Premier Bennett beveelt sluiting van de Tempelberg voor Joden tot einde Ramadan

Palestijnen verzamelen stenen die vooraf in de al-Aqsa-moskee waren opgeslagen

Premier Naftali Bennett heeft besloten om de Tempelberg vanaf deze vrijdag (of uiterlijk deze zondag) te sluiten voor Joden tot het einde van de Ramadan. De Tempelberg is de heiligste plaats van het Joodse volk.

Volgens Tempelberg-activist Tom Nisani van Beyadenu, die sprak met JewishPress.com, zal de Israëlische politie ook van de Tempelberg worden verwijderd. De Tempelberg zal minstens anderhalve week gesloten zijn voor niet-moslims. Deze sluiting aan het einde van de Ramadan valt meestal samen met toegenomen moslimgeweld en rellen op de Tempelberg en in Jeruzalem.

Handig genoeg valt de sluiting ook samen met de eerste eis van Mansour Abbas en zijn islamitische Ra’am-partij , als voorwaarde voor hun terugkeer in de coalitie van Bennett. Die eis is het einde van alle Joodse gebeden op de Tempelberg.

1) Een verbintenis om de status-quo in de Al Aqsa-moskee (op de Tempelberg) en de heilige plaatsen te handhaven en gebed door Joden op de pleinen van de Tempelberg te voorkomen;

Ondanks de slechte optiek voor Bennett, en helaas voor degenen die uitsluitend Bennett beschuldigen van capitulatie voor zijn islamitische partners en de regering van Jordanië , is deze sluiting normale (sic) discriminatie van Joden.

Sinds een paar jaar is de Tempelberg aan het einde van de ramadan 7-10 dagen gesloten voor joden, om de moslims niet van streek te maken, met de valse hoop dat ze niet nog gewelddadiger zullen worden als ze dat niet doen zie Joden of Israëlische politie op de Tempelberg.

In een politiek cynische zet noemt de Yamina-partij van Bennett dit de “Netanyahu-schets” zonder te erkennen dat de regering van Bennett opnieuw gewoon het beleid van Netanyahu dupliceert en niets verbetert wat Netanyahu verkeerd heeft gedaan.

Even consequent zijn de religieuze zionistische parlementsleden Bezalel Smotrich en Itamar Ben-Gvir, die zowel deze als eerdere regeringen sterk hebben bekritiseerd voor hun beslissingen om de Tempelberg te sluiten voor joden als capitulatie voor de Arabische terreur.

Maar wat ook interessant is, is dat zowel Bennett als Abbas al wisten dat de Tempelberg gesloten zou zijn voor Joden, dus dat maakte Ra’am’s eerste eis een gemakkelijke voorwaarde voor beiden om te bereiken, zonder dat het leek alsof ze zelfs maar hadden onderhandeld.

Een Israbluff zoals ze in Israël zeggen, of in dit geval, en Islamibluff.

Bronnen:

 • naar een artikelBennett Closes Temple Mount to Jews Until the End of Ramadan” van 19 april 2022 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Premier Bennett beveelt sluiting van de Tempelberg voor Joden tot einde Ramadan

 1. Joodse gelovigen bidden dagelijks in hun Achttien Gebed voor de komst van de Masjiach: 15-de gebed…Laat Hem die uit Uw dienaar David voortkomt spoedig verschijnen! Moge Zijn stralende kracht door Uw hulp weer opkomen, want op Uw hulp hopen wij iedere dag. Geprezen zijt Gij, Eeuwige, die de stralende hulp laat ontluiken!

  In Psalm 81 kunnen we lezen aan welke voorwaarden de Knesset en het Joodse Sanhedrin in Jeruzalem moet voldoen:

  9 Hoor mijn volk, Ik wil u vermanen,
  o Israël, of gij naar Mij hoordet!
  10 Geen vreemde god zal onder u zijn,
  gij zult u niet nederbuigen voor een uitlandse god.

  11 Ik, de Here, ben uw God,
  die u opvoerde uit het land Egypte;
  doe uw mond wijd open en Ik zal hem vullen.
  12 Maar mijn volk luisterde niet naar mijn stem,
  Israël was onwillig tegen Mij.

  13 Daarom liet Ik hen gaan in de verstoktheid huns harten,
  zodat zij in hun eigen raadslagen wandelden.
  14 Och, dat mijn volk naar Mij luisterde,
  dat Israël in mijn wegen wandelde!

  15 Welhaast zou Ik hun vijanden vernederen,
  en mijn hand tegen hun tegenstanders keren.
  16 Zij die de Here haten, zouden Hem veinzend hulde brengen,
  en hun straftijd zou voor altoos duren.

  17Hij zou hen gespijzigd hebben met het vette der tarwe,
  ja, Ik zou u verzadigd hebben met honig uit de rots.

  Jeshua, de Joodse Masjiach, Zoon van God, waarschuwde de Leiders van Israël 2000 jaar geleden al dat Hij uitsluitend komt als ze om Hem zullen roepen:

  Zie Matteüs 23:39 (NBG51) Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de Naam des Heren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.