Inwoners van Beverly Hills worden wakker met antisemitische folders op de eerste dag van Pesach

Op de eerste dag van Pesach, 16 april 2022, werden antisemitische folders achtergelaten aan de huizen van Joden in Beverly Hills, Californië, waarin de schuld voor de Russische oorlog in Oekraïne bij Joden wordt gelegd

Op de eerste dag van Pesach werden voor huizen in Beverly Hills, Californië, antisemitische folders achtergelaten die de bijna twee maanden durende oorlog van Rusland in Oekraïne in Oekraïne de schuld gaven.

Elk aspect van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is Joods“, leest de tekst op de flyer, die foto’s bevatte van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de Russische president Vladimir Poetin. Het vermeldde ook de namen van mensen in de Russische en Oekraïense regeringen die volgens haar Joods zijn.

Burgemeester Lili Bosse

De burgemeester van Beverly Hills, Lili Boss, een dochter van Holocaustoverlevenden die vele Joodse doelen in de Verenigde Staten en Israël heeft gesteund, plaatste een foto van de flyer op sociale media en  schreef:

“Dit werd mij gestuurd door een inwoner die samen met andere straten in onze stad en Los Angeles wakker werd met dit antisemitisme bij hun voordeur. … Haat zal nooit winnen. We zijn alleen maar sterker.”

De flyer is vergelijkbaar met eerdere die de coronaviruspandemie de schuld gaven van een joodse samenzwering.

Die werden achtergelaten voor huizen in Beverly Hills op Chanoeka en zijn sindsdien elders in het land achtergelaten. De flyers bevatten een logo en een link naar de website van GoyimTV, waarvan de Anti-Defamation League zegt dat deze wordt gerund door de Goyim Defense League, een fel antisemitische groepering.

Bronnen:

  • naar een artikel van Steve “Beverly Hills Residents Wake Up to Antisemitic Fliers on First Day of Passover” van 19 april 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.