Regering annuleert betalingen voor ‘sociale zekerheid’ aan families van terroristen

De Israëlische regering heeft een voorstel goedgekeurd dat is voorgesteld door premier Naftali Bennett, minister van Welzijn Meir Cohen en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, en zal een speciale taskforce oprichten die het beleid zal formuleren om alle sociale uitkeringen en subsidies die de gezinnen zouden hebben ontvangen, te annuleren van Israëlisch-Arabische terroristen.

De leden van de taskforce zijn de directeuren-generaal van het kabinet van de premier, het kabinet van de plaatsvervangende premier, het ministerie van Openbare Veiligheid, het ministerie van Justitie, het ministerie van Welzijn, de sociale zekerheid, het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad; en ook vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie, het ministerie van Inlichtingen, de procureur-generaal en de Nationale Veiligheidsraad.

De taskforce zal binnen 60 dagen worden belast met het formuleren van aanbevelingen voor de regering, inclusief specifieke wetswijzigingen die nodig zijn.

“We zijn vastbesloten om de situatie recht te zetten en alles aan te pakken wat jarenlang is verwaarloosd, en de vergelijking zodanig te wijzigen dat het voor niemand meer loont om zich in te laten met terroristische activiteiten tegen Israëlische burgers. Als onderdeel van ons programma zullen we de rekening vereffenen met zowel terroristen als met al degenen die bij hun acties betrokken zijn.

“Het toekennen van staatsuitkeringen aan de families van terroristen is absoluut absurd en de tijd is gekomen om dit onrecht aan te pakken. De Israëlische regering zal doorgaan met de strijd tegen het terrorisme met alle beschikbare middelen — er zijn geen grenzen als het gaat om deze kwestie. De staat Israël zal de rekening vereffenen met iedereen die enige connectie heeft met terrorisme, direct of indirect.”

Minister van Buitenlandse Zaken Lapid voegde eraan toe:

“Terroristen en hun families moeten weten dat er een prijs is om te betalen voor het schaden van onschuldige mensen. We tolereren geen situatie waarin de families van terroristen staatsuitkeringen ontvangen terwijl ze actie hadden kunnen ondernemen om misdaden te voorkomen die tot verlies van het leven geleid.”

Minister van Welzijn Meir Cohen zei:

“Deze situatie waarin Israëlische burgers zich tegen hun medeburgers keren, vereist een onderzoek van de beschikbare middelen om dit aan te pakken. We moeten de verschillende middelen beoordelen, zowel afschrikkend als straffend; we kunnen niet toestaan ​​dat een situatie voortduurt waarin Israëlische burgers de wapens in handen nemen en moorddadig worden en we zitten met gevouwen armen. We zullen terrorisme bestrijden met vastberadenheid met alle tools die we hebben.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Ido Ben Porat “Government to cancel Social Security payments to terrorists’ families” van 10 april 2022 op de site van Israel National News (INN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.