Israëlische politie: ‘Arabische sociale media verspreiden valse, opruiende informatie’

Jeruzalem, 20 april 2022. Palestijnse relschoppers gooien vanuit de Al Aqsa moskee op de Tempelberg molotovcocktails naar de Israëlische ordediensten

De Israëlische politie heeft donderdagochtend een verklaring vrijgegeven waarin de verkeerde informatie over de gebeurtenissen op de Tempelberg wordt gecorrigeerd en volledige details worden gegeven over de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

“Aan het einde van het Fajr – gebed op de Tempelberg donderdagochtend kwamen tientallen wetsovertreders en gemaskerde mannen in opstand en verstoorden de vrede met ernstig geweld, zoals ze de afgelopen dagen hebben gedaan “, staat in de verklaring van de Israëlische politiewoordvoerder van Jeruzalem. Wijk gezegd.

“Eerder vanmorgen gingen ze de Al-Aqsa-moskee binnen, sloten de deuren en bleven de rust en oproer verstoren, door stenen te gooien en vuurwerk te gebruiken, de moskee te ontheiligen, waar ze zichzelf op dit moment barricaderen.

“Terwijl de Israëlische politie er alles aan doet om het publiek in staat te stellen vrij te aanbidden, hebben vanmorgen opnieuw wetsovertreders met vuurwerk en stenen gegooid, ook vanuit de moskee.”

De politie voegde eraan toe: “Er zal zich herinneren dat gisteren relschoppers molotovcocktails uit de moskee gooiden, waarvan er één op het tapijt bij de ingang van de moskee viel, waardoor een brand ontstond die onmiddellijk werd geblust; een andere viel in de deuropening van de moskee , die een brand had kunnen veroorzaken.”

Gewelddadige bidstonde in Jeruzalem, vrijdag 15 april 2022. Palestijnse relschoppers gooien stenen naar de Israëlische politie aan de Al Aqsa moskee op de Tempelberg (Foto van Jamal Awad/Flash90)

“Na het verlaten van het gebied van de Tempelberg, arresteerde de politie zeven inwoners van Oost-Jeruzalem op verdenking van betrokkenheid bij het gooien van molotovcocktails uit de moskee gisteravond. Helaas koos een menigte wetsovertreders ervoor om de moskee gewelddadig te ontheiligen en schade aan te richten.

“Politietroepen zijn momenteel ter plaatse (buiten de moskee) aan het werk om de bezoeken te beveiligen en de orde te handhaven.”

De politie benadrukte ook dat…

“Arabische sociale-medianetwerken valse, opruiende en misleidende informatie over gebeurtenissen op de Tempelberg blijven verspreiden in een poging de situatie te laten escaleren en het publiek verkeerd te informeren. Benadrukt moet worden dat veel rapporten niet kloppen met de realiteit met betrekking tot gebeurtenissen op de Tempelberg. De Israëlische politie zal vrijheid van godsdienst blijven toestaan ​​en resoluut optreden tegen relschoppers en gewelddadige wetsovertreders, waar ze ook zijn.”

Bronnen:

  • naar een artikelPolice: ‘Arab social media spreading false, inciting information‘” en een artikelArabs riot on the Temple Mount, fire explosives at police officers” van 21 april 2022 op de site van Israel National News
  • naar een artikelPalestinans inside Al-Aqsa Mosque throw Molotov cocktails; right-wingers plan march” van 20 april 2022 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.