot een oorlog leidden. [nadruk toegevoegd]

Verderop in het artikel wordt ons verteld:

Palestijnen beschouwen elke grote inzet van politie bij al-Aqsa als een grote provocatie.

Hier is de Guardian -video:

Nu, dit is wat er echt is gebeurd:

Rond 4 uur op vrijdagochtend begonnen tientallen Palestijnen rond de Al-Aqsa-moskee te marcheren (sommigen droegen spandoeken gelieerd met Hamas), en begonnen stenen te breken en ze vervolgens naar de politie en Joodse gelovigen te gooien bij de Westelijke Muur beneden – terwijl ze meer stenen aan het opslaan waren in en nabij de moskee om zich voor te bereiden op verdere aanslagen. Palestijnen barricadeerden zichzelf later in de moskee en gooiden stenen en vuurwerk naar agenten.

Het geweld verhinderde grote aantallen moslims om in Al-Aqsa te aanbidden. Pas nadat het ochtendgebed was beëindigd, greep de Israëlische politie in om de rellen de kop in te drukken .

Hier is een video vrijgegeven door de politie, met beelden van Palestijnen die stenen en vuurwerk gooien vanuit de moskee:

De rellen volgden op een oproep van Hamas aan moslims om te escaleren tegen Israël in Jeruzalem. Eerder deze maand waarschuwde de Palestijnse Autoriteit (PA) moslims dat Israël een bloedbad zou plegen in Jeruzalem om de volledige controle over Al-Aqsa te krijgen – een variant van de “Al-Aqsa is in gevaar” laster die al lang bestaat . aanzetten tot Palestijns geweld tegen Joden.

De Israëlische politie heeft honderden mensen aangehouden en heeft niet-dodelijke methoden voor oproerbeheersing gebruikt om een ​​einde te maken aan het geweld, waardoor de moskee opnieuw kon openen, waardoor meer dan 50.000 moslimaanbidders naar de moskee konden terugkeren voor Ramadan-gebeden. 

De Palestijnse Rode Halve Maan zei dat 158 ​​gewonden vielen, waarvan de meerderheid naar verluidt te wijten was aan het inademen van traangas. Drie Israëlische politieagenten raakten gewond door het gooien van Palestijnse stenen.

Dus, samenvattend, in tegenstelling tot de bewering van de Guardian , vonden de “schermutselingen” op de Tempelberg niet plaats als gevolg van het binnendringen van de Israëlische politie in de moskee. 

De Israëlische politie ging de moskee binnen om de rellen te onderdrukken die uren eerder waren begonnen door Palestijnen, vooraf gepland geweld – opgehitst door Palestijnse leiders – die tienduizenden moslimaanbidders ervan weerhielden te bidden.

Palestijnen verzamelen stenen die vooraf in de al-Aqsa-moskee waren opgeslagen

Als je bedenkt hoe vaak Palestijnen ten onrechte beweren dat Joden de moskee “ontheiligen”, terwijl ze alleen maar vreedzaam hun heiligste plaats (de Tempelberg) bezoeken, is het veelzeggend dat media als The Guardian dergelijke leugens vaak versterken, terwijl ze niet melden wanneer de moskee is echt geschonden door de Palestijnen zelf die de site gebruiken als een verzamelplaats en een barricade voor rellen en terreur.

Voor redacteuren, journalisten en medewerkers van Guardian is de werkelijke waarheid over incidenten in Israël en de Palestijnse gebieden – iets dat alleen is vastgesteld via een moeizaam proces van onderzoek en kritisch onderzoek – gewoon niet het doel. 

De outlet heeft laten zien wat er gebeurt als nieuwsgierigheid, scepsis, onpartijdigheid en het harde werk van de journalistiek plaatsmaken voor overmoed, cynisme, partijdigheid en intellectuele uniformiteit. Ze geloven dat het hun taak is om bij de berichtgeving over de regio de feiten te dwingen zich aan te passen aan het gewenste verhaal, en niet andersom.

“Aanval” door Joodse Israëli’s op de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem

Bronnen:

  • naar een artikel van Adam Levick “Media Obfuscates Palestinian Desecration of Al-Aqsa Mosque” van 21 april 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.