Hamas vuurt raket af naar Sderot; Israël slaat onmiddellijk terug

Hamas vuurde andermaal een raket af op willekeurige burgerdoelwitten in Sderot

Op woensdagavond 20 april 2022 in de stad Sderot en in de plaatsen Ibim en Nir Am in de regionale raad van Sha’ar HaNegev, loeiden de alarmen en vuurden terroristen uit de Gazastrook een raket af die ontplofte in een open gebied bij Sderot.

Granaatscherven van de raket raakten een tuin en een auto in Sderot. Ter plaatse brak brand uit. Er waren geen fysieke verwondingen, maar vier mensen werden behandeld voor angst. De politie maakte bekend dat geniesoldaten waren opgeroepen om een ​​’raketachtig voorwerp’ te evacueren van een werf in de stad Sderot.

Een reactie van Israël liet niet lang op zich wachten. IAF-straaljagers vielen woensdagnacht een militaire post aan en de opening van een terroristische tunnel die leidt naar een centrale ondergrondse structuur met chemische grondstoffen die worden gebruikt om raketmotoren te maken.

De woordvoerder van de IDF zei dat de aanval zou leiden tot aanzienlijke schade aan het raketproductieproces in de Gazastrook. De aanval werd uitgevoerd naar aanleiding van de raketaanval op Sderot van woensdagavond. “De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt”, aldus de IDF-verklaring.

In een daaropvolgende Israëlische luchtaanval vielen straaljagers een militair terrein aan dat werd gebruikt door de luchtverdedigingsmacht van de Hamas-terroristische organisatie, als reactie op een Hamas luchtafweervuur ​​dat plaatsvond tijdens de eerste aanval van de IDF.

Leden van de Ezz-Al Din Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse Hamas-beweging, paraderen op vrachtwagens met raketten in een straat in Khan Yunis, in de zuidelijke Gazastrook op 27 mei 2021. (Photo by THOMAS COEX/AFP via Getty Images)

“De poging om de vliegtuigen te raken mislukte, er werd geen schade aan het vliegtuig aangericht en er waren geen gewonden”, zei de IDF.

De IDF viel en vernietigde ook posities voor het lanceren van luchtafweerraketten als reactie op de pogingen van Hamas om te vuren op straaljagers die de Gazastrook aanvielen.

Ondertussen gingen kort na 02:00 uur lokale tijd opnieuw sirenes in Sderot en het gebied. De IDF zei aanvankelijk dat er vier raketlanceringen waren geïdentificeerd die werden onderschept door de Iron Dome, maar een later onderzoek wees uit dat er ’s nachts slechts één raket werd afgevuurd en dat de sirenes werden geactiveerd vanwege kogelvuur.

Bronnen:

  • naar een artikel van Kobi Finkler “For the second time this week: Rocket fired towards south, home in Sderot damaged” en een artikelAfter rocket fire: IAF attacks structure with chemical materials” van 21 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.