Hoe Palestijnen ieders heilige plaatsen ontheiligen, inclusief hun eigen

Tijdens de islamitische vastenmaand van de Ramadan worden in Israël opvallend meer Joodse heiligdommen geviseerd, belaagd, vernield en afgebrand zoals hierboven (links) het Graf van Jozef dat op 10 april werd vernield

Palestijnen zijn opnieuw betrapt op liegen tegen de wereld door te beweren dat Joden de islamitische heilige plaatsen “ontheiligen”, in het bijzonder de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem.

Als iemand de moskee en andere heilige plaatsen ontheiligt , zijn het de Palestijnen zelf.

In 2002 stormden Palestijnse terroristen de Geboortekerk in Bethlehem binnen, maar de wereldwijde christelijke reactie werd gedempt. De terroristen bleven 39 dagen in de kerk en lieten vuile dekens en matrassen, aanstekers en sigarettenpeuken en ” de stank van ontlasting ” achter. Een priester klaagde dat de terroristen ook de kerk hadden ontheiligd door te roken en alcohol te drinken.

Op vrijdagochtend 15 april barricadeerden honderden Palestijnse “aanbidders” zichzelf in de Aqsa-moskee en kwamen in botsing met Israëlische politieagenten.

De relschoppers, gewapend met stenen, ijzeren staven en vuurwerk, arriveerden vroeg in de ochtend bij de moskee en zagen hoe ze stenen de moskee binnenbrachten en de hoofdpoort blokkeerden met houten en metalen barrières.

De “aanbidders” kwamen naar de moskee omdat hun leiders tegen hen hadden gelogen — ze hadden hen ten onrechte verteld dat Joden van plan waren de moskee te “bestormen” en de binnenplaatsen te “verontreinigen”.

Zodra de relschoppers het moskeecomplex op de Tempelberg binnengingen en voordat ze in botsing kwamen met de politie, hieven ze vlaggen en spandoeken op van Hamas, een Palestijnse groepering die door de VS, de Europese Unie, Canada, Australië, Japan en andere landen is aangemerkt als terroristische organisatie.

Blijkbaar beschouwen Palestijnen het binnenbrengen van stenen, ijzeren staven en andere lichte wapens in een moskee niet als een daad van ontheiliging.

Blijkbaar beschouwen Palestijnen het hijsen van vlaggen en spandoeken van een terroristische organisatie op een heilige plaats niet als een daad van ontheiliging.

Blijkbaar beschouwen Palestijnen het gooien van stenen en glazen flessen naar mensen bij de nabijgelegen Westelijke Muur, de meest heilige plaats ter wereld die door het Joodse volk wordt gebruikt voor gebed, niet als een daad van ontheiliging.

Blijkbaar beschouwen Palestijnen het gooien van stenen en het afschieten van vuurwerk naar politieagenten op het moskeeterrein niet als een daad van ontheiliging.

De rellen die op 15 april door de Palestijnen op de Tempelberg waren begonnen, waren niet uitgelokt. Het geweld brak uit nadat Palestijnse leiders en groepen ten onrechte beweerden dat “joodse extremisten” van plan waren om op de plaats een ritueel van dierenoffers te houden om het Pascha te vieren.

Israël ontkende de aantijgingen en stuurde berichten naar de Palestijnen waarin ze hen verzekerden dat Joden geen “provocaties” zouden mogen plegen op de Tempelberg.

Zelfs Hamasleider Saleh al-Arouri gaf toe , uren voordat het geweld uitbrak, dat zijn groep dergelijke garanties had gekregen. Volgens al-Arouri werd de Israëlische boodschap aan Hamas doorgegeven via niet nader genoemde ‘bemiddelaars’.

Toch hebben alle pogingen van Israël om de valse beschuldigingen van de Palestijnen te weerleggen niet geholpen.

De Palestijnse bloedsmaad met betrekking tot de vermeende ontheiliging van de islamitische heilige plaatsen door Joden is enkele jaren geleden ontstaan ​​door de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas zelf. In 2015 zei Abbas:

“De Al-Aqsa-moskee en de Heilig Grafkerk zijn van ons. Ze zijn allemaal van ons, en zij [Joden] hebben niet het recht om ze te verontreinigen met hun vuile voeten. We groeten elke druppel bloed die vergoten is omwille van Jeruzalem. Dit bloed is schoon, puur bloed, vergoten omwille van Allah. Elke martelaar zal in het Paradijs worden geplaatst en alle gewonden zullen door Allah worden beloond.”

Kort na de toespraak van Abbas lanceerden de Palestijnen een golf van terroristische aanslagen, waaronder steekpartijen, schietpartijen en autorammen.

De Palestijnen die joden wilden vermoorden, dachten gehoor te geven aan de oproep van hun president om hun moskee te verdedigen tegen de “vuile voeten” van joden. Door tientallen Joden te vermoorden omwille van de moskee, verontreinigden de terroristen eigenlijk zelf de heiligheid van de Aqsa-moskee. Hoe? Ze riepen de naam van de moskee aan om een ​​moordpartij op onschuldige joden te rechtvaardigen.

