Adviseur van Arabisch parlementslid zond condoleances naar terrorist van Islamitische Jihad

Ahmed Al-Saadi, een terrorist van de Al-Quds Brigades (Islamitische Jihad), werd op zaterdag tijdens een vuurgevecht geëlimineerd door de IDF in Jenin

Noor Hussein, de parlementaire adviseur van parlementslid Osama Saadi van de Gezamenlijke Lijst (Arab Joint List), heeft een bericht op Facebook geüpload waarin hij zijn medeleven betuigde aan de terrorist Ahmed Al-Saadi van de Islamitische Jihad, die zaterdag door de IDF in Jenin werd geëlimineerd.

“Moge Allah hem genadig zijn en zijn woonplaats in de hemel maken met de rechtvaardigen en martelaren”, schreef Hussein zaterdag op Facebook. Hussein uploadde zijn bericht als reactie op het controversiële bericht van loco-burgemeester van Nazareth, Samir Saadi, waarin ook hij zijn condoleances aan de terrorist betuigde.

Noor Hussein: “Moge Allah hem genadig zijn en zijn woonplaats in de hemel maken met de rechtvaardigen en martelaren”

Zowel de berichten van Saadi als Hussein werden onthuld door de Arab Desk van Im Tirtzu, maar hoewel Saadi zijn opmerkingen niet ontkende, beweerde Hussein dat zijn Facebook-account was gehackt en beweerde hij dat hij het niet was die de post had geüpload.

In reactie op een vraag van Channel 12 beweerde Hussein dat hij de hack vrijdag, een dag voor de post, al bij Facebook had gemeld.

Een screenshot die hij naar kanaal 12 stuurde van zijn klacht aan Facebook was echter gedateerd “Vandaag” in plaats van “vrijdag”, zoals het zou zijn geweest als hij het verzoek op vrijdag had ingediend en niet op zondag nadat het verhaal al was uitgekomen. “Ik ben natuurlijk tegen geweld, dood en bloedvergieten”, zei Hussein in reactie op de reactie.

Matan Peleg, CEO van Im Tirtzu, verwierp de bewering van Hussein als een “zielig excuus” en zei dat “zo’n persoon niet vrij door de gangen van de Knesset kan lopen. De plaats voor dergelijke opvattingen is in Gaza of Syrië, maar niet in de staat van Israël en zeker niet in de Knesset.”

“We roepen de Knesset-garde op om zijn Knesset-toegangsvergunning in te trekken en de Israëlische politie om hem te arresteren en hem te onderzoeken wegens opruiing.”

In reactie op de controverse zei parlementslid Saadi: “[Hussein] zei dat zijn Facebook was gehackt, en ik geloof hem. Ons standpunt is bekend: we steunen een politieke, populaire en openbare strijd, maar zijn tegen het schaden van onschuldigen.”

Druzen parlementslid Fateen Mulla (Likoed) zei:

“Eerst was het de burgemeester van Umm el-Fahm die zei dat [zijn condoleances aan terroristen] een vergissing was en hij ontslag nam, daarna was het de loco-burgemeester van Nazareth die postte ter ondersteuning van shahids en vervolgens onmiddellijk gewist, en nu is er nog iemand die zijn salaris verdient van de Israëlische belastingbetaler en nederige moordenaars ondersteunt die Joods bloed hebben vergoten. Hij zou vandaag ontslagen en vervolgd moeten worden.”

MK Ofir Sofer (Religieuze Zionistische Partij) antwoordde: “Dit is een terrorist die een salaris ontvangt van de staat. De minister van Binnenlandse Zaken moet hem onmiddellijk ontslaan en de politie moet een strafrechtelijk onderzoek openen.”

De nieuwszender Srugim meldde maandag dat de leden van de religieuze zionistische partij Michal Woldiger en Orit Strook en Likud parlementslid Keti Shitrit een brief naar de Knesset-garde hebben gestuurd met het verzoek om te voorkomen dat Hoessein de Knesset binnengaat.

Bronnen:

  • naar een artikel “Arab MK’s adviser sends condolences to Islamic Jihad terrorist” van 12 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.