Israëls leger verijdelt terreuraanslag gepland voor Pesach

Het bloedbad op Sederavond, dat de Joodse Pasen (Pesach) voorafgaat, was een zelfmoordaanslag door Hamas uitgevoerd in het Park Hotel in Netanya, Israël op 27 maart 2002. Hierbij vielen 30 doden en 140 gewonden

Het Joodse Paasfeest (Pesach) wordt dit weekeinde gevierd en zoals steeds op Joodse feestdagen het geval is neemt dan ook het risico op aanslagen exponentieel toe waardoor de Israëlische veiligheidsdiensten en leger extra waakzaam zijn.

Met aanslagen op een Joodse feestdag onderstrepen Palestijnse moslimterroristen dat hun haat in de eerste plaats gericht is tegen de Joden en hun religie. Israël als excuus, Joden en Judaïsme het échte doelwit.

Vandaar dat het Israëlische leger naar verluidt een grote aanslag kon verijdelen die gepland was voor de vooravond van Pesach, volgende vrijdag is het Sederavond, die zou plaatsvinden in Jeruzalem, meldden Hebreeuwse media woensdagavond.

Meerdere mensen werden gearresteerd in het dorp Silwad op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Ramallah, die van plan waren de aanval uit te voeren, zei het Israëlische leger.

Volgens rapporten hebben Israëlische troepen een luidspreker gebruikt om te eisen dat verdachten die zich in een huis bevinden zich overgeven. Menigten gooiden stenen naar Israëlische veiligheidsvoertuigen en er braken schermutselingen uit in buurten in de omgeving.

Hamas terroristen 27-jarige Ahmed Sjadiyeh, 26-jarige Mohammad Hamed en 24-jarige Omer Eid die van plan waren verschillende terreuraanslagen te plegen in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever (foto : Shin Bet)

Een van de gearresteerden was de 33-jarige Mohamed Hamed, een lid van de Hamas-terreurorganisatie, zo maakte de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst (Shin Bet) bekend. Volgens de Shin Bet was Hamed lid van een terreurcel die in 2015 een schietaanval uitvoerde in de buurt van Kida, waarbij één werd gedood en drie anderen gewond raakten.

Hamed werd sinds de aanval vastgehouden door veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, maar ontsnapte woensdag en was van plan aanvallen uit te voeren op Israëli’s, volgens een verklaring van de Shin Bet. Alle gearresteerden werden overgebracht naar de Shin Bet voor ondervraging.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael’s military thwarts attack planned for Passover” van 13 april 2022 op de site van i24News
  • naar een artikel van Tzvi Joffre “Israeli forces arrest Palestinian cell planning ‘imminent’ terrorist attack” van 13 april 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.