StandWithUs dringt er bij de VN op aan om de discriminatie van de UNHRC tegen Israël te veroordelen

De Israëlische NGO Stand With Us heeft een brief gestuurd waarin het er bij secretaris-generaal van de VN António Guterres op aandringt om de meest recente destructieve campagne van de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) tegen Israël te veroordelen, in de vorm van een Open Onderzoeks Commissie (COI) gericht op de Joodse staat.

De COI is het nieuwste voorbeeld van de ongekende dubbele moraal waarmee Israël wordt geconfronteerd bij de UNHRC – een vorm van discriminatie die al is veroordeeld door eerdere VN-secretarissen-generaal. 

In directe schending van de VN-richtlijnen hebben de geselecteerde commissarissen van de COI allemaal een staat van dienst op het gebied van vooringenomenheid jegens Israël; en in tegenstelling tot alle andere COI’s in de geschiedenis, heeft de COI over Israël geen datum van voltooiing, dus dit “onderzoek” kan tot vervelens toe doorgaan. 

Het heeft ook dramatisch meer financiering en stafleden ontvangen dan de COI van de UNHRC over Syrië, wat duidelijk maakt hoe de obsessie van de UNHRC met Israël ten koste gaat van de VN die de meest dringende mensenrechtengruweldaden wereldwijd aanpakt, waaronder het gruwelijke lijden van de Oeigoeren in China.

De brief is ook doorgestuurd naar de voorzitter van de COI over Israël, Navi Pillay, die Israël valselijk heeft beschuldigd van apartheid en naar verwachting zal doen in het uiteindelijke rapport van de COI. De brief is een aanvulling op de andere inspanningen van StandWithUs, waaronder een petitiecampagne tegen de COI (teken hier ).

De brief roept de secretaris-generaal op om systemisch antisemitisme aan te pakken in de VN-COI over Israël en de Mensenrechtenraad, en om het uiteindelijke doel van de Mensenrechtenraad te herstellen: de mensenrechten in het algemeen aan de orde stellen. Lees hier de brief .

Bronnen:

  • naar een artikelStandWithUs urges UN secretary-general to condemn UNHRC’s discrimination against Israel” van 1 april 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikelLetter to United Nations Human Rights Council re: Systemic Antisemitism” van 31 maart 2022 op de site van Stand With Us

Een gedachte over “StandWithUs dringt er bij de VN op aan om de discriminatie van de UNHRC tegen Israël te veroordelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.