‘Ze hebben allemaal bloed aan hun handen’

Ramallah, 12 oktober 2000. De 19-jarige Palestijnse terrorist Aziz Tzalha toont voor het raam van het Palestijnse politiekantoor zijn bebloede handen waarmee hij zonet de ingewanden uit het lichaam van een gevangengenomen Israëlische soldaat rukte [bron]

In de anti-zionistische activistische ruimte (en dit omvat de media, de academische wereld, de politiek en NGO’s) zijn er mensen die zionisten afschilderen als onmenselijke boosdoeners. De leugens die deze mensen vertellen en de haat die ze verspreiden heeft gevolgen voor de echte wereld. Deze mensen hebben het bloed van onschuldigen aan hun handen.

Het bloed stroomt door de Israëlische straten

In de afgelopen weken zijn veertien Israëli ’s vermoord door Arabische terroristen. Laat ik beginnen met de voor de hand liggende verklaring: degenen die direct verantwoordelijk zijn voor de terroristische aanslagen in Beer Sheva, Hadera, Bnei Brak en Tel Aviv zijn de terroristen die de brute slachtingen hebben uitgevoerd.

Maar terrorisme is nooit zo simpel als één man met een wapen. Niemand wordt ’s ochtends gewoon wakker en denkt dat ze burgers moeten gaan afslachten – tenzij ze zijn voorbereid om dit te doen in een ideologisch verwrongen omgeving. Terroristen geloven altijd dat hun gruwelijke misdaden gerechtvaardigd zijn.

En dit belangrijke feit is zo relevant bij het bespreken van Israël. Want achter de kogels en messen, achter degenen die onschuldige burgers afslachten in Israëlische straten, zelfs achter de radicale islamistische terroristische groeperingen – zit een goed geoliede industrie van jodenhaat – met internationale fabrieken die eindeloos materiaal produceren dat mogelijk maakt, empowerment geeft, en het verstrekken van rechtvaardigingen voor de monsters die Joden willen doden.

Miljoenen mensen ver verwijderd van het eigenlijke conflictgebied consumeren ook deze haat – en gaan door met het verspreiden en promoten van leugens en demoniserende propaganda over Israël. Uiteindelijk zorgt al deze anti-joodse desinformatie samen voor een slechte atmosfeer die de moord op onschuldige Israëlische burgers rationaliseert.

Dit betekent niet dat er zonder de leugens en de voortdurende demonisering helemaal geen terrorisme zou zijn tegen Israëli’s, maar er zou zeker veel minder van zijn. De situatie is tegenwoordig zo verdraaid dat radicale islamitische terreurgroepen vaak voor een westers publiek spelen.

En we begrijpen dit concept allemaal, waar we ook zitten in het politieke spectrum. Toen Jo Cox werd vermoord, werd de beschuldigende vinger veel breder gericht dan alleen naar Thomas Mair. En toen Patrick Wood Crusius 23 mensen afslachtte bij een massale schietpartij in El Paso, Texas, verspilde de New York Times geen tijd door de door Donald Trump gecreëerde atmosfeer de schuld te geven.

Taal is belangrijk. Waarheid is belangrijk.

De duistere waarheid

De Israël-hatende Guardian begrijpt de oorzaak en het gevolg maar al te goed en verwijst vaak naar de met haat vervulde atmosfeer die bijdraagt ​​aan moorddadig geweld – maar net als de NYT (die zich evenzeer schuldig maakt aan het demoniseren van het zionisme) kunnen ze dit verband alleen zien wanneer er zit voor hen politieke mijlpalen in:

Far-right terrorists feed off the hatred that is often fanned by elites when it suits them.” (Extreemrechtse terroristen voeden zich met de haat die vaak wordt aangewakkerd door elites wanneer het hen uitkomt.)”

Aangezien The Guardian een van de meest opmerkelijke media in het VK is die geobsedeerd is door Israël, desinformatie verspreidt en het zionisme demoniseert, is zelden een volledig gebrek aan zelfbewustzijn duidelijker geweest dan in het bovenstaande citaat.

Er zijn enkele spelers in deze branche naar wie we nu al met de vinger wijzen. Pay for Slay (betaalde moorden) van de PA , dat terreurdaden tegen Israël aanmoedigt en beloont, is misschien wel het meest genoemde voorbeeld. Laten we eerlijk zijn, als je de terroristen en hun families daadwerkelijk beloont, kun je moeilijk beweren dat je geen bloed aan je handen hebt.

