Groot-Brittannië: Voorzitter Enfield Association gespot in nazi uniform

Colin Davis in vrijetijdskledij …

De voorzitter van de Enfield Southgate Conservative Association is geschorst in afwachting van een onderzoek nadat een foto was opgedoken waarop hij blijkbaar gekleed was in volledige nazi-militaire regalia.

De afbeelding toont Colin Davis, een voormalig voorzitter van de Military Law bij de in Londen gevestigde firma Carters Solicitors, te tonen in een volledig nazi-uniform, in een achtertuin. Het is blijkbaar in de jaren tachtig gemaakt en naar verluidt gevonden in een pand waar de heer Davis en zijn ex-vrouw vroeger woonden.

De heer Davis zou “goed verbonden” zijn met de Britse strijdkrachten en beweert dat hij mogelijk lid was van de Britse legerreserves op het moment dat de foto werd genomen.

De bedoeling van Davis was om zich kandidaat te stellen voor de lokale verkiezingen van mei 2022 als conservatieve kandidaat, en mogelijk een fooi had gekregen voor de Oakwood-afdeling – die veel Joodse potentiële kiezers heeft – in de raad van Noord-Londen.

Enfield Southgate Conservatives hebben sindsdien het profiel van Colin Davis van zijn website verwijderd. Een soortgelijke actie lijkt te zijn ondernomen door Carters Solicitors.

Colin Davis vertelde aan Jewish News :

Ik heb een lange geschiedenis in het vertegenwoordigen van alle principes waar de Conservatieve Partij voor staat. Ik ken de foto waarnaar u verwijst niet. Ik ben in het verleden raadslid geweest. Ik heb allerlei dingen gedaan. Ik heb extremisme ontmaskerd waar het maar te vinden is. Aan de andere kant heb ik, net als Voltaire, de neiging gehad om degenen te verdedigen wiens eigen extremisme zich soms heeft gemanifesteerd in extreme vormen van onverdraagzaamheid. Dat omvat niet de verdediging van het nazisme.

Cllr Joanne Laban, leider van de Enfield Southgate Conservatives, zei: “Davis is in afwachting van onderzoek door de Enfield Southgate Conservative Association uit de partij geschorst. De Conservatieve Partij neemt beschuldigingen van deze aard uiterst serieus en de snelle actie die is ondernomen weerspiegelt dit.

Er zijn ook zorgen geuit over Bury Conservatives in Manchester, waar een kandidaat is afgevallen door de lokale partij nadat opruiende berichten op sociale media naar voren kwamen na andere controverses. Campagne Tegen Antisemitisme blijft de ontwikkelingen volgen.

Bronnen:

  • naar een artikelChair of Enfield Southgate Conservative Association suspended after photo emerges of him dressed in full nazi uniform” van 13 april 2022 op de site van Campaign Against Antisemitim
  • naar een artikel van Lee Harpin “Enfield Conservatives chair suspended after Nazi uniform photo emerges” van 12 april 2022 op de site van Jewish News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.