Israël voegt 40 km toe aan veiligheidsmuur na golf van terreur

De zogenaamde Apartheidsmuur is een illusie en is in werkelijkheid voor het grootste deel een hekken waar de Palestijnen gewoon doorstappen [beeldbron: +972Mag]

De bouw van nog eens 40 kilometer extra veiligheidsbarrière werd zondag goedgekeurd tijdens een vergadering van het Israëlische veiligheidskabinet op hoog niveau.

Leden van het kabinet keurden unaniem het plan goed dat was ingediend door minister van Defensie Benny Gantz om het extra 25-mijlssegment van de scheidingsmuur langs de naadlijn te bouwen.

Het ministerie van Defensie zei zondagavond in een verklaring dat de geplande barrière zich zal uitstrekken van het gebied van Salam, in het noorden van Samaria, tot het gebied van Bat Hefer.

De barrière, bedoeld ter vervanging van het huidige hek dat ongeveer 20 jaar geleden is gebouwd, zal een massieve betonnen muur, beschermende maatregelen en andere technologische middelen bevatten tot een hoogte van negen meter.

Palestijnen boos: “Nu kunnen wij niet meer op een normale manier ons dagelijks brood verdienen!”

Het project zal worden geleid door de Borders and Seam Manager van het Ministerie van Defensie, onder leiding van brigadegeneraal Eran Ofir, samen met de Engineering and Construction Division en de Procurement Manager van het Ministerie van Defensie, het IDF Central Command en andere partijen.

“Het ministerie van Defensie is van plan om zo snel mogelijk met de werkzaamheden te beginnen”, aldus de verklaring. “Tegelijk met de planning hoopt [de minister] de betonnen muren te realiseren, met de bedoeling deze binnen enkele weken op de grond te krijgen en dan te beginnen met het plaatsen van de muren en het sluiten van de slagboom.”

Het plan van NIS 360 miljoen ($ 112 miljoen) komt in de nasleep van een golf van terreuraanslagen, waarvan sommige werden uitgevoerd door terroristen van de Palestijnse Autoriteit die Israël binnenkwamen via kapotte delen van de huidige barrière.

Oppositielid Bezalel Smotrich bekritiseerde het plan en Bennett fel en zei dat Bennett de nieuwe grens bouwt waar hij in het verleden zo sterk tegen heeft gevochten, en Israël terugbrengt naar de Oslo-jaren.

Nee, niét de Israëlische muur maar de huidige Egyptische muur met Gaza die vijf jaar geleden werd opgetrokken. De veiligheidszone werd uitgebreid naar 1000 meter, wachtposten, uitkijktorens, camera’s, loopgraven en wegen gebouwd om dezelfde redenen als Israël: de terreur die dreigt vanuit de Gazastrook buiten de deur houden [beeldbron: A-A] 

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel Adding 25 Miles to Separation Barrier Following Wave of Terror” van 10 april 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.