Maar de waarheid is veel duisterder en omvat veel meer dan alleen degenen die de terroristen en hun families financiële zekerheid beloven.

Hoe zit het met degenen in het Westen die de Palestijnse Autoriteit promoten als gematigden (de PA staat achter Pay for Slay )? Of de naties die de PA financieren – of UNWRA financieren – de VN-organisatie die is opgericht om het conflict in stand te houden en die feitelijk gebruik maakt van schoolklaslokalen om Palestijnse kinderen anti-joodse haat aan te leren.

Of we kunnen het veel dichter bij huis zoeken. Omdat Jodenhaters constant honger hebben, is er een groot aantal NGO’s, journalisten en activisten (tegenwoordig allemaal ongeveer hetzelfde), die de Joodse staat onder een microscoop leggen en deze aan een inspectie houden die geen natie ter wereld zou overleven. 

Om hen op weg te helpen, worden de Palestijnse kinderen plichtsgetrouw gestuurd om de soldaten te confronteren, met de stenengooiers erachter – en 100 camera’s die allemaal de meest bedrieglijke hoek proberen vast te leggen.

Bijna elk artikel over Israël, elk rapport dat tegenwoordig in het westen opduikt, is geworteld in scheve berichtgeving en opzettelijke fictie.

Amnesty International verspreidt haat

Neem Amnesty International. De NGO heeft tientallen jaren besteed aan het demoniseren van de staat Israël. Onlangs schreven ze een rapport waarin ze ten onrechte beweerden dat Israël ‘Apartheid’ beoefent. Ga online en je zult zien dat hun rapport als ‘waarheid’ wordt gedeeld in elke thread op sociale media over Israël.

Maar het rapport van Amnesty is onzin. De interne informatievoorzieningsketen van Amnesty zit vol met Palestijnen met niets anders dan een lange geschiedenis van het promoten van extreme anti-Israëlische retoriek in hun cv’s. Een van hun belangrijkste medewerkers, die zelfs bij de persconferentie was die het rapport lanceerde, had vroeger afbeeldingen van Palestijnse terroristen op zijn Facebook-profiel.

Te veel medewerkers van Amnesty zijn geobsedeerd door het zionisme en Israël, zelfs als ze elders worden ingezet om de ogen van de NGO te zijn. Al deze vooringenomenheid is absurd, beangstigend en duidelijk ingebed in anti-joods racisme en het betekent dat alles wat de Amnesty-fabriek produceert, besmeurd is met diepgeworteld antisemitisme.

Waardoor Amnesty International hatelijk en demoniserend nepnieuws over het karakter van Israël verspreidt. Leugens die expliciet zijn gemaakt om mensen emotioneel te raken. Amnesty plaatst deze leugens juist om woede op te wekken.

Een feit: – Terroristen hebben in de twee maanden sinds Amnesty’s Apartheidsleugen meer burgers vermoord in Israël van vóór 1967 dan in vele jaren. Toeval? – Misschien.

Een wereld vol leugens

Het conflict verkeerd begrijpen en de vijanden van Israël verkeerd interpreteren is geen verdediging. Onwetendheid gedreven door obsessief antisemitisme is geen excuus. Amnesty stak enorme middelen in het publiceren van haat en het verspreiden van de leugen dat de enige democratie in de MENA-regio een kwaadaardig regime is. Je zou wel dom moeten zijn om te beweren dat deze leugens geen echte gevolgen hebben.

Op het meest basale niveau – donaties geven een duidelijk voorbeeld – mensen die de leugens geloven, zullen eerder doneren aan een doel dat de Palestijnse vlag draagt ​​dan degenen die dat niet doen. Bedelaars uit Gaza die Facebook gebruiken om contact te leggen met activisten om hulp te krijgen ‘om hun kinderen te voeden’, zullen eerder beloond worden. Heel weinig van het geld dat Palestijnse handen bereikt, wordt gebruikt om levens te verbeteren – tragisch genoeg is het tegenovergestelde waar – het wordt bijna allemaal gebruikt om de haat-industrie te versterken die het nepnieuws creëert dat in de eerste plaats tot de donatie heeft geleid.

Stel je een wereld voor die de waarheid vertelde. Een plek waar de Palestijnse terreur geen apologeten had in het westen en geen publiek om voor te spelen. Een wereld waarin Palestijnse propagandisten gedecontextualiseerde beelden plaatsten – en niemand ze deelde. Stel je een wereld voor waarin Israëli’s als mensen werden behandeld.

