Duitse Linkse Jeugd [‘solid] wil Israël van de kaart vegen: ‘Keine Juden in Palästina’

De linkse jeugd in Duitsland van Die Linke groepeert zich in [‘solid]

De jeugdorganisatie van de nog net in de Bondsdag vertegenwoordigde partij “Die Linke” noemt zichzelf Linkse jeugd (´solid). Ze is sinds jaar en dag stram links-antisemitische gepositioneerd en komt politiek overeen met desbetreffende Arabische groepen, wie leiders aannemen dat de wereld een betere plek zou zijn zonder Joden. Als in Berlijn de BDS-beweging de straat opgaat, die Israël economisch, cultureel en politiek wil isoleren, dan is de Linkse jeugd daar vaak bij.

Nu roept de Berlijnse Linkse jeugd er min of meer officieel toe op om Israël als staat van de Joden van de landkaart te verwijderen. Tijdens een algemene vergadering van de Berlijnse Linkse jeugd op 10-04-2022 besloot de meerderheid van de aanwezigen om Israël tot “Apartheidsstaat” te bestempelen en een “onvoorwaardelijk recht op terugkeer van de Palestijnen” te eisen. Dat berichtte de “Berliner Zeitung”.

De formulering is misleidend, want in grote delen van Israël leefden geen Palestijnen, voordat de Joden huizen en straten bouwden en arbeidsplaatsen creëerden, die de interesse van de Arabieren opwekten.

Nu heeft “Die Linke” in Berlijn een imagoprobleem.

De voorzitster van de afdeling Berlijn, Katina Schubert (60), wil schade van de partij afwenden en bij de volgende vergadering van van het bestuur van de afdeling Berlijn eind april laten besluiten om de Linkse jeugd in de hoofdstad van de geldkraan van de moederpartij af te snijden. Jaarlijks stromen er op dit moment nog € 15.000,- van de partij naar de jeugdorganisatie.

De aankondiging bleef niet zonder effect op de geveinsde antikapitalistische jonge activisten, die daarop schuchter aanboden:

De dreiging van de partij ´Die Linke´ om onze financiële middelen te schrappen, vinden we zorgwekkend. Daarover willen we graag van gedachten wisselen in de hoop dat er samen een oplossing is te vinden. We zouden zoiets graag direct en niet in de pers uitleggen.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Manfred RouhsJetzt auch offiziell: Linksjugend [’solid] will Israel auslöschen” van 16 april 2022 op de site van Politically Incorrect PI-News in een vertaling door E.J. Bron op de site van de auteur

2 gedachtes over “Duitse Linkse Jeugd [‘solid] wil Israël van de kaart vegen: ‘Keine Juden in Palästina’

  1. De wereld staat in brand!
    Vrede is schijnbaar een vies woord geworden!
    Een Ding is zeker, de wereld wacht op de verlosser Jezus, die spoedig zal komen.
    Gods oogappel is Israël, dat is een reden dat dit volk aangevallen wordt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.