Al-Aqsa-moskee wordt absoluut niet bedreigd en is dat ook nooit geweest

Israëliërs bezoeken de Tempelberg. Op de achtergrond de Al Aqsa moskee die voordien een christen Byzantijnse kerk was

Hamas probeert – en kan slagen – om Israël op meerdere fronten in een conflict te slepen, met de Tempelberg als trigger, precies zoals dat in april 2021 ook het geval was.

Deze keer, net zoals het voorheen gebeurde, draait het om de moderne bloedlaster met name dat “Al-Aqsa wordt bedreigd”. Al meer dan een week verspreiden Hamas en de Palestijnse Autoriteit online verhalen over hoe dit jaar een ritueel Pesachoffer zal worden uitgevoerd op de Tempelberg.

Ze liegen nu bewust, net als in het verleden. Ze kennen de geschiedenis van de Tempelberg van de afgelopen 55 jaar. Ze weten dat Israël nooit heeft toegestaan ​​dat een dergelijk ritueel werd uitgevoerd. Bovendien hebben de Palestijnen – waaronder ook radicale moslims – via een aantal kanalen, waaronder Jordaanse, Egyptische en Amerikaanse, verduidelijking gekregen dat ook dit jaar een dergelijk ritueel niet mag plaatsvinden.

Maar Hamas en hun soortgenoten kozen ervoor dit te negeren en staken de Tempelberg in brand omdat zo’n vuurzee – gericht op het opnieuw opzuigen van Arabische Israëli’s en het gieten van benzine op het toch al brandende vuur van terrorisme – hen op dit moment uitkomt.

De politie is tot dusver zachtaardig geweest en stelde aanvankelijk voor dat Waqf-functionarissen proberen de relschoppers zelf uit elkaar te drijven. Dit was een vergissing. Zelfs als het zou willen – en het doet het niet – is de Waqf niet in staat om Hamas te confronteren. Sommige hoge Waqf-functionarissen waren en blijven misschien verbonden met Hamas.

Intussen in Al Aqsa Moskee verzamelen Palestijnse relschoppers stenen op de ordediensten te bekogelen. Vreemd dat zich op de 3de heiligste plaats in Islam dit kan afspelen en de moskee gebruiken als een basis van terreur en geweld

De voorbereidingen voor de rellen en schermutselingen, de grootste sinds de “Operatie Guardian of the Walls” van de IDF in de Gazastrook afgelopen mei, begonnen op donderdagavond en werden in de open lucht uitgevoerd. De voorraden stenen, flessen en explosieven hadden in beslag genomen moeten worden op het moment dat ze zich begonnen op te stapelen, en de relschoppers hadden van de Tempelberg moeten worden getrokken voordat, en niet nadat de rellen begonnen.

Maar het is moeilijk om zich correct te gedragen wanneer Omer Barlev de minister van openbare veiligheid is, en de Ra’am-partij van de Moslimbroederschap, waarvan de leden zich herhaaldelijk hebben geïdentificeerd met de ergste van onze vijanden, een coalitiepartner is. Jammer genoeg werd pas enkele uren nadat de stenen naar de Westelijke Muur waren gegooid, het besluit genomen om met meer kracht op te treden.

Zoals altijd als het gaat om de Tempelberg, heeft Jordanië een dubbelspel gespeeld. Deze keer deed Israël zijn uiterste best om te coördineren met het Hasjemitische Koninkrijk. De Israëlische premier Naftali Bennett, de minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en de minister van Defensie Benny Gantz spraken met koning Abdullah II en zijn volk voordat de Ramadan zelfs maar begon. De Jordaniërs werd gevraagd ervoor te zorgen dat er geen nachtelijke barricades in de moskee waren. Dat lukte een paar nachten, maar donderdagavond faalden ze.

De Jordaniërs weten heel goed wie er achter de ongeregeldheden op de Tempelberg zitten. Ze weten dat Israël er alles aan deed om de gebeurtenissen die nu plaatsvinden te vermijden, maar “moeten” ons de schuld geven als het gaat om Al-Aqsa om binnenlandse onrust in het koninkrijk te voorkomen, dat zij en Israël beschouwen als de bewaker van de Moslim heilige plaatsen in Jeruzalem.

Israël is Al-Aqsa niet binnengevallen, zoals de leugenaars van Ra’am, Hamas, de Gezamenlijke Arabische Lijst (Joint List) en de Palestijnse Autoriteit beweren. Het gedroeg zich als een land dat zich aan de wet hield en ondernam schijnbaar overdreven gevoelige maatregelen tegen relschoppers die voor de miljoenste keer de derde heiligste plaats in de islam en de heiligste plaats in het jodendom veranderden in een wapen waarmee ze de overblijfselen van de fragiele coëxistentie tussen joden en Arabieren, de kinderen van onze voorvader Abraham en de bewoners van dit land, willen vernietigen.

We moeten er alles aan doen om hun snode plan te laten mislukken en zo een herhaling te voorkomen van de rellen die vorig jaar in gemengde Joods-Arabische steden werden gezien. 

We moeten ook de Joodse, Israëlische waarheid vertellen over de Tempelberg, een plaats waar de centrale en existentiële veranderingen in de status-quo door de jaren heen zijn aangebracht door de moslim en niet door de Joodse kant. 

Een plaats waar de seriële leugens van Al-Aqsa worden bedreigd, hebben het tot een lopende band voor terroristische aanslagen gemaakt, terwijl de naam van Allah tevergeefs wordt vereerd en de heiligheid van de islam en het jodendom wordt ontheiligd.

De Palestijnse volgelingen van de Religie van de Vrede in actie op de Tempelberg

Bronnen:

  • naar een artikel van Nadav Shragai “Al-Aqsa mosque is by no means under threat” van 18 april 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.