Habbash, adviseur van Abbas: ‘Joden hebben geen raciale of religieuze band met het land van Abraham’

Mahmoud Al-Habbash stelt dat “Joden geen enkele raciale of religieuze band hebben met het land van Abraham”

Mahmoud Al-Habbash, een senior adviseur van PA-president Mahmoud Abbas, zei in een preek op vrijdag 15 april 2022 in Ramallah die werd uitgezonden op Palestina TV dat Jeruzalem en Palestina tot het Palestijnse volk behoorden sinds vóór de Natufians, de Kanaänieten en de Jebusieten. 

Hij zei ook dat, net als de Grieken, de Romeinen, de Perzen, de Tataren en de kruisvaarders, de Israëlische “bezetting” zal verdwijnen en Jeruzalem ongewijzigd zal blijven. Bovendien zei hij dat de Israëli’s geen enkele band hebben met het land Palestina en dat ze, in tegenstelling tot de moslims, geen enkele religieuze of raciale band met Abraham hebben.

Mahmoud Al-Habbash: 

“Waar zijn de Romeinen, de Grieken en de Perzen? Waar zijn de Tataren? Waar zijn de kruisvaarders? Waar zijn ze allemaal? Ze zijn hier allemaal langsgekomen, voor een lange of korte tijd, maar waar zijn ze vandaag? Ze zijn allemaal overreden door de wielen van de geschiedenis, terwijl Jeruzalem onveranderd blijft.

“Deze bezetting zal ook verdwijnen, terwijl Jeruzalem zal blijven. Jeruzalem maakt een van zijn donkerste tijden door en wordt geconfronteerd met een van de ergste vormen van agressie ertegen, die wordt uitgevoerd door een bende die zich uit alle hoeken van de aarde heeft verzameld, hoewel het heeft geen enkele connectie of relatie met dit land.

“Dit zijn mensen die zich uit alle hoeken van de aarde hebben verzameld en ten onrechte beweren hier een historisch recht te hebben. Ze beweren dat God dit recht aan Abraham heeft gegeven. O moslims, dit land is van Abraham? Welnu, wij zijn zijn nakomelingen. Aan de andere kant hebben zij geen raciale of religieuze band met Abraham.

“Dit land was al van ons voordat de Natufiërs, de Kanaänieten, de Jebusieten en de vroege Palestijnen, en het behoort ons vandaag toe, na de islamitische verovering en bevrijding. Het is van ons vandaag en zal morgen van ons zijn, totdat Allah ‘de aarde en alle wezens daarop zal erven.'”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian Presidential Advisor Mahmoud Al-Habbash: The Jews Have No Connection Whatsoever To This Land” van 15 april 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.