73% van de Palestijnen gelooft in de koranische ‘profetie’ dat Israël in juni zal worden vernietigd

Dr. Bassam Jarrar, een Hamas prediker, heeft het einde van Israël voorspeld aan de hand van enkele Koranverzen

Haaretz meldt dat uit een recente peiling blijkt dat 73% van de Palestijnen gelooft dat de Koran een profetie bevat over de ondergang van de staat Israël tussen maart en juni 2022.

Ik kon de bron van de peiling niet vinden, dus ik weet niet of deze afkomstig was van een gerespecteerde peiling of een online internetenquête.

De zogenaamde profetie is gemaakt door sjeik Dr. Bassam Jarrar, een Hamas-prediker, die in 1996 een boek schreef waarin hij deze voorspelling deed.

Hij zegt dat hij geïnspireerd was om naar de profetie te zoeken nadat hij een verhaal uit de derde hand had gehoord over een oude Joodse vrouw in Irak die in mei 1948 aan een moslimvriend vertelde dat Israël niet langer dan 76 jaar zou bestaan. 

Een leider van de Moslimbroederschap in Irak hoorde dit verhaal van zijn moeder en Jarrar hoorde het van hem. De herkomst is dus ijzersterk, want oude anonieme Joodse vrouwen zijn duidelijk profeten.

Door zijn berekeningen te baseren op de islamitische kalender, vindt Jarrar enkele werkelijk belachelijke redenen die allemaal verwijzen naar 2022, door verzen te tellen in verschillende secties van de Koran. Het getal 19 is prominent, aangezien 76 19 x 4 is.

Hij beweert ook dat er 19 koningen waren in Judea en 19 koningen in Israël, en 19 Knessets – ik weet niet zeker waar de vierde 19 is. (We zitten momenteel in de 24e Knesset.)

Hij beweert ook dat Menachem Begin in 1982, tijdens de invasie van Libanon, zei dat dit 40 jaar vrede zal inluiden. Een voetnoot zegt: “Ik weet niet wat hij bedoelde met de veertig jaar vrede, omdat zijn verklaring in tegenspraak is met de werkelijkheid. Misschien heeft het een verborgen doel dat alleen de Joden weten.” Ja, dat is het!

Er is meer: ​​de komeet van Halley wordt geassocieerd met joden en komt elke 76 jaar langs, en bereikt zijn apheliumpunt in 2022. Zeker, 76 zonnejaren is geen 76 Hijra (maan) jaar, en niemand associeert de komeet van Halley met joden, maar doe dat niet maak je daar geen zorgen over.

De Haaretz-schrijver, Ori Nir, die bij Americans for Peace Now werkt, zegt:

Palestijnen zijn niet ongeschoold. De geletterdheid van jongeren op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook is bijna 100 procent. Het inschrijvingspercentage in het hoger onderwijs behoort tot de hoogste ter wereld. Het is geen samenleving die wordt geregeerd door irrationele opvattingen of sentimenten. En Jarrar is geen yahoo. Ik heb hem halverwege de jaren negentig verschillende keren gesproken, na zijn terugkeer van een korte deportatie door Israël naar Libanon, samen met 414 andere Palestijnse extremisten. Hij is een hoogopgeleide, meeslepende, charismatische gesprekspartner.

Dus waarom geloven ze deze domheid? Nir zegt:

Palestijnen voelen zich aangetrokken tot deze opvattingen omdat hun samenleving en staatsbestel zo zwak zijn in vergelijking met het machtige Israël, omdat ze in diepe wanhoop verkeren, de hoop hebben verloren om zichzelf te bevrijden van de Israëlische heerschappij en de hoop op het bereiken van politieke onafhankelijkheid hebben verloren, en omdat ze vergelding zoeken voor wat zij als onrecht beschouwen.

Dit is een breking van de waarheid. Dit is niet de eerste profetie over de ondergang van Israël. Deze voorspellingen maken sinds het begin deel uit van de Palestijnse cultuur. Het Westen zei dat Israël niet stand zou houden. 

Arabische landen zeiden dat ze Israël zouden vernietigen. Arafat kwam met een plan om Israël te vernietigen. Dat gold ook voor Kadhafi, en Iran, en BDS, en extreem-links in Israël. Elk nieuws dat erop wijst dat Israël in de problemen zit, wordt versterkt en elk nieuws over het succes van Israël wordt in de Palestijnse media vernietigd. 

Palestijnen hebben vanaf hun geboorte te horen gekregen dat Israël een tijdelijke anomalie is, geen hard feit. Dat is de reden waarom ze niet werken aan vrede of een compromis overwegen – waarom enig voordeel opgeven als de tijd aan hun kant staat en de ondergang van Israël onvermijdelijk is?

Dit is het magische denken van de Palestijnen. Het is dezelfde magische gedachte die beweert dat Palestijnse solidariteit de Al Aqsa-moskee beschermde tegen een invasie door Joden die anders het Paasoffer op vrijdag zouden hebben gebracht. 

Nir denkt dat Israël de hoop kan bieden die Palestijnen nodig hebben om het gevoel te krijgen dat ze een horizon hebben voor vrede. Onzin – ze konden de Israëlische media lezen en zien dat de meeste Israëli’s graag naast een Arabische staat zouden wonen die hen niet met vernietiging bedreigt. 