Het kleine aantal Joden dat de afgelopen jaren vreedzaam door het gebied van de Tempelberg heeft gereisd, heeft zelfs nog nooit een voet in de Aqsa-moskee of op de nabijgelegen Rotskoepel gezet. De Joodse bezoekers gaan daar niet heen om moslims aan te vallen of te vernederen. Ze gaan daarheen als onderdeel van georganiseerde reizen die worden gecoördineerd met de Israëlische autoriteiten.

Als er iemand wordt aangevallen, lastiggevallen en vernederd, dan zijn het wel de Joodse bezoekers. Op sociale media circuleren al jaren video’s van Palestijnen die vloeken en schreeuwen tegen de Joodse bezoekers . Daarnaast hebben Palestijnen geprobeerd de Joodse bezoekers fysiek aan te vallen.

Met name de hernieuwde Palestijnse beweringen over Joden die de islamitische heilige plaatsen ontheiligden, kwamen zelfs toen de Palestijnen het graf van Jozef in de Palestijnse stad Nablus vernield hadden.

De plek, waar volgens de joodse traditie de bijbelse figuur Joseph zou zijn begraven, werd de afgelopen week twee keer aangevallen en vernield door Palestijnse relschoppers.

Dit was niet de eerste keer dat Palestijnen het graf van Jozef aanvielen en beschadigden. Hoewel sommige rapporten beweerden dat de Palestijnse Autoriteit beloofde te helpen bij de renovatie van de site, was het uiteindelijk het Israëlische leger dat grote troepen moest sturen om de schade te herstellen .

Joseph’s Tomb was om één reden het doelwit van Palestijnen: om te voorkomen dat Joden daar zouden aankomen om te bidden. Twee religieuze Joodse mannen die probeerden de plek te bereiken nadat ze hoorden van het vandalisme, werden neergeschoten en verwond door Palestijnen.

Het vandalisme en de poging om joden de toegang tot het graf van Jozef te ontzeggen, is een feitelijke ontheiliging van een heilige plaats, in tegenstelling tot vreedzame reizen van joden naar de Tempelberg en de vrije toegang van moslims tot al hun moskeeën in Jeruzalem.

Ondertussen negeert de internationale gemeenschap de Palestijnse ontheiliging van heilige plaatsen. Journalisten melden hoe Israëlische politieagenten vrijdagochtend het terrein van de Aqsa-moskee ‘overvielen’, zonder erop te wijzen dat Palestijnse relschoppers de moskee uren voordat de politie binnenkwam met stenen en ijzeren staven hadden gevuld.

De Palestijnse beweringen dat Joden de heilige plaatsen verontreinigen, zijn niet alleen bedoeld om de Palestijnen ertoe aan te zetten terroristische aanslagen uit te voeren, maar ook om alle moslims tegen Israël te verzamelen. De valse beschuldigingen bevorderen antisemitisme en leveren brandstof aan Israëlhaters over de hele wereld, vooral, helaas, op Amerikaanse universiteitscampussen.

Dit gebeurt allemaal terwijl de regering-Biden luchtig voorbijgaat aan eindeloze Palestijnse bloedsprookjes en wrede ophitsing tegen zowel Israël als de Joden. Tijdens een recent bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan Ramallah, de feitelijke hoofdstad van de Palestijnen, verklaarde hij :

“We zullen ons inspannen om acties van beide kanten te voorkomen die de spanningen zouden kunnen verhogen. Dat omvat de uitbreiding van nederzettingen, geweld door kolonisten, het slopen van huizen, huisuitzettingen, betalingen aan mensen die veroordeeld zijn voor terrorisme, aanzetten tot geweld.”

Uit Blinkens opmerkingen blijkt dat hij de bouw van nieuwe huizen voor joden gevaarlijker vindt dan de moord op Israëli’s in de straten van Israëlische steden.

Het is opvallend dat Blinken niet heeft gedreigd de Amerikaanse financiële hulp aan de Palestijnen op te schorten vanwege de betalingen aan de families van terroristen die Joden hebben vermoord en de voortdurende aansporing om Israëli’s aan te vallen.

Let op: zolang Blinken de bouw van appartementen voor joden als een grotere bedreiging beschouwt dan het neerschieten en neersteken van Israëlische mannen en vrouwen in winkelcentra en bars, zullen de Palestijnen hun bloedbetalingen en moorddadige ophitsing niet staken.

Tenzij de Amerikaanse regering onmiskenbaar duidelijk maakt dat de Palestijnen een hoge prijs zullen betalen voor het blijven belonen van terroristen en hun families, zullen de Palestijnen niet eens vaart minderen met het ontheiligen van heilige plaatsen of het plegen van hun terreuraanslagen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Bassam Tawil “How Palestinians Desecrate Everyone’s Holy Sites, Including Their Own” van 19 april 2022 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.