NYC metro schutter Frank James, een gekende zwarte nationalist en Jodenhater

Frank James, een adept van de Black Liberation Army: “Those Fucking Jews!”

De man die woensdag werd gearresteerd voor de schietpartij in een metrostation in Brooklyn op dinsdag, waarbij 29 mensen gewond raakten, liet een spoor van haatdragende video’s online die gericht waren op joden en andere minderheidsgroepen.

Frank James, 62 jaar oud, werd woensdag formeel door de politie van New York genoemd als verdachte van de schietpartij op het 36th Street-metrostation in de wijk Sunset Park in Brooklyn, nadat hij eerder was geïdentificeerd als een ‘person of interest’. 

Hij werd woensdagmiddag in Lower Manhattan in hechtenis genomen en federaal beschuldigd van het plegen van een terroristische of andere gewelddadige aanval op een massatransportsysteem.

Een van de stilstaande beelden van James die eerder door de politie is vrijgegeven, is afkomstig uit een video die op zijn YouTube-kanaal is geplaatst, waar kijkers verschillende lange en onsamenhangende video’s kunnen vinden waarin James zijn mening geeft over kwesties van geestelijke gezondheid tot rassenrelaties.

De video’s laten zien dat James onverdraagzame en vernederende opmerkingen maakt over verschillende minderheidsgroepen, waaronder Afro-Amerikanen. James legde zijn steun uit voor de volledige segregatie van zwarte en blanke bevolkingsgroepen en onthulde in een video dat als blanke mensen “probeerden ons uit te roeien, ik voor geen cent boos zou zijn.”

Hij vervolgde: “Ze kunnen niet met elkaar leven, maar ze gaan samenwonen met je zwarte reet? Jij halfaap, vervloekt door God, zwarte verdomde stinkende reet?’

‘Those fucking Jews!’

Naast YouTube, waar James de bijnaam “profeet van de waarheid 88” gebruikte (cijfers die vaak door blanke supremacisten worden gebruikt als code voor “HH” of “Heil Hitler”), plaatste hij ook vergelijkbare verontrustende video’s op Facebook, waaronder een met de titel “They Hate Jews.

De video, geüpload in 2017, bestond uit James die antisemitisch tekeer ging terwijl hij foto’s van nazi-leider Adolf Hitler en verschillende schrijnende beelden van joden tijdens de nazi-holocaust liet zien.

“Dit gaat over Joden en mijn persoonlijke relatie met Joden, en de volslagen minachting die alle verdomde Joden met wie ik te maken heb gehad aan het eind van de dag mij tonen,” verklaarde James aan het begin van de video. .

Nadat hij had toegegeven dat Joden tijdens het bewind van Hitler “verschrikkelijke shit” hadden meegemaakt, voorzag James zijn kijkers van een “FYI” (‘ter info’) terwijl hij beelden liet zien van de massagraven van Holocaust-slachtoffers.

“Dit is een FYI over deze verdomde Joden, en hoe ze in je verdomde gezicht zullen glimlachen terwijl ze je in een oogwenk in de rug steken,” zei James. “En ze doen het zo soepel dat je niet eens door hebt dat je in de rug bent gestoken.” 

James klaagde dat Joden niet “vernederd” waren door de ervaring van de Holocaust, en schold James uit dat “die motherfuckers niet bijdragen aan het leven op deze aarde, maar shit, pis, vervuiling, dood en verderf.”

In zijn nieuwste video, die op maandag is geüpload, verklaarde James, die in verschillende van zijn video’s naar zijn worsteling met sociale diensten verwees: “Laten we niet vergeten dat ik veel dingen heb meegemaakt waarvan ik kan zeggen dat ik ze wilde mensen vermoorden. Ik wilde mensen onmiddellijk voor mijn neus zien sterven.”

Hij ging verder met te zeggen dat hij het idee van de gevangenis verwierp vanwege zijn niet-gespecificeerde zorgen over de opgesloten zwarte bevolking, naar wie hij verwees met een racistisch pejoratief.

“Ik ben niet gebouwd voor geen enkele gevangenis, ik ben het gewoon niet,” zei James. “Ik wil nu niet in de buurt zijn van een stel [n-woord], laat staan ​​​​de hele dag elke dag.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Ben Cohen “‘they hate jew’: NYC Subway Shooting Suspect Frank James Left Online Trail of Incitement and Bigotry” van 13 april 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.