Hezbollah-parlementslid zegt dat slechts $ 9 miljard nodig is om Israël te vernietigen

De door en door corrupte Libanese terreurgroep Hezbollah heeft 100 miljard dollars nodig om – na aftrek van allerhande ‘onkosten’ – nog 9 miljard over te houden om de Joodse staat van de kaart te vegen.

Mohammed Raad, het hoofd van het parlementaire blok van Hezbollah in het Libanese parlement, verklaarde zaterdag dat het slechts $ 9 miljard zou kosten om de staat Israël uit te roeien.

“Het verzet heeft slechts $ 9 miljard nodig en er zal niets meer over zijn dat Israël heet in de regio”, zei Raad, die eerder een ontmoeting had met de Franse president Emmanuel Macron, volgens een nieuwsuitzending door de Libanese outlet MTV. 

MTV tweette Raads opmerkingen aan zijn 1,4 miljoen volgers op Twitter:

De Islamitische Republiek Iran – ’s werelds ergste staatssponsor van terrorisme zoals gedefinieerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken – is de belangrijkste financier van de Libanese terroristische organisatie Hezbollah. Raad zei ook dat 900 miljard dollar werd uitgegeven om Jemen te vernietigen tijdens de burgeroorlog die zich ontvouwde.

Frankrijk heeft de militaire vleugel van Hezbollah verboden, maar blijft een volledige terreuraanduiding van Hezbollah binnen de EU blokkeren. Ondertussen classificeren de VS, de Arabische Liga, Duitsland , Japan, Canada, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese en Latijns-Amerikaanse landen de hele organisatie van Hezbollah als een buitenlandse terroristische beweging.

“Wat de Libanezen bankroet heeft gemaakt en hen in de laatste economische en financiële crisis heeft gestort, is de Amerikaanse overheersing, die het verzet wilde belegeren en dat is niet gelukt”, zei Raad begin april volgens de Libanese nieuwssite Naharnet.

“Het probeerde toen alle staatsinstellingen te belegeren, die de belegering niet konden verdragen, dus stortten ze in en werden een last voor mensen, onze resistente omgeving en het verzet”, voegde hij eraan toe. 

“Sommige mensen zeggen dat degenen die niet communiceren met de Amerikanen het niet waard zijn om in dit land te leven, maar we zullen niet communiceren of praten met de Amerikanen, en we hebben het recht om ons bestaan ​​te verdedigen tegen degenen die het bedreigen,” zei Raad. 

In reactie op Raads opmerkingen begin april tweette Michael Young, een expert op het gebied van Libanon: “Het failliete Libanon was een vampirische, kleptocratische politieke klasse die Hezbollah verdedigt, soms met geweld, sinds de protesten van 2019. Mohammed Raad is niet iemand die je voor de gek moet houden.” 

Bronnen:

  • naar een artikel van Benjamin Weinthal “Hezbollah MP says only $9 billion needed to destroy Israel” van 17 april 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.