Het lijdt weinig twijfel dat het niveau van geweld sterk zal afnemen. Als je eenmaal de haat-industrie die het geweld heeft ondersteund en in stand heeft gehouden, hebt verwijderd, valt het hele conflict uiteen. Hoeveel levens zou dit hebben gered? Aan alle kanten? Ontelbaar.

Maar het tegendeel is waar. Kijk maar naar wat er online gebeurt. Israëli’s worden gedemoniseerd en afgeschilderd als ‘slechtdoeners’ in dezelfde soort taal die altijd aan de joden is voorbehouden. ‘Zionisten’ zijn ‘ongedierte’, ‘submenselijke’ ‘monsters’ en uniek ‘kwaad’.

Dit vindt niet plaats in een verborgen geheime groep. Israëli’s worden op onze campussen in onmenselijke kwaadaardige monsters veranderd. Door de staat gefinancierde omgevingen in de 21e eeuw waarin joden vaak de behoefte voelen om hun identiteit te verbergen. En in onze scholen, kerkelijke groepen en vakbonden. 

Sommige artiesten bemoeien zich er zelfs mee – ze zorgen ervoor dat hun fans ‘de waarheid wordt verteld’ over wat de ‘zionisten’ aan het doen zijn. Dan is er nog de beerput van sociale media. Plotseling – met Oekraïne – herkent iedereen ‘Russische propaganda’? Waar zijn ze de afgelopen decennia allemaal geweest?

Ondersteuning genereren

De steun die dit op straat genereert, wordt teruggevoerd naar het conflict zelf – niet naar de normale Palestijnen die in Ramallah of Jericho wonen – maar naar de activistische ruimte – degenen die de leugens in de eerste plaats verspreiden. 

Een activist als Mohammed El Kurd kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Hij kan alles zeggen – hoe schandalig ook – en mensen zullen zijn leugens slikken en hem toejuichen – ze betalen hem zelfs duizenden ponden om op hun campus te verschijnen om het de studenten persoonlijk te vertellen.

Van Trocaire in Ierland tot CAABU in het VK of SJP in de VS. Ze zijn allemaal betrokken. En dit is nog voordat we de ‘solidariteitsgroepen’ zoals de PSC, SPSC, IPSC of JVP noemen.

Hetzelfde geldt voor de politici die geobsedeerd zijn door Israël en regelmatig haatdragende artikels van sites zoals Mondoweiss en Electronic Intifada delen met hun kiezers. Deze mensen duwen dit antisemitisme de straat op en dieper in de samenlevingen waarin ze leven – waar het werkt als een virus.

De olifant in de kamer: Islam

Dit wordt mede veroorzaakt door de olifant in de kamer. De opkomst van het islamisme in het westen en de impact die dit heeft op onze straten. Islamisten zien Israël als ‘islamitisch land’ en zijn verwikkeld in een religieuze strijd om het terug te krijgen. 

Er zijn tegenwoordig parlementsleden in Westminster die de groeiende islamistische invloed in hun kiesdistrict niet zouden durven trotseren en de retoriek van deze politici wordt steeds antizionistischer. En wat er in Westminster gebeurt, is slechts een fractie van wat er in sommige gebieden op gemeentelijk niveau gebeurt. 

We zien het het beste op de campus, waar de nieuwe president van de NUS in het verleden genocidale anti-joodse retoriek heeft gepusht. Ze is maar een van de vele extremisten die tegenwoordig aan onze universiteiten actief zijn. Dit is een onderwerp dat maar weinig mensen openlijk willen bespreken.

Dit alles maakt het leven niet alleen moeilijk voor Joodse mensen in het VK of de VS. ‘Victory to the Intifada’ is niet zomaar een insigne die te koop is bij hard-linkse evenementen. ‘Global Intifada’ is niet zomaar een loze kreet. De woorden ‘Khaybar Khaybar’ betekenen iets. En het geeft allemaal groen licht aan de radicale islamitische terroristen.

Deze normalisering van anti-joodse haat in het westen heeft misschien niet direct de recente gewelddaden gepleegd waarbij 14 Israëli’s werden vermoord. Maar van Amnesty en de BBC tot de NYT – ze spelen allemaal hun rol in de demonisering van het zionisme. Dus als de atmosfeer die ze helpen vorm te geven resulteert in dode Israëli’s – dan hebben ze allemaal het bloed van onschuldigen aan hun handen.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Collier “They all have blood on their hands” van 14 april 2022 op de site van Beyond The Great Divide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.