Pro-Israël organisaties leggen 2 miljoen klachten neer bij VN onderzoekscommissie

De obsessie van de wereld met Israël wordt overal als ‘normaal’ beschouwd. Intussen ontspringen de grootste en échte mensenrechten schenders de dans

De afgelopen maanden zijn door pro-Israëlische mensenrechtenorganisaties bijna twee klachten ingediend bij de onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad tegen Israël.

De Commissie werd vorig jaar gelanceerd als een uniek open onderzoek naar het Arabisch-Israëlische conflict. De voorzitter is Navi Pillay, voormalig Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN met een geschiedenis van anti-Israël activisme, waaronder een pleitbezorger van de Durban II-conferentie, die algemeen werd veroordeeld als een platform voor antisemieten zoals de voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die de Holocaust ontkende bij de conferentie. Andere leden van de Commissie zijn onder meer mensen die Israël al schuldig hebben verklaard aan de vermeende misdaden die de Commissie zou moeten onderzoeken.

Als reactie daarop besloten Human Rights Voices, een in New York gevestigde niet-gouvernementele organisatie, en het Touro Institute on Human Rights and the Holocaust – beide onder leiding van professor Anne Bayefsky – om opmerkingen te maken die het onderzoek niet verwachtte.

Met de hulp van andere organisaties met uitgebreide unieke databases, een schat aan nauwgezet onderzoek en originele documenten over antisemitisme en anti-Israëlisch terrorisme, hebben Human Rights Voices en het Touro Institute een ongekende eigen reactie gegeven. Bijna twee miljoen unieke inzendingen en individuele namen van slachtoffers aan de kant van Israël van wat de VN van plan was als een overwegend anti-Israëlische affaire, zijn nu aan de Commissie bezorgd.

Human Rights Voices zei in een verklaring:

Professor Anne Bayefsky

“Het VN-“onderzoek” werd in 2021 gelanceerd door de VN-Mensenrechtenraad. Het “onderzoek” – nauwkeuriger omschreven als een inquisitie, heksenjacht of Sterrenkamer – begon zijn aanval met het uitbrengen van een open oproep voor inzendingen over de “grondoorzaken” van het Israëlisch-Palestijns-Arabische conflict.

“De leden van het “Onderzoek” en het bijbehorende VN-apparaat beweren dat ze op zoek zijn naar bewijs van mensenrechtenschendingen, met een bijzondere focus op raciale en religieuze “discriminatie ’ en ‘repressie’. In een wilde overschrijding hebben ze aangekondigd dat er “geen tijdelijke beperkingen” zijn aan wanneer vermeende misdrijven hebben plaatsgevonden – in de hoop terug te reizen in de tijd naar 1947 en de legitimiteit van het creëren van een Joodse staat in de eerste plaats aan te vechten.”

De inzendingen bevatten de namen van honderdduizenden slachtoffers van ‘jodenhaat’, waaronder overlevenden van de Holocaust en Mizrachi-joden die in de 20e eeuw zijn gevlucht voor vervolging of uit Arabische en islamitische landen zijn verdreven.

Andere inzendingen omvatten documentatie van de samenwerking met de nazi’s door de grootmoefti van Jeruzalem tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn ophitsing tegen het Joodse volk, wat leidde tot pogroms en massamoord.

Andere organisaties hebben ook tienduizenden reacties ingediend, waaronder Palestijnse Media Watch, Watch (PMW), het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC), het Middle East Media Research Institute (MEMRI), de American-Israeli Cooperative Enterprise (AICE ), en het Comité voor nauwkeurigheid in rapportage en analyse in het Midden-Oosten (CAMERA).

Professor Anne Bayefsky waarschuwde dat de Commissie, die naar verwachting haar eerste bevindingen in juni zal publiceren, “een allesomvattend offensief zal zijn tegen een Joodse staat, van zijn Joodse essentie tot de noodzaak van zijn voortbestaan ​​- economisch welzijn en het recht op zelfverdediging.”

Ze waarschuwde dat…

“de bijna twee miljoen unieke inzendingen en genoemde Joodse slachtoffers zullen worden verdraaid, verkeerd voorgesteld of genegeerd door het ‘onderzoek’. Zoals de voorzitter in het verleden herhaaldelijk heeft gedaan , wordt van Navi Pillay verwacht dat zij al het mogelijke zal doen, niet alleen om Israël te demoniseren, maar ook om de critici van het “Onderzoek” te kleineren als “extremisten” en louche “Israëlische lobbyisten” – in plaats van serieuze advocaten, experts, historici, politicologen en religieuze autoriteiten.

“Desalniettemin, wat de bijna twee miljoen inzendingen en namen van Joodse slachtoffers bereiken, is het delegitimeren van Israëls potentiële delegitimizers. Deze NGO’s verwijderden uit de gereedschapskist van de “Onderzoek” het verhaal dat ze verwachtten te vertellen, namelijk dat ze het niet wisten, en dat Israëls niet-medewerking hen beroofd heeft van alle andere feiten dan de beschuldigingen van de Palestijnen.

“Het negeren van het enorme aantal specifieke namen van Joodse slachtoffers en de gedetailleerde analyses die zijn ingediend en openbaar online zijn vastgelegd , zullen het ‘onderzoek’ in diskrediet brengen. Wanneer het VN-rapport de stemmen van Joodse en Israëlische mensenrechtenslachtoffers ontkracht, zullen deze bijdragen ervoor zorgen dat het rapport de aandacht krijgt die het verdient. De uitzonderlijke drive van Human Rights Voices en het Touro Institute, samen met hun partners, is gemaakt omdat het ‘onderzoek’ niet zomaar een nieuwe anti-Israël VN-operatie is.

“Het is een massaal gefinancierd wereldwijd mechanisme om de fundamenteel antisemitische bewering van raciale en religieuze onderdrukking door Joden. Het in diskrediet brengen van deze opruiende leugen, die gegarandeerd aanzet tot meer anti-joods geweld en het vooruitzicht van vreedzaam samenleven met de Joodse staat aanzienlijk schaadt, is een dringende zaak.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Gary Willig “Pro-Israel groups submit 2 million complaints to UN Commission of Inquiry” van 21 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.