Hamas vuurt raket af op Israël dat reageert met bestoken van wapenfabriek in Gaza

Palestijnse Arabieren meldden maandagavond dat de IDF doelen in de Gazastrook heeft aangevallen als reactie op een eerdere raketaanval op Israël. Volgens de berichten vond de aanval plaats in het gebied van Khan Yunis.

De IDF-woordvoerderseenheid zei dat IAF-straaljagers een aantal Hamas-doelen in de Gazastrook hebben aangevallen en een werkplaats voor de productie van wapens die door de organisatie worden gebruikt, hebben vernietigd.

“De aanval werd uitgevoerd als reactie op een lancering, die eerder vanavond werd onderschept door luchtverdedigingsjagers. De IDF beschouwt Hamas als verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt”, voegde de verklaring eraan toe.

Maandagavond werd vanuit Gaza een raket op Israël afgevuurd, waardoor in meerdere gemeenschappen in de Gaza-envelop rode sirenes afgingen. De raket werd onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem en er vielen geen slachtoffers.

De raketaanval komt na enkele maanden van stilte, aangezien het vorige raketvuur op de Gaza-envelop ongeveer zes maanden geleden werd geregistreerd.

Hamas-woordvoerder Hazem Qassem reageerde maandag op de IDF-aanval in de Gazastrook en ontkende dat de IDF doelwitten had getroffen:

Het conflict is het natuurlijke recht van ons volk en onze oppositie tegen de bezetting zal in alle gebieden voortduren – in Jeruzalem, Gaza, de Westelijke Jordaanoever en het binnenland. Het bombarderen van verschillende lege plekken is een mislukte poging om te voorkomen dat ons volk Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee verdedigt.

Raket lanceerinstallatie van Hamas

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “After rocket attack: IDF destroys Hamas weapons manufacturing workshop in Gaza” van 19 april 2022 en een artikel van Gary Willig “Rocket fired from Gaza at Israel” van 18 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.