Israël test met succes baanbrekend laserverdedigingssysteem

Een krachtig laserdefensiesysteem heeft voor het eerst een test doorstaan ​​om drones, raketten en andere luchtdreigingen te onderscheppen, zei het Israëlische ministerie van Defensie donderdag.

Israël heeft de uitrol van de op laser gebaseerde interceptor versneld als onderdeel van een plan om dergelijke technologie toe te passen en de hoge kosten die momenteel worden gemaakt door het neerschieten van inkomende projectielen te verminderen.

“De laser is een gamechanger dankzij het eenvoudig te bedienen systeem en de aanzienlijke economische voordelen”, zegt brigadegeneraal Yaniv Rotem van het ministerie van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling.

“Ons plan is om het komende decennium meerdere laserzenders langs de grenzen van Israël te stationeren”, zei hij.

Het lasersysteem kon drones, mortieren, raketten en antitankraketten in meerdere scenario’s onderscheppen, aldus het ministerie. De onderscheppingsjagers zouden lasers gebruiken om binnenkomende drones of het soort raketten waar de door Iran gesteunde guerrilla’s de voorkeur aan geven te oververhitten, hebben functionarissen gezegd dat Israël zegt dat het in de lucht lasers ontwikkelt om drones eerder neer te halen.

De Israëlische premier Naftali Bennett zei donderdag dat de nieuwe capaciteit “de rollen omdraait op het gebied van terrorisme”.

“Dit klinkt misschien als sciencefiction, maar het is echt,” zei hij. “Dit is het eerste op energie gebaseerde wapensysteem ter wereld waarvan is bewezen dat het echt werkt. De onderscheppingen van de Iron Beam zijn stil, onzichtbaar en kosten slechts ongeveer $ 3,50.”

De krachtige laser zou een aanvulling zijn op Israëls huidige luchtverdediging van lange- en korteafstandssystemen die interceptorraketten lanceren die tienduizenden dollars tot miljoenen dollars per stuk kosten.

Zodra het operationeel is, is Israël van plan om de laseronderscheppers in eerste instantie in het zuiden in te zetten, waar steden regelmatig worden beschoten door Hamas en andere militante groepen in Gaza.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael successfully tests groundbreaking laser defense system” van 14 april 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelIsraeli Laser Defense System Able to Intercept Drones, Missiles in Test” van 14 april 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.