Maar de Palestijnen zijn tegen het bestaande Israël in welke vorm dan ook, en dit is keer op keer bewezen, van verklaringen van hun leiders tot opiniepeilingen. Israëlische concessies zorgen er niet voor dat ze Israël meer willen accepteren – ze beschouwen concessies door Israël als zwakte en als bewijs dat de onvermijdelijke vernietiging van Israël is begonnen. 

Als andere peilingen zeggen dat ze een tweestatenoplossing steunen, bedoelen ze (de paar keer dat ze worden gevraagd) eigenlijk dat het een tijdelijke maatregel is en slechts een stap op weg naar de onvermijdelijke vernietiging van Israël.

Israël kan de Palestijnen niet uit hun fantasieën bevrijden. Alleen echt Palestijns leiderschap, dat hun volk de waarheid vertelt dat Israël niet weggaat, onderwijst op hun scholen dat Israël bestaat, en dat Israël vrede wil en geen terrorisme tegen hun volk zal accepteren – alleen als hen de waarheid wordt geleerd van hun eigen volk leiders en leraren zullen Palestijnen beginnen zich te ontdoen van hun magische denken. 

Zoals al het andere is het aan hen. En de westerse linksen die geloven dat Israël het Palestijnse onvermogen om de realiteit te erkennen kan oplossen, zijn degenen die de Palestijnen aanmoedigen om zich te blijven gedragen als babies die de wereld al hun werk voor hen laten doen.

Bronnen:

 • naar een artikel  “73% of Palestinians believe Quranic “prophecy” that Israel will be destroyed by June” van 18 april 2022 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “73% van de Palestijnen gelooft in de koranische ‘profetie’ dat Israël in juni zal worden vernietigd

 1. Goed om te lezen dat 27% van de Christen-Palestijnen een andere betere mening is toegedaan dan die van Dr. Bassam Jarrar.

  De Koran is al eeuwen een omstreden boek voor Joden en de vrienden van Jeshua.
  Pas met de bemoeienis van de Poolse paus Johannes Paulus na het Tweede Vaticaans Concilie in Rome 1962-1965 kwamen de Islam en Koran binnen ook in de Westerse Wereld.

  Joden en Christenen waren verbijsterd dat de Poolse paus zijn zegen gaf om de grootste Moskee van Europa in hartje Rome te bouwen. Lees alle details:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mosque_of_Rome

  Dr. Bassam Jarrar, een Hamas-prediker, die in 1996 een boek schreef waarin hij de koranische voorspelling doet: ‘profetie’ dat Israël in juni 2022 zal worden vernietigd zal gelogenstraft worden. Hoezo?

  Moslims geloven ook dat Mozes een groot profeet is/was. Lees even mee wat hij schreef over de grootse toekomst van het Volk Israëls:

  Deuteronomium 28:13 (NBG51) De Here zal u [DE JODEN] stellen tot een Hoofd en niet tot een staart, gij zult enkel Opgaan en niet neergaan, wanneer Gij Luistert naar de Geboden van de Here, uw God, die ik u heden opleg om die naarstig te onderhouden,

  De profeet Jeremia 31:7 (NBG51) leert het ook: Want zo zegt de Here [JHWH]: Jubelt van vreugd over Jakob-Israël juicht om het Hoofd der volkeren, verkondigt, looft en zegt: de Here-JHWH heeft zijn Volk verlost, het overblijfsel van Israël.

  De Joodse Masjiach uit het huis van David [Mattheus 1:1] de Leeuw uit de Stam van Judah [Openbaring 5:5] zal Koning worden over heel de wereld. Zachariah 14:9. Hij zal weder komen met zijn 144.000 Joodse Ambassadeurs op de berg Sion in Jeruzalem volgens Openbaring 14. Alle knie ook die van de moslims zal voor Hem buigen. Zie Jesaja 60. Filippenzen 2 en Openbaring 19.

  And He shall reign Forever and Ever! Hallelujah!
  Messiah van G.F. Händel.

  Like

 2. Een en ander doet me denken aan de verschillende profetieën die de het einde van de wereld voorspelden (Armageddon) zoals die werden gepubliceerd door Jehova’s getuigen en die niet zijn uitgekomen.

  Russell geloofde aanvankelijk dat in 1874 Jezus’ onzichtbare tegenwoordigheid begon en het begin van de oorlog van Armageddon markeerde, later wijzigde hij dit in 1878 en weer later in 1881 en ten slotte in 1914. Tot aan zijn dood in 1916 hield hij vol dat de Eerste Wereldoorlog zou culmineren in Armageddon.

  Rutherford voorspelde dat het herstel tot het aardse Paradijs zou starten in 1925, gemarkeerd door de opstanding van “oude getrouwe” “vorsten” als Abraham, Jozef en David. Om een waardige huisvesting te verschaffen aan de uit de doden herrezen aartsvaders, de “vorsten” van de “Nieuwe Wereld”, zamelden de Bijbelonderzoekers geld in om in San Diego, Californië een paleis te laten bouwen: Beth Sarim (“Huis van de Vorsten”).

  In de periode ter overbrugging totdat de “vorsten” waren opgestaan, bewoonde toenmalig president van het Wachttorengenootschap Joseph Franklin Rutherford het in de winter, volgens het Wachttorengenootschap om gezondheidsredenen. In werkelijkheid leefde Rutherford een groot deel van zijn laatste jaren in dit paleis en stierf er uiteindelijk ook.

  Een recenter voorbeeld is de verwachting inzake de komst van Armageddon in 1975. Hoewel de formulering in dat geval veel minder stellig was dan eerdere voorspellingen, was het effect gelijk aan dat van 1925.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.